قابلیت HDR

معرفی فناوری HDR و قابلیت‌های آن

آموزش
بدون دیدگاه

تکنولوژی نمایش تصاویر روز‌به‌روز در حال پیشرفته و سعی می‌شه که تصاویری با وضوح، کیفیت و عمق رنگ بیشتری برای مخاطبان به نمایش بگذاره. شاید تابه‌حال در زمان خرید تلویزیون، دوربین و سایر لوازمی که دارای صفحه نمایش هستن به واژه HDR برخورد کرده باشین. بدون‌شک متوجه شدین که تصاویری که با فناوری اچ دی آر نمایش داده می‌شن وضوح عالی و رنگ‌هایی زنده‌تر دارن تا حدی که این تصاویر به‌صورت کاملا طبیعی به نظر میان.

در ادامه توضیحات بیشتری در مورد ویژگی‌های این فناوری و نوع کاربرد اون می‌دهیم. اگه می‌خواین در این مورد بیشتر بدونین، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشین.

انواع گوشی‌های موبایل رو میتونین از سایت ایسل با مناسب‌‎ترین قیمت بخرین: قیمت روز گوشی

فناوری hdr چیست؟

فناوری hdr چیست؟

در جواب به این سوال که  hdrچیست باید بگیم که واژه HDR مخفف High Dynamic Range است. در واقع تعریف اچ دی آر به معنی اختلاف بین حداقل و حداکثر نمایش نوره. محدوده دینامیکی در اینجا بسیار مهمه؛ چراکه چشم انسان به صورت طبیعی قادره بیشتر از محدوده دینامیکی که توسط اچ دی آر ارائه شده رو تشخیص بده.

فناوری اچ دی آر می‌تونه به دو دسته کلی تقسیم بشه، یه دسته که مربوط به نمایشگرهاست و دیگری مربوط به ثبت تصاویر توی دوربین‌ها که شامل دوربین‌های عکاسی و یا دوربین‌های گوشیه؛ اما در نهایت هر دو هدف یکسانی دارن و اون نمایش تصاویر با عمق رنگی بیشتر برای مخاطبه.

خوندن این مطلب رو بهت پیشنهاد میکنم: قابلیت Nearby Share در اندروید

قابلیت hdr در صفحه نمایش

قابلیت hdr در صفحه نمایش

همون‌طور که در بالا اشاره شد اچ دی آر توی صفحه نمایش مربوط به فرآیند نمایش تصاویره. شما اگه تصاویری که توی این نوع تلویزیون با یه تلویزیون معمولی پخش میشه رو کنار یکدیگر قرار بدین، متوجه می‌شین که چه تفاوت چشمگیری توی کیفیت تصاویر، طیف رنگ و روشنایی وجود داره.

زمانی که قابلیت اچ دی آر توی صفحه نمایش وجود داشته باشه، میشه گفت میزان روشنایی تصاویر و کنتراست اون‌ها افزایش پیدا می‌کنه. به‌طور‌مثال: شما می‌تونین تصاویر رو به‌صورت روشن‌تر ببینین. وضوح پخش تصاویر توی نواحی تیره بسیار بیشتر خواهد شد. این موضوع برای دیدن فیلم‌ها و بازی‌های ترسناک که معمولا تم تیره و تاریک دارن، بسیار عالیه؛ چراکه همه چیز با بهترین وضوح نمایش داده می‌شه.

طیف رنگی که در اچ دی آر پشتیبانی می‌شه

طیف رنگی که در اچ دی آر پشتیبانی می‌شه

یکی دیگه از ویژگی‌های تکنولوژی HDR، پشتیبانی از دامنه رنگی و یا طیف رنگ وسیع‌تره. همون‌طور که می‌دونین چشم انسان توانایی بسیار بالایی توی تشخیص رنگ‌ها داره و این توانایی شامل پشتیبانی از طیف رنگی بسیار زیادی می‌شه؛ اما توی بیشتر نمایشگرها  طیف رنگ کمی وجود داره.

توی نمایشگرهای اچ دی آر، طیف رنگی وسیع‌تر شده و به‌همین دلیل می‌توان تصاویر رو  با رنگ‌های شاداب و زنده و در اصطلاح شارپ تماشا کرد. این دامنه و یا طیف رنگی WCG (مخفف Wide Color Gamut) نام داره. افزایش طیف رنگی ممکنه یه سوءتفاهم رو برای شما ایجاد کنه. بسیاری از افراد تصور می‌کنن اگه طیف رنگی افزایش پیدا کنه شدت رنگ بیشتر میشه اما در واقع چنین نیست!

