معرفی انواع پردازنده های تراشه مدیاتک

معرفی انواع پردازنده های تراشه مدیاتک (Mediatek)

آموزش
17 دیدگاه

مدیاتک یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تراشه در جهانه که در بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار می‌گیره. مدل‌های مختلف تراشه مدیاتک در محصولاتی مثل گوشی موبایل ، تلویزیون‌های هوشمند، دستگاه‌های دستیار صوتی و تبلت‌های اندرویدی به کار گرفته می‌شه. در ادامه قصد دارم هر که اون‌چه نیازه در مورد مدل‌های مختلف پردازنده مدیاتک بدونین، برای شما شرح بدم. با من همراه باشین.

تاریخچه مدیاتک

مدیاتک یکی از سریع‌ترین شرکت‌های در حال رشد در حوزه‌های موبایل و تکنولوژیه. در سال 1997 مدیاتک از ابرشرکت یونایتد مایکروالکترونیکس جدا شد و در سال 1980 به یکی از اولین شرکت‌های نیم‌رسانا تایوان تبدیل شد.

این شرکت در ادامه شروع به ساخت چیپست برای مراکز سرگرمی خانگی و درایوهای دیسک نوری کرد. در سال 2004 اون‌ها با رویکردی منحصربه‌فرد وارد بازار تلفن‌های همراه شدن. اون‌ها به جای فروش پردازنده، تصمیم به فروش یک بسته کامل گرفتن؛ این بسته شامل یک تراشه مدیاتک به همراه سیستم‌عامل سازگار با اون می‌شه. این رویکرد باعث کاهش هزینه‌های تولیدکنندگان و باعث از بین رفتن موانع سر راه شرکت‌های کوچک جهت تولید موبایل و خرده‌فروشی شد.

تاریخچه مدیاتک

به این مطلب هم سر بزن: رابط کاربری گوشی

مدیاتک با فروش بسته‌های پردازنده و نرم‌افزار برای تلفن‌های هوشمند به شهرت رسید؛ اما تا سال 2012 همه‌چیز تغییر کرد و این شرکت مجبور شد بار دیگر تمرکز خودش رو روی گوشی‌های هوشمند قرار بده. از سال 2013 اون‌ها همان استراتژی گذشته رو برای تسلط بر بازار گوشی‌های هوشمند به کار بردن. مدیاتک با بسیاری از شرکت‌های نوظهور همچون زدتی‌ئی، هواوی، جیونی و آلکاتل شروع به همکاری کرد. حمایت از تولیدکنندگان راهی عالی برای به دست آوردن سهم بازار بود.

تولیدکنندگانی که مدیاتک با اون‌ها همکاری می‌کرد، محصولاتی با قیمت مناسب و اقتصادی تولید می‌کنن. این محصولات به علت قیمت فوق‌العاده با استقبال گسترده کاربران مواجه شدن؛ محبوبیت بالای تولیدات این شرکت‌ها باعث موفقیت بزرگ شرکت مدیاتک هم شد. مدیاتک علی‌رغم موفقیت عظیم خود با گوشی‌های هوشمند اقتصادی در بازارهای نوظهور، هنوز نتونسته در کشورهای اروپایی نامی برای خودش دست و پا کنه.

از اون‌جایی که مدیاتک به دلیل استفاده در گوشی‌های اقتصادی شناخته شد، جهت ورود به بازار گوشی‌های پرچمدار با بالاترین قیمت گوشی با چالش بزرگی مواجه شد. اما این شرکت به تلاش‌های خودش جهت ورود به بازار بزرگ تلفن‌های همراه بالارده ادامه داد. مدیاتک در نخستین قدم تصمیم گرفت حضور قدرتمندانه‌ای در بازار آمریکا داشته باشه؛ اما در همین حین کوالکام از فرصت استفاده کرد تا وارد بازار چین شده و کنترل اون رو به دست بگیره.

