فناوری شارژ یا پاور دلیوری PD گوشی

هر اون چیزی که باید در مورد فناوری شارژ یا پاور دلیوری PD گوشی بدونین

آموزش
4 دیدگاه

امروزه طیف وسیعی از تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های مدرن از قابلیت شارژ سریع بهره برده و با سرعتی بیشتر از نرخ معمول 5 تا 10 وات، شارژ می‌‎‌‌شن. اما همه این دستگاه‌ها از سرعت یا فناوری شارژ سریع یکسانی استفاده نمی‌کنن. از اون‌جا که انواع تکنولوژی شارژ دستگاه‌های هوشمند دارای ویژگی‌های مختلف و سرعت شارژ متفاوتی هستن.

من می‌خوام در این مقاله انواع فناوری های شارژ سریع، نحوه عملکرد اون‌ها و اینکه کدوم گوشی‌های هوشمند با اون‌ها سازگاری دارن رو مورد بررسی قرار بدم.

اگه دنبال خرید گوشی موبایل هستین، میتونین بلا مراجعه به سایت ایسل خریدتون رو با مناسب ترین قیمت گوشی انجام بدین.

قابلیت شارژ سریع چیه؟

شاید این سوال برای شما هم به وجود اومده باشه که قابلیت شارژ سریع در گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ تاپ‌ها چیه و چه معنایی داره؟ به طور کلی، شارژ سریع نوعی فناوریه که قدرت بیشتری رو در مدت زمان کوتاه‌تر، به گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها می‌رسونه. برای درک بهتر، تصور کنین که یک درگاه USB در حالت عادی، قدرت انتقال برق با توان 2.5وات رو داره. حالا اگه این درگاه به این فناوری مجهز بشه، توان بیشتری (تا 15 وات و بیشتر) داره.

قابلیت شارژ سریع چیه؟

تا چند سال قبل، فناوری شارژ سریع تنها در تلفن‌های هوشمند و تبلت‌های رده بالای برندها دیده می‌شد. اما امروزه، دستگاه‌های میان‌رده و پایین‌رده هم با قابلیت شارژ سریع 25 واتی و حتی بالاتر ارائه می‌شن. در این بین بعضی از تلفن‌های هوشمند نیز با توان 120 وات سازگار بوده و در مدت زمان بسیار کوتاهی، شارژ می‌شن.

البته لپ تاپ‌ها هم از این فناوری بی بهره نمونده و سرعت شارژ اون‌ها، بسته به نوع لپ تاپ، پردازنده و ظرفیت باتری اون‌ها، با هم‌دیگه تفاوت داره. به عنوان مثال، لپ تاپ‌های سبک و باریک، اغلب از این فناوری با توان 30 وات تا 45 وات بهره می‌برن. در حالی که فناوری شارژ سریع به اون‌ها توانی در حدود 60 یا 90 وات می‌بخشه. لپ تاپ‌های بزرگ‌تر و سیستم‌های مخصوص گیمینگ دارای شارژر 90 واتی هستن و این فناوری اون‌ها رو  به سرعت شارژ در حدود 120 وات و حتی بالاتر می‌رسونه.

این مطلب هم بهت کمک میکنه: بهترین شارژر‌های گوشی موبایل

نیازمندی‌های استفاده از فناوری شارژ سریع

نیازمندی‌های استفاده از فناوری شارژ سریع

انواع شارژرهای مختلف می‌تونن دستگاه هوشمند شما رو با سرعت‌های مختلفی شارژ کنن. بسته به نوع سوکت یا درگاه شارژ در تلفن همراه و تبلت هوشمند شما، یکی از این فناوری‌ها و آمپراژهای مختلف برای بهینه سازی فرآیند شارژ، به کار می‌ره. بنابراین برای پیدا کردن یک شارژر سریع متناسب با دستگاه هوشمندتون، کافیه بدونین که نوع درگاه شارژ اون چیه و چه فناوری‌هایی برای اون وجود داره. به طور کلی، چهار نوع درگاه شارژ در دستگاه‌های هوشمند وجود داره که در ادامه به معرفی اون‌ها می‌پردازم:

لایتنینگ (Lightning)

لایتنینگ یک رابط اختصاصی برای محصولات شرکت اپله که در سال 2012 میلادی توسعه یافته و امکان طراحی نازک‌تر گوشی‌ آیفون و سایر دستگاه‌های الکترونیکی رو فراهم کرده.