تصاویر به این‌دلیل با وضوح بیشتر نمایش داده می‌شن چون تمام سایه و نورهای سفید و مشکی قابلیت نمایش بیشتری پیدا کردن.

hdr در گوشی چیست؟

hdr در گوشی چیست؟

قابلیت اچ دی آر توی گوشی موبایل به این معنیه که می‌تونین محتوای پخش شده رو با جزئیات خوب و عالی تماشا کنین. اچ دی آر موبایل به فناوری اشاره داره که به شما امکان می‌ده جزئیات باورنکردنی رو حتی توی مناطق بسیار روشن و تاریک صحنه مشاهده کنین، دقیقا مشابه آنچه با چشم خودتون می‌بینین.

HDR در دوربین گوشی چیست؟

قابلیت اچ دی آر توی گوشی به دو دسته تقسیم می‌شه. یکی قابلیت نمایش تصاویر با استفاده از این تکنولوژی و دیگری قابلیت عکاسی با فناوری HDR  که می‌تونه عکس‌های بسیار زیبایی رو در اختیار ما قرار بده.

شما می‌تونین این قابلیت رو توی عکاسی فعال کنین، خصوصا برای ثبت تصاویر توی شرایط خاصی که نور خورشید زیاده و یا توی شب‌ها که نور محیط کمتره.اگه برای عکاسی توی شب از اچ دی آر استفاده نکنین؛ بدون‌شک تصاویر ثبت شده شما کیفیت چندان خوبی ندارن.

به این مطلب هم سر بزن: فناوری UWB

فناوری اچ دی آر در تماشای فیلم

برای تماشای فیلم توی گوشی با فناوری اچ دی آر باید دقت کنین که فیلم با دوربین HDR فیلمبرداری شده باشه. به‌دنبال علامت اون توی سایت‌های پخش کننده باشین. همچنین برای دیدن تصاویرهم باید به همین شکل عمل کنین.

اولین گوشی که از این تکنولوژی پشتیبانی کرد

اولین گوشی که از اچ دی ار پشتیبانی کرد

گوشی سامسونگ گلکسی نوت ۷ یکی از اولین گوشی‌هایی بود که فناوری HDR رو در اختیار کاربران قرار داد. از ویژگی‌های این گوشی ارائه یک صفحه نمایش با قابلیت اچ دی آر بود که کاربر بتونه تصاویر رو با وضوح و طیف رنگی بیشتری مشاهده کنه و از نمایش تصاویری که به‌صورت طبیعی و زنده هستن، لذت ببره.

این قابلیت توی صفحه نمایش گوشی باعث می‌شه که شما روشن‌ترین رنگ و سایه‌های سفید، تیره‌ترین رنگ و سایه‌های سیاه رو مشاهده کنین که برای تماشای فیلم و تصاویر عالی بود و کاربر حس می‌کرد در حال تماشای تصاویر به‌صورت طبیعی و واقعیه.

آیا چشم انسان قادر به تشخیص این تکنولوژی توی صفحه نمایش گوشی است؟

در جواب به این سوال باید گفت که بله چشم انسان قادر به تشخیص فناوری اچ دی آر است. همون‌طور که در بالا اشاره شد اچ دی آر به‌معنای عمق محدوده دینامیکه که مربوط به روشنایی تصاویر و دامنه نور آن‌ها است. چشم انسان حتی قادر به دیدن نور و سایه‌هایی بیشتر از محدوده دینامیکیه که در اچ دی آر تعریف شدن.

به‌طور‌مثال: وقتی که ما از یک منظره توی شب عکاسی می‌کنیم توی عکس شاید چندان چیزی مشخص نباشه، در صورتی که انسان با چشم خودش می‌تونه سایه‌ها و رنگ‌های بیشتری رو  تشخیص بده و مناظر رو با وضوح بیشتری مشاهده کنه. پس وجود این فناوری به طور‌حتم توی صفحه نمایش برای کاربر قابل تشخیصه.

این مطلب رو از دست نده: تراشه اسنپدراگون چیه

 چگونه HDR رو فعال کنیم؟

 چگونه HDR رو فعال کنیم؟

برای فعال کردن این تکنولوژی توی گوشی‌های موبایل در زمان عکاسی می‌تونین به‌منوی گوشی خودتون مراجعه کنین و گزینه  اچ دی آر که به‌صورت واضح نوشته شده رو پیدا کنین و اون رو فعال کنین. پس از اون می‌تونین عکس‌ها رو به‌صورت اچ دی آر ثبت کنین.

اما برای تلویزیون نیازه که از منوی تلویزیون خودتون گزینه HDMI UHD Color رو فعال کنین. بعد از اون هر زمان که تصاویر و یا فیلم با قابلیت HDR نمایش داده میشه توی قسمت بالای صفحه شما لوگوی اچ دی آر رو تماشا می‌کنین که به معنای نمایش تصاویر با این فناوریه.

