اندروید استوک

اندروید خام یا استوک چیه؟

آموزش
3 دیدگاه

اگه جزو اون دسته از افرادی هستین که به حوزه‌ی فناوری‌های دیجیتال و دستگاه‌های الکترونیکی علاقه دارین و اخبار روز اون رو دنبال می‌کنین، احتمالا تا حالا با اصطلاح اندروید خام مواجه شدین. شاید برای شما هم این سوال به وجود اومده باشه که اندروید استوک یا اندروید خام چیه و چرا شرکت‌های بزرگ فناوری از اون استفاده می‌کنن؛ با من در ادامه این مطلب همراه باشین تا مفهوم اندروید خالص رو براتون بررسی کنم و باهم با ویژگی‌های اون آشنا بشیم.

گوشی‌های اندرویدی رو میتونین از سایت ایسل تهیه کنین: قیمت روز گوشی موبایل

اندروید استوک چیه؟

اندروید استوک چیست

اندروید استوک که بعضی‌ها به اون اندروید خالص هم میگن، اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین نسخه‌ی سیستم عامل هست که توسط شرکت گوگل طراحی شده و توسعه پیدا کرده. این نسخه در واقع یک نسخه‌ی اصلاح نشده از اندروید هست و اگه یک دستگاه اندرویدی از اون استفاده کنه، به این معناست که سازندگان اون، نرم افزار اندروید را همونطور که هست، نصب کردن.

اندروید، یک سیستم عامل Open Source یا منبع باز هست. بنابراین شرکت‌های مختلف می‌تونن اون رو به دلخواه خودشون تغییر بدن. اغلب شرکت‌های بزرگ فناوری و سازندگان دستگاه‌های هوشمند، با افزودن لایه‌ای تحت عنوان پوسته یا رابط کاربری سفارشی در بالای سیستم عامل اندروید ، این کار رو انجام میدن. به این ترتیب، ظاهر و حس کلی کار با این سیستم عامل تغییر کرده و ممکنه ویژگی‌های جدیدی هم به اون اضافه بشن. نمونه‌هایی از این قبیل پوسته‌ها عبارتند از Samsung Experience ،HTC Sense ، EMUI (Huawei) و OxygenOS (OnePlus).

مزایای استفاده از نسخه‌ی اندروید سفارشی

مزایای استفاده از نسخه‌ی اندروید سفارشی- اندروید استوک

بعضی از پوسته‌های سفارشی، مانند EMUI شرکت هوآوی، تجربه کلی کاربر از سیستم عامل اندروید رو تا حد زیادی تغییر میدن. به عنوان مثال، تا زمان معرفی EMUI 5.0، صاحبان گوشی‌ هوآوی ، بخشی با عنوان منو یا کشوی برنامه‌ها در اختیار نداشتن. بنابراین همه برنامه‌های نصب شده روی دستگاه‌های این شرکت، مانند برنامه‌های iPhone ، روی صفحه اصلی قرار گرفت.

نمونه‌ی دیگه‌ای از این پوسته‌ها مثل OxygenOS هستش که توسط شرکت OnePlus ارائه شده و در واقع، شبیه به همون نسخه اندروید هستن اما چند ویژگی جدید هم در اون‌ها وجود داره، مثل حالت مطالعه که نور صفحه رو آبی می‌کنه تا چشمای کاربر تحت فشار نباشن، یا App Locker که از برنامه‌هایی که به داده‌های مهم کاربر دسترسی دارن، محافظت می‌کنه.

طبیعیه که نسخه اصلی اندروید، هیچ کدوم از این قابلیت‌ها رو در اختیار شما قرار نمی‌ده و با استفاده از اون، تنها ویژگی‌هایی که توسط شرکت گوگل توسعه یافته باشن رو دریافت می‌کنین. اما این کار، به خودی خود چیز بدی نیست چون اندروید خام یا استوک، مزایای زیادی نسبت به نسخه‌های سفارشی این سیستم عامل داره.

