آیا شارژ گوشی نو بهمدت طولانی به باتری گوشی آسیب میزند؟ با گذشت زمان عمر باتری کاهش پیدا میکند؟ گوشیهای خاموش هم شارژ مصرف میکنند؟ روش صحیح شارژ گوشی نو کدام است؟ بهترین زمان شارژ گوشی چه تایمی است؟ همه اینها سؤالاتی هستند که کاربران به دنبال پیدا کردن جواب آنها هستند. پس اگر شما هم به دنبال نحوه صحیح شارژ گوشی نو و روشهای صحیح شارژ گوشی نو هستید با ما همراه باشید تا مهمترین نکات مراقبت از باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری را به شما عزیزان آموزش دهیم.
فهرست بندی:
باتری موبایل
باتری موبایل، یک باتری قابل شارژ است که امکان استفاده از تلفن همراه را در هر مکانی فراهم میکند. باتری موبایل با شارژری که بهطور خاص برای یک گوشی و باتری خاص طراحی شده است شارژ میشود. باتری گوشیهای مختلف از نظر داشتن ظرفیت با هم تفاوت دارند، اما عمر باتری تا حدودی به نحوه استفاده شما از تلفن، برنامههایی که نصب میکنید و قدمت موبایل بستگی دارد.
شارژ اولیه
بدون شک شما هم زمانی که اقدام به خرید گوشی موبایل جدید کردهاید حتماً فروشنده، دوستان و اطرافیانتان شارژ اولیه 6-8 ساعته باتری را به شما پیشنهاد کردهاند و از شما میخواهند در این مدت به هیچ عنوان از دستگاه استفاده نکنید، اما اگر بخواهیم اصولی به موضوع نگاه کنیم باید بگوییم این قانون شارژ کردن هشت ساعته در مورد گوشیهای قدیمی که از باتریهای نیکل کادمیومی (NiCd) استفاده میکردند صحت داشت.
در واقع ماهیت باتریهای نیکل کادمیومی بهگونهای بود که اگر آنها را بهطور کامل شارژ نمیکردید، مثلاً بهجای 100% شارژ، 80 درصد شارژ میکردید و از گوشی استفاده میکردید، باتری در تشخیص ظرفیت نهایی خود دچار مشکل میشد و در واقع میزان شارژ کمتری را در خود ذخیره میکرد، پس کاربر مجبور بود پس از خرید گوشی نو، باتری آن را بهطور کامل شارژ کند و سپس باید با آن کار میکرد تا باتری کاملاً خالی شود و دوباره تا شارژ شدن کامل به شارژر وصل میکرد.
اما همانطور که شاهد هستید گوشیهای هوشمندی که امروزه در بازار موجود هستند مجهز به باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری هستند و از نظر ظرفیت و عملکرد با باتریهای قدیمی (نیکل کادمیوم) متفاوت هستند و چیزی به اسم شارژ اولیه برای گوشیهای هوشمند جدید وجود ندارد. چون زمانی که شما گوشی تازه خریداری میکنید اولین نفری نیستید که از باتری گوشی استفاده میکنید یعنی قبل از شما کمپانی سازنده برای تست باتری گوشی آن را فول شارژ میکند و آن را خالی میکنند تا از سالم بودن باتری اطمینان حاصل کنند.
پس تا اینجا فهمیدیم که شارژ گوشی نو امروزه مفهوم و معنایی ندارد، چون ساختار باتری گوشیهای امروزی نسبت به گوشیهای قدیمی کلاً عوض شده است و تصور زدن گوشی به شارژ اولیه برای گوشیهای قدیمی با باتری نیکل کادمیومی بود و در حقیقت ساختار باتریهای قدیمی بهگونهای بود که باید حتماً شارژ اولیه انجام میشد و بهمدت 6-8 ساعت میبایست حتماً فول شارژ میشدند. اما باتریهای امروزی داستانی متفاوتتر دارند و این باتریهای جدید لیتومی یونی و لیتوم پلیمری نه تنها نیاز به شارژ اولیه ندارند بلکه فول شارژ شدن برای این باتریها مضر است و موجب کاهش طول عمر این باتریها میشود.