مدیاتک با تولید پردازنده هشت هسته‌ای (با پشتیبانی LTE) باعث شد که کوالکام نگاهی جدی به تولیدات آینده خودش بندازه. واردشدن به حوزه LTE باعث شد که این شرکت در سه ماهه سوم سال 2013، 66 درصد از درآمد خودش رو به‌واسطه این مدل پردازنده کسب کنه. با این حال، مدیاتک با کسب 12 درصد سهم بازار در جایگاه دوم و اینتل با 7 درصد در جایگاه سوم قرار گرفتن. در سال 2020 اعلام شد که شرکت مدیاتک گوی سبقت رو از رقیبش کوالکام ربوده و به بزرگ‌ترین تولیدکننده پردازنده گوشی همراه در جهان تبدیل شده.

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک هلیو سری G

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک هلیو سری G

تراشه مدیاتک سری G جزو قدرتمندترین و محبوب‌ترین مدل‌های پردازنده Mediatek هست. این سری تجربه لذت‌بخشی رو برای طرفداران بازی فراهم می‌کنه. مدیاتک سعی ‌کرد با معرفی این مدل روان‌ترین تجربه رو برای گیمرها به ارمغان بیاره.

این مقاله هم حتما به دردت می‌خوره: مشکل اتصال گوشی موبایل به کامپیوتر

این مدل نه‌تنها برای بازی، بلکه برای دوربین‌ها، اتصال، مولتی‌مدیا و عملکرد هوش مصنوعی فوق‌العاده هست. سری G دارای مجموعه‌ای از فناوری‌های خاصه که تجربه بازی با موبایل رو تقویت می‌کنه. از  مزایای دیگه‌ی استفاده از این مدل تراشه‌ها، می‌شه به تصاویر واضح، افزایش سرعت صفحه‌ نمایش لمسی و تقویت ارتباط بین تلفن هوشمند و اینترنت اشاره کرد. در ادامه با معرفی برخی از مدل‌های پردازنده سری G همراه من باشین.

مدیاتک هلیو سری G90

مدیاتک هلیو سری G90

سری G90 یکی از سریع‌ترین پردازنده‌های شرکت مدیاتکه که انتخاب بسیار مناسبی برای گوشی‌های گیمینگ محسوب می‌شه. دستگاه‌های مجهز به این تراشه از ویژگی‌هایی مثل شبکه‌سازی هوشمند، صفحه‌نمایش لمسی سریع و وضوح بالای تصویر بهره می‌برن. این مدل یک پردازنده هشت‌ هسته‌ای با حداکثر سرعت 2.05 گیگاهرتزه.

مزایای سری G90 تنها به استفاده‌های گیمینگ خلاصه نمی‌شه. این پردازنده به‌واسطه قدرت پردازش بالایش می‌تونه برای گوشی‌هایی با دوربین قدرتمند مورد استفاده قرار بگیره. تراشه سری G90 عکس‌هایی با جزئیات فوق‌العاده رو برای کاربرانش ثبت و پردازش می‌کنه.

مدیاتک هلیو سری G85

مدیاتک هلیو سری G85

سری G85 هم یکی دیگه از پردازنده‌های گمینگ قدرتمند شرکت هلیو هست. این تراشه هشت‌ هسته‌ای در قالب معماری Cortex-A75 می‌تونه حداکثر سرعت 2 گیگاهرتز رو برای کاربرانش فراهم کنه. این پردازنده با فناوری هایپرانجین عملکرد پایدار و گیم‌پلی جذاب‌تری رو به ارمغان می‎اره. حالا ممکنه این سوال در ذهن شما ایجاد بشه که فناوری هایپرانجین چه مزایایی رو برای این مدل تراشه مدیاتک فراهم آورده؟

اگه خواستی بیشتر در مورد این مقاله بدونی: انواع کارت حافظه‌

این فناوری با توجه به اندازه‌گیری پیوسته قدرت، حرارت و عوامل گیم پلی، نسبت به مدیریت هوشمند و پویا CPU، GPU و حافظه اقدام می‌کنه. هایپرانجین در بازی‌های سنگین می‌تواند گیم‌پلی روان‌تری رو به ارمغان بیاره. مصرف بهینه انرژی یکی دیگه از قابلیت‌های کارآمد فناوری هایپرانجینه.

