بررسی گوشی شیائومی Lite 12

بررسی گوشی شیائومی Lite 12 + مشخصات گوشی پرچمدار شیائومی

بررسی محصولات
بدون دیدگاه

گوشی شیائومی 12 لایت با کمی تاخیر نسبت به سایر گوشی‌های سری 12 کمپانی شائومی به بازار عرضه شد. در  بررسی مشخصات شیائومی 12 lite خواهیم دید که این گوشی با صفحه‌ نمایش OLED 120 هرتزی، دوربین اصلی 108 مگاپیکسلیِ ارتقا یافته و قابلیت شارژ سریع‌تر طراحی و به بازار عرضه شده.

قلب تپنده‌ی این گوشی یک پردازنده‌ی Snapdragon 778G است که می‌تونه تجربه‌ی کاربری بسیار نرم و سریعی را در اختیار کاربران قرار بده. در این مطلب قصد داریم ببینیم خرید گوشی شیائومی ارزشش رو داره یا نه، و به بررسی گوشی شیائومی 12 لایت بپردازیم و ببینیم که این گوشی میان‌رده از برند شیائومی چه امکانات و نوآوری‌هایی را در اختیار کاربران قرار می‌‌ده.

معرفی اجمالی و بررسی گوشی شیائومی Lite 12

شیائومی 12 لایت یکی از اولین گوشی‌های برند شیائومی محسوب می‌شه که با اندروید 12 تحت رابط کاربری اختصاصی شرکت شیائومی، یعنی MIUI 13 عرضه شده.

معرفی اجمالی و بررسی گوشی شیائومی Lite 12

بدنه؛ شیشه‌ای اما سبک

ابعاد گوشی شیائومی لایت 12، 159.3×73.7×7.29 میلی‌متر است. جنس پنل جلویی از شیشه و گوریلا گلس 5 می‌باشد. قاب پشتی اون هم از شیشه است اما فریم یا کناره‌های گوشی از جنس پلاستیک فشرده ساخته شده.

صفحه نمایش AMOLED

گوشی شیائومی lite 12 دارای صفحه نمایش 6.55 اینچیِ AMOLED با پشتیبانی از 68 میلیارد رنگ است. نرخ بروزرسانی این نمایشگر 120 هرتز بوده و روشنایی اون تا 800 نیت قابل ارتقاست که کاربری مناسبی را در طول روز در اختیارتون می‌گذاره. رزولوشن صفحه نمایش گوشی 1080x2400px و از نسبت 20:9 تصاویر پشتیبانی می‌کنه. وضوح تصویر صفحه نمایش شیائومی لایت 12 در حدود 402 پیکسل بر اینچ است.

این مقاله هم شاید به کارت بیاد: بهترین گوشی شیائومی

بررسی گوشی شیائومی ۱۲ لایت از نظر پردازنده

برند شیائومی برای این گوشی پرازنده‌ی اسنپ‌دراگون 778G از کمپانی کوالکوم را در نظر گرفته که نسل جدید پرازنده‌های کم مصرف 6 نانومیلی‌متری است. این پردازنده‌ی 8 هسته‌ای دارای 4 هسته‌ی 2.4 گیگاهرتزی و 4 هسته‌ی 1.8 گیگاهرتزی است. برای گرافیک هم شیائومی از  Aderno 642L استفاده کرده که پردازنده‌ی گرافیکیِ نسبتاً قدرتمندی محسوب می‌شه.

حافظه‌ی داخلی و RAM

گوشی شیائومی lite 12 با سه نوع حافظه و RAM مختلف عرضه شده: 128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM

دوربین‌ قدرتمند 108 مگاپیکسلی

پنل پشتی دوربین‌های این گوشی دارای سه دوربین است؛ دوربین اصلی 108 مگاپیکسلی با دریچه‌ی دیافراگم 26 میلی‌متری، دوربین الترا واید 8 مگاپیکسلی با دیافراگم 1.12 میکرومتری و دوربین ماکروی 2 مگاپیکسلی با دیافراگم 1.75 میکرومتری.

