شرکت اپل در سریهای جدید گوشی آیفون، آداپتور شارژر را از جعبه حذف کرد و فقط یک سیم لایتنیگ در جعبه قرار داد. این شرکت محصولی نوآور جایگزین برای شارژ کردن گوشی معرفی کرد. مگ سیف یک تکنولوژی جدید و یک روش عالی برای شارژ کردن گوشیهای آیندهی آیفون است که احتمالا روی سایر گوشیها هم خواهیم دید. شارژر بیسیم اپل در مدت زمان کوتاهی توانست نظر کاربران آیفون را به خود جلب کند.
در این مقاله سعی داریم به توضیح کاملی از مگ سیف، شارژر جدید اپل که برای نسل آیفون ۱۲ معرفی شد بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این نسل جدید از شارژرها، در ادامهی مطلب همراه ما باشید.
مگ سیف چیست؟
مگ سیف کانکتور برق اختصاصی شرکت اپل است. درواقع قابلیتی از گوشیهای آیفون است که شارژ وایرلس را به صورت مغناطیسی انجام میدهد. شارژر مگ سیف اپل نوعی از شارژرهای جدید است که به صورت آهنربایی به گوشی وصل میشود و به صورت بیسیم، گوشی و یا گجتهای هوشمند را شارژ میکند. استفاده از مگ سیف بسیار راحت است. برای شارژ کردن گوشی کافیست مگ سیف را در قسمت لوگوی اپل قرار دهید. در این فناوری میدان مغناطیسی به سادگی و به صورت رفت و برگشتی در گوشی جریان پیدا میکند و باتری در حالتی ایدهآل شارژ میشود.
شارژ کردن گوشی با استفاده از مگ سیف اپل، روشی امنتر است و سرعت بالاتری نیز دارد. شما با کمی دقت به واژهی مگ سیف متوجه خواهید شد که این کلمه ترکیبی از دو واژه Magnetic و Safe است، درواقع کلمهی Safe در Magsafe به امنیت اشاره دارد. Mag هم کوتاه شدهی Magnetic یعنی آهنربایی است. این ویژگی باعث میشود وقتی گوشی در حال شارژ شدن است و ناخودآگاه شارژر کشیده میشود، گوشی آسیب نبیند.
از مزیتهای مگ سیف این است که چون گوشی به صورت بیسیم شارژ میشود، خطراتی مانند نوسانات برق، گوشی را تهدید نمیکند. این شارژرها در واقع از یک دیسک گرد تشکیل شدهاند که در آن آهنرباهایی وجود دارد که به آهنرباهای داخل آیفون متصل میشوند تا به صورت خودکار همتراز شوند. مگ سیف باتری را تا حداکثر 15 وات شارژ میکند، اما کابلهای لایتنینگ آیفونها میتوانند گوشی را تا 20 وات شارژ کنند. اما باید در نظر داشت مگ سیف از کابل شارژ بیسیم Qi که حداکثر 7.5 وات را پشتیبانی میکند، سرعت شارژ کردن بیشتری دارد و فقط شارژرهای مگ سیف آیفون در حالت بیسیم هستند که قابلیت شارژ با 15 وات را دارند.
در روش کار مگ سیف میتوان گفت زیر سیم پیچ شارژ بیسیم در هر دستگاه، به صورت دایرهای تنظیم شدهاند و این قابلیت را میدهند که هرگوشی یا گجتی که از وایرلس پشتیبانی میکند، میتواند با مگ سیف شارژ شود اما به خاطر اینکه در زیر آن هیچ آهنربایی وجود ندارد تا امکان اتصال مغناطیسی برقرار شود، مانند قابلیت مغناطیسی که در سری آیفون ۱۲ وجود دارد، فقط به پشت قاب سری ۱۲ یعنی آیفون 12 مینی، آیفون 12، آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس متصل میشود. البته این نکته نیز وجود دارد به علت این که مگ سیف به صورت اختصاصی برای سری آیفون ۱۲ معرفی شد با شارژ کردن گوشیهای سری قبلتر آیفون با این وسیله روند شارژ شدن طولانیتر میشود. در خانواده سری ۱۲ هم سرعت شارژ آیفون ۱۲ مینی متفاوتتر از بقیه است و سرعتی در حدود ۱۲ وات دارد.
در اصل مگ سیف توسط اپل گسترش یافته و این نام به صورت اختصاصی برای محصولات اپل است. اما ممکن است در آیندهای نزدیک برندهای دیگر هم به فکر ساختن این سبک شارژر باشند. اپل توصیه میکند برای تمیز کردن شارژر مگ سیف، آن را با پارچهای بدون پرز تمیز کنید. البته شارژرهای مگ سیف را میتوان با یک دستمال نرم یا یک ضدعفونی کننده تمیز کرد اما هیچگونه رطوبتی نباید به آن وارد شود.
مگ سیف تکنولوژی برای حذف پورتها
قبل از شارژ شدن لپتاپهای مک بوک از طریق USB-C، مک بوکها با استفاده از کابلی که از مگ سیف استفاده میکرد شارژ میشدند. همانطور که گفته شد، مگ سیف درواقع فناوری به روزی است که کابل شارژ را از طریق آهنربا متصل میکند و از هر سمتی میتواند به لپتاپ بچسبد. این نکته وجود دارد در اتصال فرقی ندارد از کدام سمت استفاده میکنید، وقتی کابل را نزدیک مک بوک میبرید با سرعت مگ سیف به مک بوک شما متصل میشود.