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک هلیو سری A

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک هلیو سری A

پردازنده‌های سری A مدیاتک هم از محبوبیت بالایی برخودار هستن. دستگاه‌هایی که از این مدل پردازنده استفاده می‌کنن، از مزایایی مثل عملکرد عالی دوربین، پیشرفت محشر هوش مصنوعی و مصرف بهینه انرژی بهره می‌برن. تلفن‌های همراه مجهز به پردازنده‌های سری A معمولا برای بازارهای در حال توسعه پیشنهاد می‌شن.

این بازار معمولا شامل تعداد زیادی کاربر معمولی می‌شه که به دنبال گوشی‌هایی مدرن با قیمت مناسب هستن. در ادامه بعضی از مدل‌های تراشه سری A رو معرفی می‌کنم.

مدیاتک هلیو سری A25

مدیاتک هلیو سری A25

تراشه مدیاتک هلیو سری A25 مزایا CPU هشت هسته‌ای، اتصال پیشرفته و خدمات مکان‌یابی جهانی رو برای تمام کاربرانش فراهم می‌کنه. این پردازنده هشت هسته‌ای قدرتمند با معماری Cortex-A53 می‌تونه به حداکثر سرعت پردازش 1.8 گیگاهرتز برسه و نیازهای گیمرها رو برآورده کنه.

این مطلب هم بهت کمک می‌کنه: تراشه اسنپ‌دراگون در گوشی

مدیاتک به شرکت‌های تولیدکننده توصیه کرده که جهت حداکثر بهره‌وری از قدرت این پردازنده، گوشی‌هایی با رزولوشن 720 * 1600 و نسبت تصویر 20:9 تولید کنن. در واقع با این کار تعادلی عالی میان وضوح صفحه‌نمایش و مصرف بهینه انرژی ایجاد می‌شه. تراشه A25 با برخورداری از فناوری CorePilot می‌تونه عملکردی عالی در کنترل حرارت و انرژی داشته باشه.

مدیاتک هلیو سری A22

مدیاتک هلیو سری A22

تراشه A22 از چهار هسته قدرتمند با فرکانس 2 گیگاهرتز بر مبنای معماری Cortex-A53 بهره می‌بره. در این مدل عملکرد CPU تا 30 درصد و GPU تا 72 درصد سریع‌تر شده. این پردازنده می‌تونه قدرت پردازشی بالایی رو برای گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده فراهم کنه.

تراشه A22 برای گوشی‌هایی با رزولوشن 720 * 1600 و نسبت تصویر 20:9 بسیار مناسبه. این پردازنده هم از فناوری CorePilot بهره می‌بره و به همین دلیل هم قدرت زیادی در کنترل حرارت و انرژی داره.

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک هلیو سری P

خانواده تراشه مدیاتک هلیو سری P سریع، کارآمد و در عین حال قدرتمند هستن. دستگاه‌های مجهز به این مدل پردازنده‌ها از قابلیت‌هایی مثل دوربین‌های عالی، هوش مصنوعی فوق‌العاده و اتصال سریع 4G بهره می‌برن. در ادامه با معرفی برخی از مدل‌های تراشه مدیاتک سری P همراه من باشین.

این مقاله هم شاید برات جذاب باشه: بیمه گوشی موبایل

مدیاتک هلیو سری P95

مدیاتک هلیو سری P95

طبق بنچمارک‌ها، مدیاتک هلیو P95 نسبت به نسل قبلی 10 درصد عملکرد بهتری رو ارائه می‌ده که این موضوع اون رو به یکی از قدرتمندترین موتورهای پردازش هوش مصنوعی موجود برای گوشی‌های هوشمند 4G تبدیل می‌کنه.

تلفن‌های همراه مجهز به این مدل پردازنده می‌تونن از دوربین فوق‌هوشمند، پردازش عمیق برای تصاویر پرتره و وضوح بالا بهره ببرن. این پردازنده با بهره‌بردن از فناوری هایپرانجین می‌تونه برای استفاده گیمینگ هم عالی باشه. به‌واسطه این فناوری، گیمرها شاهد نرخ فریم سریع‌تر و گیم‌پلی روان‌تر هستن.