دوربین جلوی شیائومی لایت 12 نیز از نوع 32 مگاپیکسلی است. دوربین‌ پشتی قابلیت فیلمبرداری 4K با نرخ 30fps و همچنین فیلمبرداری 1080p با نرخ سرعت 30، 60 و 120 fps (فریم بر ثانیه) رو داره. دوربین‌ پشتی همچنین مجهز به لرزشگیر الکترونیکی تصویر (EIS) هست.

با دوربین جلو هم می‌تونین روی حالت 1080p با سرعت 30 و 60 fps و در حالت 720p با سرعت 120fps فیلمبرداری انجام بدین. یکی از مزایای جالب دوربین جلوی این گوشی موبایل ، مجهز بودن به قابلیت فوکوس خودکاره (Autofocus) که معمولاً در سایر گوشی‌ها، حتی خیلی از گوشی‌های پرچمدار چنین قابلیتی دیده نمی‌شه که خب این می‌تونه یکی از نقاط قوت شیائومی لایت 12 در بخش دوربین باشه.

باتری با قابلیت شارژ فوق سریع

برای گوشی شیائومی لایت 12، یک باتری 4500mAh در نظر گرفته شده که از قابلیت شارژ فوق‌سریع 67 واتی پشتیبانی می‌کنه و در کاربری‌های معمولی و نسبتاً سبک می‌تونه یک روزِ کامل همراهیتون کنه.

بررسی تخصصی شیائومی lite 12

حالا که از جنبه‌ی قابلیت‌های عمومی و برخی امکانات به بررسی تخصصی شیائومی lite 12 پرداختیم، وقت اون رسیده که نگاهی دقیق‌تر و تخصصی به اجزای مختلف این گوشی میان‌رده داشته باشیم.

بررسی تخصصی شیائومی lite 12

طراحی و ارگونومی شیائومی lite 12

طراحی بدنه‌ی گوشی شیائومی 12 لایت، تغییرات چشمگیری نسبت به مدل‌های گذشته از همین سری مانند شیائومی 12، شیائومی 12x و حتی شیائومی 12 پرو داشته؛ اگرچه برخی از نکات لحاظ شده در طراحی سایر گوشی‌های سری 12، در طراحی شیائومی lite 12 هم به کار گرفته شده.

این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بررسی تخصصی گوشی شیائومی 12x

تغییر در ماژول دوربین

اولین تغییری که در نگاه اول توجه شما رو جلب می‌کنه، حذف ماژول دوربین بیضی شکل پنل پشتی‌ست. علاوه بر اون، یکی از تغییرات دیگه نسبت به مدل‌های قبلی، به کار بردن شیشه در طراحی قاب پشتی است. تنها جایی که در اون از پلاستیک فشرده استفاده شده، کناره‌های گوشیه.

جالبه بدونین که علی‌رغم به کارگیری شیشه در قاب پشتی، وزن چندانی به گوشی اضافه نشده و شیائومی lite 12 نسبتاً گوشیِ خوش دست و سبکیه. وزن گوشی شیائومی lite 12 حدود 173 گرمه و ضخامت اون هم حدود 7.29 میلی‌متره.

تغییر در جای‌گذاری دکمه‌ها شیائومی lite 12

تغییر در جای‌گذاری دکمه‌ها

در سمت چپ گوشی هیچ‌گونه دکمه‌ای به کار نرفته و دکمه‌های پاور و تنظیم صدای دستگاه در لبه‌ی کناری سمت راست کار گذاشته شده. حسگر اثر انگشت این گوشی نه در قاب کناری یا پشتی، بلکه در زیرِ صفحه نمایش و در قسمت پایینیِ اون قرار داده شده؛ البته به نظر می‌رسه این حسگر کمی بیش از حد به پایین برده شده و لمس اون در یک صفحه‌ی 6.5 اینچی شاید کمی سخت و دردسرساز باشه. در قسمت بالای گوشی یک بلستر IR کار گذاشته شده و همچنین اسپیکری هم در این قسمت تعبیه شده (شیائومی لایت 12 دارای اسپیکر دوگانه است).