اگر بخواهیم درباره بهترین محدوده شارژ گوشی نو موبایل صحبت کنیم باید بگوییم بهترین زمان شارژ گوشی نو هنگامی است که شارژ باتری بین 80-40 درصد است و اگر شما بتوانید شارژ گوشی خود را در این محدوده نگه دارید از روش صحیح شارژ گوشی استفاده کردهاید و با این کار به افزایش عمر مفید باتری گوشی هوشمند کمک میکنید.
علائم خراب شدن باتری موبایل
اگر گوشی هوشمند جدیدی خریداری کرده باشید اما با نحوه صحیح شارژ گوشی نو آشنایی نداشته باشید ممکن است پس از مدتی باتری گوشی آسیب ببیند و با علائمی نظیر داغ شدن گوشی موبایل در حین استفاده و یا هنگام شارژ شدن، متورم شدن قاب باتری و ایجاد یک نقطه سخت در سطح داخلی باتری روبرو شوید.
عوامل مؤثر در میزان دوام باتری گوشی تازه
- چرخهی شارژ و یا تخلیه
- دمای محیط
- خاموش کردن اتصالات غیر ضروری
- توجه به تنظیمات گوشی
- بستن برنامههای در حال اجرا
- عدم استفاده از گوشی هنگام شارژ
راهکارها و نحوه صحیح شارژ گوشی نو
- فعال سازی قابلیت ذخیره انرژی Power Saving
- تنظیم مدت زمان شارژ باتری
- خنک نگه داشتن گوشی
- غیرفعالکردن بلوتوث و وای فای در صورت عدم استفاده
- عدم استفاده از اینترنت دستگاه
- فعالسازی حالت پرواز
- کاهش روشنایی صفحه نمایش
- غیر فعال کردن قابلیت Auto-Brightness
10 روش صحیح شارژ گوشی نو بهمنظور افزایش عمر باتری
- گوشی را حتماً با شارژرهای اصل و اورجینال شارژ کنید.
- هرگز گوشی را از شب تا صبح به برق وصل نکنید.
- شارژ باتری را بین 40 تا 80 درصد نگه دارید.
- قبل از رسیدن شارژ باتری به 20 درصد آن را شارژ کنید و هرگز اجازه ندهید گوشی خاموش شود.
- در هنگام شارژ شدن گوشی، هرگز از آن استفاده نکنید.
- گوشی را در حالت هواپیما قرار دهید و گزینه ذخیره باتری را فعال کنید.
- از پاوربانک و شارژرهای بی سیم زیاد استفاده نکنید.
- هنگامی که گوشی به شارژر متصل است آن را از قاب خارج کرده و روی سطح خنک قرار دهید.
- نور صفحه نمایش و زمان قفل شدن صفحه را کاهش دهید.
- از انجام بازیهای سنگین و با کیفیت بالا بهمدت طولانی اجتناب کنید.
چه عواملی در خالی شدن زود هنگام باتری گوشی نقش دارند؟
عواملی نظیر استفاده از دوربین، اتصال به بلوتوث یا اینترنت، جستجوی مداوم برای پیدا کردن شبکه همگی در خالی شدن سریع باتری گوشی موبایل دخیل هستند. پس اگر در یک منطقه رومینگ یا مکانی با سیگنال ضعیف هستید برای جلوگیری از خالی شدن باتری بهتر است تلفن همراه خود را خاموش کنید.
چرا باتری گوشیهای نو 30-50 درصد شارژ دارند؟
در جواب این سؤال باید بگوییم، تمام برندهای فعال در زمینه تولید گوشیهای هوشمند، باتریهای خود را فول شارژ میکنند و آنها را در جعبه قرار میدهند، اما شارژ باتری بهتدریج و حتی زمانی که از آن استفاده نمیشود خودبهخود کاهش پیدا میکند؛ به همین دلیل است گوشیهایی که برای مدتی طولانی خاموش بودهاند به سختی روشن میشوند و طول عمر باتری آنها کاهش پیدا کرده است. ما به شما توصیه میکنیم حتماً قبل از خاموش کردن طولانی مدت موبایل آن را فول شارژ کنید.