مدیاتک هلیو سری P70

مدیاتک هلیو سری P70

مدیاتک هلیو سری P70 دارای یک مجموعه پردازنده هشت هسته‌ای برمبنای معماری Cortex-A73 و Cortex-A53 هست. این پردازنده در مقایسه با نسل قبلی (P60) 13 درصد عملکرد بهتری داره. این تراشه برای گوشی‌هایی با نسبت تصویر 20:9 و وضوح Full HD+ می‌تونه بهترین عملکرد خودش رو نشان بده.

تراشه P70 به‌واسطه سرعت و قدرت بالای خودش می‌تونه انتخابی عالی برای گوشی‌های گیمینگ باشه.

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک سری X

معرفی مدل‌های تراشه مدیاتک سری X

تراشه مدیاتک سری X جزو پردازنده‌های سریع این شرکت محسوب می‌شه که پیشرفت‌های شگرفی رو در حوزه صفحه‌نمایش و دوربین به ارمغان میاره. در ادامه برخی از مدل‌های این پردازنده رو معرفی می‌کنم.

مدیاتک هلیو سری X30

مدیاتک هلیو سری X30 جزو اولین تراشه‌های 10 نانومتری گوشی‌های هوشمنده که به بازار عرضه شده. این پردازنده‌ ده هسته‌ای در قالب سه معماری معرفی شد که بدین شرحه، دو هسته بر مبنای معماری Cortex-A73 با حداکثر فرکانس 2.6 گیگاهرتز، چهار هسته بر مبنای معماری Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 2.2 گیگاهرتز و چهار هسته بر مبنای معماری Cortex-A35 با حداکثر فرکانس 1.9 گیگاهرتز.

طبق گزارش‌های منتشر شده، تراشه X30 در مقایسه با نسل قبلی (X20) تا 35 درصد سرعت بیشتر داره و مصرف انرژی اون 50 درصد بهبود داشته. این پردازنده در زمینه کنترل حرارت هم فوق‌العاده ظاهر شد. این تراشه قدرتمند برای ضبط فیلم با کیفیت 4K هم خیلی عالیه.

مدیاتک هلیو سری X20

مدیاتک هلیو سری X20

مدیاتک هلیو سری X20 هم جزو قدرتمندترین پردازنده‌های موجود در بازاره که برای گیم و پردازش تصاویر فوق‌العاده‌ هست. این تراشه قادره حداکثر نرخ فریم 120 رو برای کاربرانش فراهم کنه. مصرف بهینه انرژی در این پردازنده باعث شده که باتری دوام بالایی داشته باشه و به سرعت خالی نشه.

این مقاله هم شاید به کارت بیاد: کاهش پینگ چیست

جمع‌بندی

مدل‌های مختلف تراشه مدیاتک امروزه در گوشی‌ها و دستگاه‌های مختلفی به کار برده می‌شن و از محبوبیت بالایی برخوردار هستن. این تراشه‌ها با قیمت مناسب و قدرت بالا تبدیل به انتخاب نخست بسیاری از شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی شدن.

کاربرای زیادی در سراسر دنیا به دنبال محصولات اقتصادی و در عین حال قدرتمند هستن، به همین دلیل  تراشه‌های شرکت مدیاتک بیش‌تر از قبل به پیشرفت خودشون ادامه داده و استقبال تولیدکننده‌های گوشی‌های هوشمند رو به دنبال دارن.

بعد از اعلام اینکه مدیاتک در سال 2020 به بزرگ‌ترین تولیدکننده تراشه گوشی هوشمند در جهان تبدیل شده، این شرکت دست از تلاش برنداشت و به همون سرعت اقدام به تولید و طراحی مدل‌های جدید و منحصر‌به‌فرد پردازنده‌های خودش کرد.

سوالات متداول

یک تفاوت کوچیک که بین این دو تراشه وجود داره اینه که فرکانس A78 برای دایمنسیتی 8100 حداکثر 2.85 و برای دایمنسیتی 8000 حداکثر 2.75 هستش. فرکانس چهار هسته A55 هم برای هر دوتاشون 2 گیگاهرتز هستش.