شارژ بی سیم (Wireless Charging)

این نوع از فناوری شارژ بی سیم به شما اجازه می‌ده تا دستگاه هوشمندتون رو روی شارژر قرار بدین و بدون نیاز به اتصال کابل شارژر، اون رو شارژ کنین. عملکرد این نوع شارژر، مشابه القای الکتریکی بوده و سیم پیچ‌های تعبیه شده در دستگاه هوشمند و پایه شارژر امکان انتقال مستقیم انرژی به باتری رو فراهم می‌کنن. توجه کنین که برای استفاده از این فناوری، دستگاه شما باید امکان استفاده و سازگاری با شارژر مورد نظر رو داشته باشه تا به درستی با اون ارتباط برقرار کرده و باتری اون شارژ بشه.

شارژ بی سیم (Wireless Charging)

مزایای شارژرهای بی سیم:

  • کیفیت و کارایی بالا
  • سرعت شارژ بسیار بالا
  • بهبود عمر مفید باتری
  • عدم ساییدگی در پورت USB
  • طراحی زیبا
  • استفاده آسان

USB Type-C

USB Type-C استاندارد جدیدی برای همه دستگاه‌ها، اتصالات، کابل‌ها و سوکت‌های پلاگینه که توسط انجمن مجریان USB توسعه یافته. این همکاری بین شرکت‌های پیشگام در فناوری مانند Apple، Intel و Dell با هدف توسعه یک فناوری یکپارچه برای تامین برق و انتقال داده‌ها در یک اتصال واحد، انجام شد. حاصل کار، درگاه و سوکت USB Type-C بود که طراحی متقارن اون امکان استفاده از هر دو طرف اون رو برای کاربران فراهم کنه.

فناوری شارژ USB Type-C

مزایای فناوری شارژ USB Type-C:

  • انتقال سریعتر داده‌ها
  • زمان شارژ کوتاه‌تر
  • کارایی بهتر و عمر طولانی‌تر
  • یک درگاه با قابلیت استفاده دو طرفه (اتصال متقارن)

امروزه دستگاه‌های بیشتری به پورت USB Type-C مجهز شده و این فناوری، جایگزین رابط‌های USB و Micro-USB قدیمی شدن.

Micro-USB

Micro-USB نام یک رابط برای تلفن‌های هوشمند و دیگر دستگاه‌های الکترونیکیه که از سال 2011 در سراسر اروپا به عنوان استاندارد، معرفی شد. اغلب دستگاه‌های هوشمند، قابلیت شارژ با این نوع شارژر رو دارن و می‌تونن در مدت زمان کوتاهی، ظرفیت باتری رو پر کنن.

فناوری شارژ micro-usb

شاید این مقاله برات جذاب باشه: راهنمای خرید بهترین کابل شارژ

انواع استانداردهای فست شارژ

در حال حاضر، انواع مختلفی از فناوری‌های شارژ سریع در دنیا وجود دارن که بعضی از برترین و پرطرفدارترین‌های اون‌ها به شرح زیر هستن.

انواع استانداردهای فست شارژ

فناوری شارژ سریع Quick Charge شرکت کوالکام

قبل از این که هر گونه استانداردی برای شارژ سریع دستگاه‌های هوشمند وجود داشته باشه، شرکت کوالکام در سال 2013 میلادی، فناوری شارژ سریع خود با عنوان Quick Charge با توان 10 واتی رو معرفی کرد. از اون زمان تا الان، این شرکت فناوری‌های مختلفی رو ارائه کرد و قدرت شارژ سریعش رو افزایش داد. با این حال، از زمان راه اندازی استاندارد USB Power Delivery، میزان مقبولیت فناوری‌های سری Quick Charge خیلی کم شده.