شاید این مطلب رو دوست داشته باشین: بهترین برنامه های مدیریت پسورد تو گوشی های اندروید

مزایای اندروید خام

استفاده از اندروید خام، مزایای مختلفی به همراه داره که در ادامه اون‌ها رو با هم بررسی می‌کنیم:

بروزرسانی سریع

بروزرسانی سریع- اندروید استوک

بزرگ‌ترین مزیت اندروید خام به‌روزرسانی سریع اونه. به عبارت دیگه، گوشی‌های هوشمندی که از این نسخه اندروید استفاده می‌کنن، جزو اولین دستگاه‌هایی هستن که به آخرین نسخه سیستم عامل ارتقا پیدا می‌کنن به این دلیل که سازندگان دیگه باید اون رو مطابق با تغییرات نسخه‌های سیستم عامل خودشون بسازن و این فرآیند نسبتا وقت‌گیره و حتما می‌دونین که ارتقا به آخرین نسخه‌ی سیستم عامل مزایایی مثل افزایش ایمنی، پشتیبانی بهتر برنامه‌ها، سازگار بودن برنامه‌ها‌، رفع باگ‌ها و نقص‌ها و جلوگیری از آسیب‌های سخت‌افزاری داره. در حالی که کسایی که گوشی سامسونگ ، ال جی و … رو دارن باید مدتی منتظر بمونن تا نسخه جدید سیستم عامل خودشون رو دریافت کنن.

اصلی‌ترین دلیل این امر اینه که سازنده‌ها و تولیدکننده‌های این برندها باید قبل از انتشار نسخه جدید، نرم‌افزارهای زیادی رو اصلاح یا به‌روزرسانی کنن که ممکنه در نسخه‌ی خام اندروید وجود نداشته باشه.

از طرفی، سازنده‌های بزرگ تلفن‌های هوشمند اندرویدی مثل سامسونگ، هوآوی و … یک سری برنامه‌های کاربردی (که روی نسخه اصلی اندروید وجود نداره) رو به صورت پیش‌فرض روی دستگاه‌های خودشون نصب می‌کنن؛ از این برنامه‌ها می‌شه به برنامه تقویم یا تناسب اندام و … اشاره کرد که شما همیشه اون‌ها رو روی گوشی‌تون نصب دارین و حتی ممکنه نتونین اون‌ها رو حذف کنین.

ممکنه کاربرا هم هرگز از این برنامه‌ها استفاده نکنن یا حتی ترجیح بدن برنامه‌های مشابه اون‌ها رو از گوگل پلی دانلود و نصب کنن. اما به دلیل وجود این برنامه‌ها، هر سازنده، باید بعد از انتشار نسخه اندروید جدید، این برنامه‌ها رو هم تا حدی تغییر داده و بعد از اون یک نسخه‌ی جدید برای به‌روزرسانی دستگاه‌های خود ارائه بدن. این کار، دلیل بعدی تاخیر در دریافت نسخه جدید اندروید برای این دستگاه‌هاست و از طرفی دست سازنده‌ها رو برای طراحی رابط کاربری خودشون باز گذاشته.

فضای ذخیره سازی بیشتر

فضای ذخیره سازی- اندروید استوک

نسخه‌های سفارشی اندروید، علاوه بر برنامه‌های پیش‌فرض، دارای انواع صدای زنگ و اعلان‌های مخصوص یک برند هم هست که تمامی این موارد به خودی خود، به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارن. مزیت بعدی اندروید خام یا استوک، عدم وجود چنین برنامه‌های پیش‌فرض و غیرضروریه که فضای ذخیره‌سازی دستگاه رو بی‌دلیل مصرف می‌کنن؛ بنابراین اندروید خام به شما اجازه می‌ده تا از این فضای ذخیره سازی، به نحو دلخواه خودتون استفاده کنین.

طراحی مناسب و سرعت عملکرد بالا

طراحی - مزایای اندروید استوک

اندروید استوک دارای طراحی تمیز و مینیمالیستی‌ هست که بسیاری از مردم اون رو دوست دارن، در حالی که پوسته‌های مختلف اندرویدی، از تکنیک‌های مختلف برای تغییر این طراحی و برجسته‌کردن برخی از قابلیت‌های خودشون استفاده می‌کنن. سادگی سیستم عامل موجب می‌شه تا حتی افراد مبتدی هم به راحتی از اون استفاده کنن. به‌علاوه، نسخه خام سیستم عامل اندروید می‌تونه بسیار نسبت به برخی از نسخه‌های سفارشی این سیستم عامل، بهتر و سریع‌تر عمل کنه. به این نکته توجه کنین که این تفاوت، زیاد چشمگیر نیست، مگر اینکه پوسته سفارشی، به خوبی توسعه داده نشده باشه.