3.5/5 - (2 امتیاز)

17 دیدگاه. Leave new

  • سلام نظرتون راجب گوشی poco x6 pro چیه؟

    پاسخ
  • مدیا تک ضعیف ترین cpu روی گوشی ها هست من هر گوشی که مدیا تک بوده دیدم بعد از یک سال به شدت عملکردش کند میشه و واقعا ازار دهنده میشه
    گوشی که اسنپ دراگون بوده سه ساله داره کار میکنه ذره ای کندی عملکرد نداره

    پاسخ
    • این اعتقاد لزوما صحیح نیست
      من چندین تجربه مثبت از مدیاتک دارم
      و تجربه هایی برعکس نظرات کاربران از اسنپدراگون
      به عنوان نمونه ردمی نوت ۸ پرو که بعد از ۴ سال نه تنها ضعیف نشده که هر چی میگذره وحشیتر میشه(پردازنده مدیاتک)

      پاسخ
  • ببخشید میتونم بدونم که اسنپدراگون ۸ پلاس نشل ۱ بهتره یا دایمنسیتی ۸۳۰۰ اولتراووووووووو میشه یه مقایسه هم با اسنپدراگون ۸ نسل ۲. ممنون

    پاسخ
  • رضا دیبائی آرا
    اسفند 1, 1402 11:17 ب.ظ

    باسلام . دقیقا میخواستم اطلاعاتم در مورد Media Tek ها که در پابه چه تفاوت های دارند.A32 فعلی ام را می‌خواهم تبدیل به A34کنم .به دلایلی. ولی در اختلاف سی پی یو بین HelioG80با MT6877 متوجه اختلاف عملکرد و ویژگی یا برتری و ضعف آین دو سخت افزار نمی‌شوم. ممکن است با جزئیات بیشتری حهت آگاهی و انتخاب کاربران مرقوم بفرمایید. با سپاس و تشکر. رضا دیبایی ارا

    پاسخ
  • خیلی ممنون . این مقاله شما خیلی به من کمک کرد با سپاس فراوان

    پاسخ
  • سلام دوستان بنده به عنوان برادر کوچک تر هر گوشی با هر برندی که پردازنده مدیا تک 1200، 8000، 8100، 9000 فرقی نداره اصلا نخرید، پردازنده میان رده قدیمی اسنپ دراگون 780 برابری میکنه با پردازنده 8000 مدیا تک کاری نداره 2 تا گوشی با این دو پردازنده رو مقایسه کنید، بازی ps2 رو اسنپ دراگون 780 اجرا کرد ولی مدیا تک 8000 با لگو باگ

    پاسخ
  • اگزینیوس بهتر نیست؟

    پاسخ
    • چرا خیلی بهتره

      پاسخ
    • مدیاتک بعد از اسنپدراگون قطعا بهترینه مخصوصا سری دایمنسیتی

      پاسخ
    • چه سوالیه میپرسی 😭 کارایی مغز چیه اینم برا گوشی همونه

      پاسخ
    • ابراهیم نجفی
      شهریور 7, 1402 11:59 ق.ظ

      ن بابا اگزینوس ک اصلا خوب نیس باز اسنپدراگون خوبه اما اینا بهتر از اونان چون گوشی داغ نمیکنه و باتری زود خالی نمیشه

      پاسخ
      • تحریریه ایسل
        مهر 4, 1402 2:49 ب.ظ

        سلام ایسلی عزیز!
        اگزینوس پردازنده‌ایه که ذاتاً داغه و این داغی رو گاهی اوقات از باتری تغذیه می‌کنه.
        ولی این به این معنا نیست که پردازنده‌ی بدی باشه.

        پاسخ
    • تحریریه ایسل
      مهر 4, 1402 4:44 ب.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      بستگی کاملا به مدل پردازنده داره

      پاسخ
  • تراشه چه وظایفی داره؟

    پاسخ
    • تحریریه ایسل
      مهر 4, 1402 2:20 ب.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      در جواب باید بهتون بگم که بخش‌های تراشه نظارت می‌کنن و بیشتر کدها رو برای سیستم عامل Android اجرا می‌کنن.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!