توجه کنین که استانداردهای Quick Charge، تنها در دستگاه‌هایی که از پردازنده‌های Snapdragon استفاده می‌کنن، وجود داره. هم‌چنین استانداردهای Quick Charge 4.0 و Quick Charge 5 با USB PD (USB Power Delivery) هم سازگار هستن.
انواع فناوری شارژ سریع کوالکام عبارتند از:

  • Quick Charge 2.0 (تا 18 وات)
  • Quick Charge 3.0 (تا 36 وات)
  • Quick Charge 4.0 (تا 100 وات)
  • Quick Charge 4+ (تا 100 وات)
  • Quick Charge 5 (بیش از 100 وات)

فناوری شارژ سریع USB Power Delivery

USB IF مجموعه‌ای هست که استانداردهای USB رو کنترل کرده و USB Power Delivery رو به عنوان استاندارد شارژ سریع بدون حق امتیاز که در تلفن‌های هوشمند، انواع لپ تاپ و تبلت کار می‌کنه، راه اندازی کرد. حالا، شرکت‌های اپل، گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و … از استاندارد شارژ سریع USB PD پشتیبانی می‌کنن.

فناوری شارژ سریع USB Power Delivery

از طرفی، شرکت گوگل بیشتر برندهای تولیدکننده تلفن‌های هوشمند رو ترغیب می‌کنه تا علاوه بر فناوری‌های اختصاصی خود در حوزه شارژ سریع، فناوری USB PD رو در تلفن‌های هوشمند خودش، قرار بده. این فناوری، قابلیت شارژ سریع دستگاه‌های هوشمند با سرعت و توان حداکثر 100 واتی رو فراهم می‌کنه. ما انتظار داریم تا محبوبیت این فناوری در آینده، افزایش پیدا کنه. چون به اندازه کافی قدرتمنده و حق امتیاز نداره.

این مطلب رو از دست نده: تفاوت شارژر اصلی و تقلبی

شارژ سریع در محصولات OPPO، OnePlus و Realme

فناوری‌های شارژ سریع در محصولات OPPO ، OnePlus و Realme بسیار شبیه به هم‌دیگه هستن. چون بیشتر اون‌ها توسط OPPO توسعه یافته و برندهای دیگه، اون‌ها رو به عنوان فناوری خودش تغییر نام دادن. بنابراین، شما می‌تونین گوشی‌های هوشمند OnePlus رو با شارژرهای SuperDart برند Realme شارژ کرده و هم‌چنان شاهد شارژ سریع در اون‌ها باشین.

شارژ سریع در محصولات OPPO، OnePlus و Realme

با همه این‌ها، این استانداردها با USB PD و Quick Charge ناسازگار هستن. یعنی شما برای شارژ سریع در تلفن‌های این برندها، باید از شارژرهایOPPO ، OnePlus و ریلمی استفاده کنین.

تکنولوژی شارژ سریع شرکت OPPO

در این دسته، دو فناوری VOOC با توان 25 وات و شارژ سریع SuperVOOC با توان 50 وات قرار دارن.

فناوری شارژ سریع شرکت OnePlus

این شرکت تاحالا، فناوری شارژ سریع خود رو تحت عنوان 2 تکنولوژی با نام‌های Dash Charge با قابلیت شارژ 20 واتی و Warp Charge با توان 30، 50 و 65 واتی توسعه داده.

تکنولوژی شارژ سریع شرکت Realme

این شرکت هم تا حالا قابلیت شارژ سریع SuperDart Flash Charge با توان 50 وات را ارائه کرده.

فناوری شارژ سریع Vivo و iQOO

Vivo فناوری‌های شارژ سریع رو در دو مدل Flash Charge 33 واتی و Super Flash Charge با قابلیت شارژ تا توان 120 وات، توسعه داده و این تکنولوژی‌ها، در برند زیرمجموعه اون با عنوان iQOO هم استفاده می‌شن. توجه کنین که هر دوی این فناوری‌ها با USB PD ناسازگارن. بنابراین، تلفن‌های هوشمند این برندها تنها با شارژر موجود در جعبه یا شارژرهای سریع مخصوص اون‌ها شارژر می‌شن.

انواع فناوری شارژ سریع شرکت سامسونگ

شرکت سامسونگ تاکنون دو فناوری Adaptive Fast Charge 15 و 18 واتی و هم‌چنین Super Fast Charge با توان 25 و 24 واتی رو ارائه کرده که هر دو بر اساس استانداردهای سریع شارژ Qualcomm و USB PD کار می‌کنن. به عبارت بهتر، این فناوری‌ها با Quick Charge 2.0 و SuperFast Charge سازگارن. همین هم به شما کمک می‌کنه تا با در اختیار داشتن شارژر USB PD با سازگاری PSS بتونین گوشی سامسونگ یا تبلت خودتون رو با سرعت بالای 25 یا 45 وات شارژ کنین.