لازم به ذکره که اندروید استوک بهتر یا بدتر از نسخه‌های پوسته سیستم عامل سامسونگ، ال جی و شرکت‌های دیگه نیست. این تفاوت‌ها بیشتر جنبه ظاهری دارن و کاربرا، بر اساس ویژگی‌های اندروید خام و سلیقه‌ی شخصی یا ترجیحات خودشون یکی از اون‌ها رو انتخاب می‌کنن.

معایب نسخه اندروید خام

معایب اندروید استوک

همونطور که قبل‌تر اشاره کردم، اندروید خالص یا استوک، خیلی از قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی که سازنده‌های گوشی‌ موبایل به اون‌ها اضافه می‌کنن رو در اختیار ندارن؛ اپلیکیشن‌هایی مثل ضبط تماس، قفل کردن فایل‌ها، اطلاعات در مورد باتری و مصرف اون، و ضبط کردن صفحه‌ی نمایش در اندروید خالص نیستن.

از طرفی، سادگی و عدم وجود افکت‌های خاص پوسته‌های سفارشی برندهای دیگه، می‌تونه جذابیت گرافیکی این نسخه اندروید رو کاهش بده و بعد از مدتی، حس دلزدگی برای کاربر ایجاد کنه.

با این حال، ممکنه بعضی افراد همین سادگی و عدم وجود طراحی‌های پیچیده اندرویدی در بقیه پوسته‌ها رو ترجیح بدن و تلفن‌های هوشمند اندروید خام رو انتخاب کنن. بنابراین انتخاب یک تلفن هوشمند با نسخه اندروید خام یا سفارشی، فقط به سلیقه کاربر وابسته هستش.

ممکنه این مطلب به دردت بخوره: آموزش مخفی‌سازی عکس‌ها در گوشی‌های اندرویدی

کدوم شرکت‌ها از نسخه اندروید خام استفاده می‌کنن؟

کدوم شرکت‌ها از نسخه اندروید خام استفاده می‌کنن؟

محبوب‌ترین گوشی‌های هوشمندی که از اندروید خام استفاده می‌کنن، تلفن‌هایی هستن که توسط شرکت گوگل ساخته شدن. از جمله‌ی این دستگاه‌ها میشه به گوشی‌هایPixel ، Pixel 2، Pixel 3 و دستگاه‌های قدیمی Nexus اشاره کرد.

شرکت HMD Global که از اوایل سال 2017 تلفن‌های هوشمند خودش رو با استفاده از نام تجاری نوکیا روانه بازار کرد هم از اندروید استوک در محصولات خودش استفاده می‌کنه.

Lenovo، به عنوان یکی از تولیدکننده‌های چینی محصولات الکترونیکی، در ماه آگوست سال 2017 میلادی اعلام کرد که دیگه از Vibe Pure UI خودش استفاده نمی‌کنه و تمام دستگاه‌های بعدی خودش رو با اندروید خالص یا خام به بازار عرضه می‌کنه. حالا که با ویژگی‌های اندروید خام و برندهایی که از اون استفاده می‌کنن آشنا شدیم، بد نیست تا نگاهی هم به گوشی‌های هوشمند این برندها داشته باشیم و ببینیم که کدوم گوشی‌ها از این نسخه استفاده می‌کنن و چه قابلیت‌هایی دارن؟

گوشی‌هایی که از اندروید خام استفاده می‌کنن

google-pixel5- اندروید استوک

گوگل پیکسل 5

سری پیکسل محصولات گوگل، به دلیل داشتن قابلیت‌هایی مثل جدیدترین پردازنده‌ها و برترین امکانات، به عنوان تلفن‌های هوشمند با عملکرد عالی و قیمت مناسب، شناخته میشن. بین این‌ها Google Pixel 5 هم به دلیل قیمت منصفانه‌ (حدود 630 یورو در زمان عرضه) و داشتن ویژگی‌های متناسب، خیلی برجسته شده.

قابل توجه‌ترین تفاوت این گوشی با گوشی‌های دیگه‌ای که در این سری هستن اینه که پیکسل 5، از جدیدترین و بهترین اسنپ دراگون موجود در بازار بهره نمی‌بره اما عملکرد و ویژگی‌های بسیار خوب و متناسبی داره.