اگه قراره که فیلمی با این قابلیت رو توی دستگاه پخش قرار بدین، نیاز به کابل خاصی ندارین، با همون کابل HDMI می‌توانین دستگاه پخش رو به‌تلویزیون متصل کنین و از تماشای فیلم لذت ببرین.

تفاوت اچ دی آر با صفحه نمایشی معمولی

تلویزیون‌های معمولی که دارای طیف رنگی و روشنایی کمتری هستنن به SDR معروف هستن که دامنه رنگی کمتری رو به مخاطب نمایش می‌دن در نتیجه تصاویری که مشاهده می‌شه دارای رنگ‌هایی مرده و تیره است و روشنایی چندانی توی اون دیده نمیشه.

توی نوع اچ دی آر تصاویر دارای طیف رنگی و روشنایی بیشتری هستن و همچنین رنگ‌ها به‌صورت زنده و شفاف برای مخاطب نمایش داده می‌شه و می‌شه تمام سایه‌های رنگ‌ها رو توی این نوع صفحه نمایش مشاهده کرد؛ پس کاربر تصاویر رو به‌صورت طبیعی مشاهده می‌کنه. این تجربه برای او لذت بخش‌تره؛ چون‌که به واقعیت و دید حقیقی انسان نزدیکه.

تفاوت HDR و  HDR+

تفاوت این فناوری‌ها در تغییر فرمت نمایشه. تمامی تصاویری که با فناوری اچ دی آر پخش می‌شن، دارای کیفیت و روشنایی خیره کننده‌ای هستن، اما پشتیبانی از رنگ‌ها توی HDR+ بیشتره؛ درنتیجه تصاویری واضح‌تر و شفاف‌تر از نوع اچ دی آر رو برای شما نمایش خواهد داد.البته باید این موضوع را مد نظر داشته باشین که تنها فیلم‌ها و تصاویر مخصوص توی این فرمت نمایش داده می‌شن و سایر تصاویر به‌صورت معمول برای شما دیده میشن.

شاید این مقاله برات جذاب باشه: کاربردهای خفن جی پی اس گوشی

کاربرد اچ دی آر در لایف استایل و زندگی روزمره

کاربرد اچ دی آر در لایف استایل و زندگی روزمره

دوربین‌هایی که قابلیت HDR دارن، می‌تونن جزییات بسیاری رو همراه با کیفیت عالی ثبت کنن و نمایش بدن؛ ازاین‌رو دوربین‌های خوبی برای استفاده در لایف استایل هستن.

توی این سبک معمولا سعی می‌شه که نوع و سبک زندگی به دیگران نشان داده بشه. از دکوراسیون گرفته تا ورزش و حتی نوع تغذیه و آشپزی که بدون‌شک اگر تمام این موارد همراه با روشنایی و وضوح بیشتری ثبت بشن، می‌تونن بسیار تاثیرگذار و جذاب باشن.

انتخاب فناوری HDR

در نهایت متوجه شدیم که فناوری اچ دی آر همون نمایش تصاویر با میزان روشنایی بیشتر و نمایش تمام سایه‌های سفید و سیاه است که طیف رنگی کامل داره. شما می‌توانید انتخاب کنین که از این فناوری توی تلویزیون و یا گوشی خودتون استفاده کنین. بدون‌شک اگر کار شما بیشتر به عکاسی مربوط باشه، بهتره از دوربین‌ها و یا گوشی‌هایی که دارای این فناوری هستنن، استفاده کنین تا عکس‌های شما زیباتر از همیشه به‌نظر‌برسه.

اگه به تماشای فیلم و یا گیم علاقه دارین، می‌تونین تلویزیون و گوشی‌هایی با صفحه نمایش HDR رو انتخاب کنین تا فیلم رو با وضوح بیشتری تماشا کنین و گیم‌ها رو به واقعی‌ترین شکل ممکن پیگیری کنین. اما باید دقت داشته باشین تنها فیلم‌هایی که به این صورت فیلمبرداری شدن، قابلیت نمایش به صورت اچ دی آر رو خواهند داشت.

اگه با وجود این موارد گفته شده، بازهم سوالی توی این زمینه دارین که توی این مقاله از ایسل بهش اشاره نشده، می‌تونین توی قسمت ارسال نظرات، سوالات خودتون رو با ما به اشتراک بگذارین.

سوالات متداول

شما می‌تونین از این فناوری هم توی تلویزیون و هم توی گوشی‌های خودتون استفاده کنین که فیلم هارو با کیفیت و وضوح بالا تماشا کنین یا اینکه عکس‌های باکیفیت بگیرین.

قابلیت HDR توی گوشی یعنی شما می‌تونین محتوای پخش شده رو با جزئیات خوب و عالی تماشا کنین.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!