قابلیت شارژ سریع MediaTek

شرکت MediaTek هم فناوری‌های شارژ PumpExpress 2.0+ با توان 15 وات،PumpExpress 3.0 با توان 30 وات و PumpExpress 4.0 با توان 25 وات رو توسعه داده و استانداردهای جدید PumpExpress با Quick Charge 3.0 و USB PD سازگارن.

خوندن این مطلب رو بهت پیشنهاد میکنم: نحوه صحیح شارژ گوشی نو

تکنولوژی شارژ سریع برندهای Huawei و Honor

شرکت هوآوی هم در حوزه تکنولوژی شارژ سریع به خوبی عمل کرده و دو فناوری SuperCharge با توان 25 وات و SuperCharge 2.0 با توان 40 وات رو ارائه کرده.

تکنولوژی شارژ سریع برندهای Huawei و Honor

فناوری شارژ سریع برند موتورولا

شرکت موتورولا نیز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین برندهای سازنده موبایل در جهان، تکنولوژی‌های شارژ سریع TurboPower با توان 15 واتی و TurboPower 30 با توان 30 وات رو عرضه کرده. هر دوی این فناوری‌ها با Quick Charge 2.0 سازگار هستن و استاندارد Motorola TurboPower 30 نیز مبتنی بر USB PD هست.

جمع‌بندی

من در این مطلب به معرفی انواع فناوری شارژ گوشی پرداختم و همونطور که دیدین همه استانداردهای شارژ سریع، به اندازه کافی سریع و مناسب هستن. در این بین، همه چیز به سازگاری اون‌ها با دستگاه هوشمند شما بر می‌گرده و همین موضوع امکان استفاده از اون‌ها رو برای شما میسر می‌کنه.

در حال حاضر، USB PD مشهورترین فناوری شارژ سریعه و به لطف فشار اپل، گوگل، سامسونگ و سازندگان رایانه‌های شخصی می‌تونه به بهترین استاندارد شارژ سریع در سال‌های آینده تبدیل بشه. این فناوری به اندازه کافی قدرتمنده و می‌تونه تلفن هوشمند یا لپ تاپ شما رو در مدت زمانی حدود یک ساعت یا بیشتر، شارژ کنه.

فناوری کوالکام با نام Quick Charge نیز به عنوان رقیب اصلی این فناوری، سازگاری USB PD رو در فناوری شارژ سریع خود پیاده سازی کرده. در حالی که فناوری‌های شارژ سریع OPPO ،OnePlus ، Realme و Vivo، علی رغم داشتن قدرت بالا، USB PD ناسازگارن.

سوالات متداول

دستگاه‌های الکترونیکی که از فناوری پاور دلیوری بهره‌مند هستن جریان برق بیشتری دریافت می‌کنن و در نتیجه سریع‌تر شارژ می‌شن. فناوری پاور دلیوری هم می‌تونه برق رو دریافت کنه و هم به دستگاهی دیگه منتقل کنه.

نظر شما راجع به این مقاله چیست؟

4 دیدگاه. Leave new

  • شارژ سریع چیه؟

    پاسخ
    • تحریریه ایسل
      دی 4, 1402 12:37 ب.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      در واقغ شارژ سریع، نوعی فناوری شارژ باتری است که با افزایش مقدار نیرویی که از شارژر به باتری ارسال می‌شود، مدت‌زمان موردنیاز برای شارژ کامل دستگاه را کاهش می‌دهد.

      پاسخ
  • کpower delivery 3.0 چیه؟؟

    پاسخ
    • تحریریه ایسل
      دی 4, 1402 12:38 ب.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      پاور دلیوری 3.0 جدیدترین نسل از این فناوری است که می‌تواند تا نهایت خروجی 240 وات را در دسترس قرار دهد. این نسل از جدیدترین فناوری‌های شرکت کوالکام بهره‌مند است و محصولات جدید و گران‌قیمت‌تر معمولا از آن استفاده می‌کنند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!