مشخصات گوگل پیکسل 5

  • صفحه نمایش: 6 اینچی، Full HD+
  • چیپست: Snapdragon 765G
  • حافظه رم: 8 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 128 گیگابایت
  • دوربین اصلی: 12.2 و 16 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8 مگاپیکسل
  • باتری: 4080 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 11

Google Pixel 4a و Pixel 4a 5G

Google-Pixel-4a-و-Pixel-4a-5G- اندروید استوک

گوگل، با ارائه تلفن هوشمند Pixel 4a تونست عملکرد دستگاه، قدرت دوربین و قیمت مناسب رو یک‌جا جمع کنه و قیمت این گوشی فقط 349 دلاره که برای یک تلفن هوشمند با نسخه اندروید خام و قدرت عکاسی فوق العاده عالیه؛ تجربه کار با اندروید خالص در Pixel 4a خیلی روان و لذت‌بخشه.

نسخه 5G این تلفن با کمی اختلاف قیمت در بازار وجود داره که علاوه بر پشتیبانی از اتصالات شبکه 5G ، از چیپست Snapdragon 765G، نمایشگر بزرگ‌تر نسبت به Pixel 4a، ماژول اصلی دوگانه دوربین و باتری با ظرفیت بالاتر هم بهره می‌بره.

مشخصات Google Pixel 4a

  • صفحه نمایش: 5.81 اینچ، Full HD+
  • چیپست: Snapdragon 730G
  • حافظه رم: 6گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 128 گیگابایت
  • دوربین اصلی: 12.2 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8 مگاپیکسل
  • باتری: 3140 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

مشخصات Google Pixel 4a 5G

  • صفحه نمایش: 6.2 اینچ، Full HD+
  • چیپست: Snapdragon 765G
  • حافظه رم: 6 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 128 گیگابایت
  • دوربین اصلی دوگانه: 12.2 و 16 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8 مگاپیکسل
  • باتری: 3885 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 11

Google Pixel 4 و Pixel 4XL

اندروید استوک-feature-Google-Pixel-4-XL

سری Pixel 4 شرکت گوگل، یکی از بهترین تجربه‌های کار با نرم افزار اندروید رو به شما ارائه می‌ده، دستگاه‌های Pixel 4 یک لنز تله فوتو 2 برابری به ماژول دوربین اضافه کردن و شما می‌تونین از دوربین اصلی اون انتظار عملکرد عالی رو داشته باشین. حالت عکس برداری Astrophotography هم به شما امکان میده تا از ستارگان و اجرام آسمانی، تصاویر زیبایی رو ثبت کنین. هر دو گوشی Pixel 4 و Pixel 4XL با فناوری رادار Soli عرضه می‌شن که به دستگاه اجازه می‌ده تا فناوری تشخیص چهره رو از هر زاویه به خوبی اجرا کنه و قفل بیومتریک دستگاه هم عملکرد بهتری داشته باشه.

مشصات Google Pixel 4

Google-Pixel-4- اندروید استوک

  • صفحه نمایش: 5.7 اینچ، Full HD+
  • چیپست: Snapdragon 855
  • حافظه رم: 6 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 64 یا 128 گیگابایت
  • ماژول دوربین: 12.2 و 16 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8.1 مگاپیکسل
  • باتری: 2800 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

مشخصات Google Pixel 4 XL

  • صفحه نمایش: 6.3 اینچ، QHD+
  • چیپست: Snapdragon 855
  • حافظه رم: 6 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 64 یا 128 گیگابایت
  • ماژول دوربین: 12.2 و 16 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8.1 مگاپیکسل
  • باتری: 3700 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

نوکیا 8.3

nokia-8.3- اندروید استوک

این دستگاه، اولین تلفن 5G برند نوکیا هستش که از نسخه اندروید خام بهره می‌بره.

مشخصات نوکیا 8.3

  • صفحه نمایش: 6.81 اینچ، Full HD+
  • چیپست: Snapdragon 765G
  • حافظه رم: 6 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 64 یا 128 گیگابایت
  • ماژول دوربین چندگانه با لنزهای: 64، 12، 2 و 2 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 24 مگاپیکسل
  • باتری: 4500 میلی‎آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

نوکیا 5.4

-nokia-5.4 - اندروید استوک

نوکیا 5.4 یکی از دستگاه‌های اندروید استوک هستش که قیمت خوب و منصفانه‌ای (حدود 220 یورو در زمان عرضه) داره و شاید قابلیت‌های اون، خیلی چشمگیر نباشه، اما نسبت به قیمت اون متناسبه.