روش صحیح شارژ گوشی نو چگونه است؟
اگر گوشی تازهای خریدهاید بهتر است بار اول اجازه دهید شارژ باتری آن کاملاً خالی شود سپس آن را کامل شارژ نمایید تا در استفادههای آینده از حداکثر ظرفیت باتری استفاده شود. البته یادتان باشد که این کار را چند بار انجام ندهید. زیرا همان طور که پیش از این گفته شد بهتر است حتی الامکان نگذارید که شارژ باتری به صفر و یا بیشتر از 90 درصد برسد. زیرا چنین کاری تأثیر زیادی در افزایش عمر باتری دارد. روی هم رفته، بهجای اینکه با یکبار شارژ باتری نو را به 100% برسانید، بهتر است با بهرهگیری از شارژهای جزئی همواره شارژ باتری را در حوالی 40-80 درصد نگه دارید.
راهکارهای مناسب برای خنک نگه داشتن باتری گوشی نو
جدا کردن پوشش محافظ
یکی از روشهای صحیح شارژ باتری موبایل نو، خنک نگه داشتن باتری است، زیرا گرمای بیش از اندازه باعث کاهش طول عمر باتری میشود که شما با جدا کردن قاب گوشی میتوانید تا حد زیادی از گرم شدن آن جلوگیری کنید.
انتخاب محیطی با تهویه مناسب
برای جلوگیری از داغ شدن بیش از حد گوشی هوشمند، سعی کنید گوشی خود را در جای خشک و خنک نگهداری کنید. یک اتاق با تهویه مناسب میتواند دمای شارژ را پایین نگه دارد. همچنین لازم است بدانید که نباید گوشی را در حین شارژ در زیر بالش بگذارید یا در روزهای گرم آن را در داخل داشبورد ماشین به حال خود رها کنید.
روشن کردن حالت هواپیما
یکی دیگر از راهکارهای مؤثر برای افزایش عمر باتری و شارژ سریع آن، قرار دادن گوشی در حالت هواپیما هنگام شارژ است. حالت هواپیما بهطور اتوماتیک اینترنت سیم کارت شما که یکی از دلایل گرمای باتری است را خاموش میکند.
عدم شارژ شبانه
هیچگاه موقع خوابیدن را برای شارژ کردن گوشی موبایل خود انتخاب نکنید چون مدت زمانی که گوشی به برق متصل است بسیار طولانی میشود و موجب گرم شدن دستگاه میشود.
عدم استفاده از شارژ سریع
یکی دیگر از مواردی که منجر به کاهش عمر باتری و گرم شدن گوشی میشود، فناوری شارژ سریع است. در این فناوری، ولتاژ بالایی در مدت زمان کوتاهی وارد باتری میشود که این موضوع دمای باتری را افزایش میدهد. به همین خاطر اگر گوشی شما از این فناوری پشتیبانی میکند، بهتر است برای افزایش عمر باتری فقط 15 دقیقه گوشی را به شارژر وصل کنید زیرا در طی این مدت گرمای زیادی ایجاد نمیشود و آسیبی به باتری نمیرسد.
نتیجهگیری
ما در این مطلب سعی کردیم جواب تمام سؤالات مربوط به بهترین زمان شارژ گوشی، روش صحیح شارژ گوشی نو و بسیاری از سؤالات دیگر در این زمینه را برای شما عزیزان بیان کنیم و در پایان فهمیدیم که نحوه صحیح شارژ گوشی نو تأثیر بسزایی بر عمر باتری گوشی دارد و شما به کمک راهکارهای سادهای نظیر خنک نگه داشتن دمای گوشی، خاموش کردن گوشی در هنگام شارژ و یا عدم استفاده سنگین از آن هنگام شارژ، استفاده از شارژرهای اورجینال، ثابت نگه داشتن شارژ باتری در محدوده 40-80 درصد، کاهش نور صفحه نمایش و… به افزایش عمر باتری گوشی خود کمک کنید. همچنین دانستیم که باتریهای پلیمری – یونی که در گوشیهای هوشمند به کار رفتهاند به شارژ اولیه نیاز ندارند.