درگاه تایپ C در شیائومی ۱۲ لایت

شیائومی 12 لایت از USB-C پشتیبانی می‌کنه که مطابق معمول در پایین گوشی قرار داده شده؛ اسپیکر اصلی دستگاه هم در همین قسمت کار گذاشته شده. نکته‌ی جالب توجه قرارگیری محفظه‌ی سیم‌کارت‌ها در پایین گوشی و در کنار اسپیکر اصلی است.

شاید یکی از نقاط ضعف این گوشی حذف حسگر مجاورت فیزیکی باشه که می‌تونه در حین مکالمات تلفنی برای کاربران ایجاد مزاحمت کنه. دوربین سلفی این گوشی هم به صورت punch-hole در قسمت مرکزیِ بالای صفحه نمایش کار گذاشته شده. اگرچه ممکنه این دوربین در نگاه اول نسبت به پنل OLED بزرگ به نظر برسه، اما باید گفت که در مقایسه با دوربین‌های سلفی که در سمت چپ یا راست پنل کار گذاشته می‌شن، فضای به مراتب کمتری رو اشغال کرده.

این مطلب هم بهت کمک می‌کنه: پرفروش‌ترین گوشی‌های شیائومی

بررسی تخصصی نرم‌افزار و عملکرد شیائومی 12 lite

نرم‌افزار و عملکرد شیائومی lite 12

شیائومی 12 لایت با اندروید 12 و رابط کاربری اختصاصی شیائومی یعنی MIUI 13 عرضه شده که نسبت به مدل‌های قبلی سری 12 نسخه‌ی جدیدتری محسوب می‌شه؛ در واقع شیائومی lite 12 یکی از اولین دستگاه‌های برند شیائومی است که با چنین ترکیبی عرضه شده.

رابط کاربری MIUI 13 در برخی از بخش‌ها بهبود داشته که از جمله‌ی اون‌ها می‌شه به ارتقا عملکرد مدیریت RAM، استفاده‌ی بهینه‌تر از CPU و همچنین استفاده‌ی موثرتر از حافظه‌ی داخلی اشاره کرد. البته این تغییرات روی هم رفته تغییرات نامحسوسی هستن و در شکل و ظاهر نسخه‌ی جدید MIUI 13 نسبت به نسخه‌ی قبلی تغییراتی دیده نمی‌شه.

البته افرادی که به استفاده از رابط‌های کاربری MIUI عادت دارند، ممکن است بلافاصله متوجه تغییری در ظاهر MIUI 13 بشن و آن غیرمعمول بودن DPI  است. شیائومی 12 لایت با رزولوشن استاندارد 1080p+ عرضه شده اما DPI باعث شده تا صفحه نمایش، رزولوشنی در حد 1440p+ ارائه کنه. به این ترتیب نوشته‌ها و عناصر UI هم کوچکتر و هم شارپ و سرزنده‌تر به نظر می‌رسن.

اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: جدیدترین گوشی های شیائومی

بررسی تخصصی شیائومی 12 lite در بخش دوربین

دوربین اصلی گوشی شیائومی لایت 12 ارتقا زیادی نسبت به مدل‌های قبلی این سری داشته که تنها محدود به ارتقا پیکسل‌ها نمی‌شه. در ساخت این گوشی یک لنز دوربین 108 مگاپیکسلی سامسونگ از نوع ISOCELL HM2 به کار رفته. این لنز دریچه‌ی دیافراگم بسیار بزرگتری داره و اولین باره که در گوشی‌های سری لایت شیائومی از چنین حسگری استفاده شده. دوربین اصلی دارای ابعاد 1/1.52 و پیکسل‌هایی به طول 0.7 میکرومتر است.