مشخصات نوکیا 5.4

  • صفحه نمایش: 6.39 اینچ، HD+
  • چیپست: Snapdragon 662
  • حافظه رم: 6 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 64 یا 128 گیگابایت
  • ماژول دوربین چندگانه با لنزهای: 48، 5، 2 و 2 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 16 مگاپیکسل
  • باتری: 4000 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

نوکیا 3.4

nokia-3.4- اندروید استوک

این گوشی، یکی از بهترین گوشی‌های اندرویدی با نسخه‌ی اندروید خام هستش که از لحاظ قیمت در بین این دستگاه‌ها بهترین قیمت رو داره. نوکیا 3.4 کمتر از 200 دلار قیمت داره اما به دلیل قابلیت‌های مناسب، بسیار بهتر و گرون‌تر به نظر می‌رسه.

مشخصات نوکیا 3.4

  • صفحه نمایش: 6.39 اینچ، HD+
  • چیپست: اسنپدراگون 460
  • حافظه رم: 3 یا 4 گیگابایت
  • فضای ذخیره سازی داخلی: 32 یا 64 گیگابایت
  • ماژول دوربین اصلی چندگانه با لنزهای: 13، 5 و 2 مگاپیکسل
  • دوربین جلو: 8 مگاپیکسل
  • باتری: 4000 میلی‌آمپر ساعت
  • نسخه نرم افزار: اندروید 10

stock android و خصوصیات آن

در این مطلب از مجله تکنولوژی ایسل به معرفی اندروید استوک و خصوصیات اون پرداختم و دیدیم که این نسخه، ساده‌ترین نسخه اندرویده که توسط شرکت گوگل منتشر می‌شه و اگه شما ساده‌پسند باشین می‌تونین ازش استفاده کنین. اکثر سازنده‌های تلفن‌های هوشمند مثل سامسونگ، ال جی و… یک رابط کاربری سفارشی رو به این نسخه اندروید اضافه می‌کنن تا محصولات خودشون رو با قابلیت‌های بیشتر و طراحی متفاوت به بازار عرضه کنن. با این حال، این رابط کاربری سفارشی که به اصطلاح به اون پوسته میگن، اغلب شامل برنامه‌های از پیش نصب شده‌ای هست که روی تجربه کلی کاربر تاثیر میذاره. به همین دلیل هم تقاضا برای گوشی‌هایی با سیستم عامل اندروید خام که نسخه اندروید اون‌ها توسط سازنده تغییری نکرده، همچنان وجود دارن.

سوالات متداول

معروفترین و بهترین گوشی هایی که اندروید خام دارند اونایی هستن که توسط خود شرکت گوگل ساخته شده باشن.

از گوشی های دارای اندروید خام می‌شه به گوشی‌های سری پیکسل و نکسوس اشاره کرد.
گوشی‌های نوکیا که توسط شرکت HMD Global ساخته می‌شن معمولا اندروید خام دارن.
شرکت لنوو که یکی از معروف‌ترین شرکت‌هاست در سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که از این پس به جای رابط کاربری Vibe Pure از اندروید خام در سیستم عاملش استفاده می‌کنه.
یکی دیگه از شرکت‌هایی که از اندروید استوک (اندروید خام) به عنوان سیستم عاملش استفاده می‌کنه اسنشال هستش که توسط خالق اندروید اندی رابین مدیریت می‌شه و گوشی‌های هوشمندی که توسط این شرکت تولید می‌شن هم از اندروید خام در سیستم عامل خودشون استفاده می‌کنن.
گوشی های شیائومی با گوشی‌های Mi A1، Mi A2 و….
گوشی های ال‌جی با گوشی G7 One
البته تعداد محصولات مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید وان فراتر از چند مثال ذکر شده هستش. با کمی جست‌وجو می‌تونین محصولات جدیدتری هم پیدا کنین.

نظر شما راجع به این مقاله چیست؟

3 دیدگاه. Leave new

  • سلام وقت بخیر
    تصویر مربوط به نوکیا ۸.۳ اشتباهه
    زیباترین و جذاب ترین مدل برند با اصالت نوکیا همین ۸.۳ هست که متاسفانه هیچ وقت وارد بازار ایران نشد .

    پاسخ
  • اندروید خام بعد از یه مدت خسته‌ت میکنه واقعا ساده س

    پاسخ
  • آپدیت هاوایی روی اندروید خام خیلی خوبه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!