جالبه بدونین که دریچه‌ی دیافراگم این گوشی 40 درصد بزرگتر از دریچه‌ی لنز دوربین اصلی شیائومی لایت 11 است که می‌تونه با جذب نورِ بیشتر از محیط، عملکرد مطلوبی در محیط‌های تاریک داشته باشه. شیائومی برای دوربین التراواید به سراغ دوربین IMX 355 سونی رفته که می‌تونه با لنز f/2.2 میدان دید 120 درجه‌ای نسبتاً مطلوبی را برای کاربرانش فراهم کنه. برای دوربین ماکرو هم شیائومی از لنز 2 مگاپیکسلی GC02M1 استفاده کرده. لنزهای التراواید و ماکروی این گوشی دارای قابلیت فوکوس خودکار نیستن.

بررسی تخصصی شیائومی 12 lite در بخش دوربین

نوآوری در بخش دوربین در بررسی تخصصی شیائومی 12 lite

به نظر شیائومی قصد داشته تا سورپرایزی برای کاربران خود در بخش دوربین داشته باشه که این کار رو با استفاده از یک دوربین 32 مگاپیکسلی سامسونگ از نوع ISOCELL GD2 با پیکسل‌هایی به طول 0.8 میکرومتر و دریچه‌ دیافراگم  f/2.5  انجام داده.

اما بخش هیجان‌انگیز ماجرا پشتیبانی این دوربین از قابلیت فوکوس خودکاره که حتی در گوشی‌های پرچمدار هم به ندرت چنین قابلیتی پیدا می‌شه. مورد جالب توجه دیگه درباره‌ی دوربین سلفی شیائومی لایت 12 حذف Binning است که باعث می‌شه عکس‌های سلفی با رزولوشن کامل 32 مگاپیکسلی ثبت بشن.

این مقاله هم حتما به دردت می‌خوره: بهترین گوشی های ضد آب شیائومی

نتیجه‌گیری

در پایان این مطلب اگر بخواهیم نکات مربوط به بررسی گوشی شیائومی 12 Lite را جمع‌بندی کنیم ابتدا باید بگیم که این گوشی نسبت به مدل‌های قبلی سری 12 و لایت، تغییرات چشمگیر زیادی نداشته. اما تغییرات محسوسی که می‌شه به اون‌ها اشاره کرد ارتقا نرخ بروزرسانی صفحه نمایش، تغییر نوع حسگر اثرانگشت، استفاده از نسخه‌ی جدید رابط کاربری MIUI 13 و به خصوص دوربین سلفی دستگاه برمی‌گرده. اما به طور کلی می‌شه گفت که شیائومی lite 12 یکی از گوشی‌های میان‌رده‌ی خوش دست و کاربرپسند از برند شیائومی‌ست که در برخی موارد حتی می‌تونه حال و هوای یک گوشی پرچمدار را را برای کاربرانش تداعی کنه.

در بررسی مشخصات شیائومی lite 12 دیدیم که یک پردازنده‌ی اسنپ‌دراگون 778G و یک پردازنده‌ی گرافیکی Aderno 642L در این گوشی به کار گرفته شده که می‌تونه در کاربری‌های نسبتاً سنگین هم عملکرد مطلوبی رو برای این میان‌رده‌ی شیائومی به همراه داشته باشه. شاید یکی از نقاط ضعف گوشی ظرفیت پایین باتری اون باشه که شیائومی با به کارگیری یک شارژر 67 واتی تونسته به نوعی این مشکل رو هم حل کنه.

سوالات متداول

یکی از مزایای جالب دوربین جلوی این گوشی، مجهز بودن به قابلیت فوکوس خودکاره (Autofocus) که معمولاً در سایر گوشی‌ها، حتی خیلی از گوشی‌های پرچمدار چنین قابلیتی دیده نمی‌شه که خب این می‌تونه یکی از نقاط قوت شیائومی لایت 12 در بخش دوربین باشه.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!