یکی از ویژگیهای جذاب مگ سیف لپ تاپها، چراغی بود که قسمت بالا و پایین آن قرار میگرفت و با رنگ سبز اطلاع میداد که باتری ۱۰۰ درصد شاژر شده است و زمانی که به میزان بیشتری شارژ نیاز داشت و در حال شارژ شدن بود به رنگ قرمز در میآمد.
اولین مگ سیف در سال 2006 با مک بوک پرو وارد شد. این مگ سیفها مستطیلی شکل بودند، نسل بعدی مگ سیفها ظاهری شبیه به تی انگلیسی داشت و تا ۲۰۱۲ از آنها برای شارژ مک بوکهای اپل استفاده میشد. جدیدترین نسل آن که مگ سیف ۲ نام داشت، بازهم مانند مگ سیفهای قبلی تی شکل بود اما طراحی باریک و کوچکتری داشت که حتی الان هم در مک بوکها استفاده میشود. در سال 2015 اپل مک بوک جدید خود را بدون اداپتور مگ سیف معرفی کرد. به جای استفاده از مگ سیف برای مک بوکها، کابل USB-C را برای شارژ شدن لپ تاپ جدید استفاده کرد.
استفاده از شارژر بیسیم مگ سیف در سری آیفون ۱۲ میتواند نشانهای برای استفادهی بیشتر از تکنولوژی شارژرهای بی سیم باشد و اطلاع دهد که در سالهای آینده منتظر آیفونهای بدون پورت باشیم. به علت این که شارژر بی سیم اپل توانسته درمدت زمان کوتاهی نظر کاربران را به خودش جلب کند و از آسیب احتمالی درگاه شارژ گوشی پیشگیری کند، احتمالا سایر گوشیها هم به سمت تکنولوژی شارژر مگ سیف بروند و به زودی شاهد انقلابی در صنعت تکنولوژی و حذف پورتها باشیم.
کاربردهای مگ سیف
یکی از بارزترین کاربردهای مگ سیف این است که شارژ بیسیم را تا حد زیادی ارتقا داد. در شارژرهای بیسیم Qi اگر موبایل دقیقاً روی مرکز شارژ قرار نمیگرفت، سرعت شارژ تا مقدار نسبتا زیادی کاهش پیدا میکرد. اما با استفاده از مگ سیف این اتفاقات وجود ندارد و سرعت شارژ کاهش پیدا نمیکند. سرعت شارژ در این مدل از شارژهای بیسیم برای گوشی آیفون به ۱۵ وات میرسد که نسبت به سایر شارژهای بیسیم Qi عملکرد سریعتری دارند.
اپل در ابتدا که شارژر بی سیم را در کنار آیفون 8 معرفی کرد، سرعتی برابر 7.5 وات داشت. اما مگ سیف میتواند این رقم را به دو برابر یعنی 15 وات برساند و آیفون هم مانند اکثر دستگاههای اندرویدی قابلیت شارژ سریع داشته باشد. این نکته وجود دارد که کاربران آیفونی که از مگ سیف استفاده میکنند برای رسیدن به این سرعت باید از شارژر مورد تایید اپل استفاده کنند.
این شرکت نوآور ۲ مدل از شارژر بیسیم مگ سیف را تولید کرده است که یکی شارژر مگ سیف است و دیگری شارژر مگ سیف دوگانه که به شما این امکان را میدهد همزمان گوشی آیفون و اپل واچ خود را به راحتی شارژ کنید.
اپل در بخش اکسسوری برای مگ سیف، یک کیف پول کوچک چرمی مجهز به مگ سیف ساخته که به راحتی به گوشی و حتی به کاور میچسبد و به شما این امکان را میدهد تا کارتهای اعتباری خود را درون آن قرار دهید. یکی دیگر از کاربردهای مگ سیف این است که با استفاده از پایه نگهدارنده که بیشتر در ماشین استفاده میشود، گوشی آیفون نگهداشته میشود و در ماشین به صورت بیسیم گوشی خود را شارژ میکنید.
اگر ضخامت کاور شما زیاد باشد، نمیتوانید از قابلیت شارژ بیسیم استفاده کنید برای همین اپل کاور magsafe را ساخته تا برای استفاده از این تکنولوژی لازم نباشد گوشی خود را از کاور آن خارج کنید. در آینده حضور این آهنربا بر روی گوشیهای آیفون ایدههای جدیدتری را برای تولیدکنندگان تجهیزات و لوازم جانبی فراهم خواهد کرد. مثلا علاوه بر کیف و قاب مگ سیف اپل گفته شده، ایدههای خلاقانهتری به وجود خواهد آمد که باعث تغییرات در بازار لوازم جانبی میشود.
جمع بندی
یکی از دلایلی که شارژرهای مغناطیسی از محبوبیت بالایی برخوردار هستند، احساس امنیتی است که میدهند یعنی بهطور مثال وقتی که به صورت تصادفی شارژر کشیده میشود، اتصال را به راحتی قطع میکنند و از آسیب جدی به دستگاه جلوگیری میکنند. با این حال قیمت شارژ مگ سیف نسبتا زیاد است. البته با توجه به تکنولوژی به کار رفته و کیفیت بالایی که دارد این قیمت مناسب به نظر میرسد. باید منتظر بود و دید با بهوجود آمدن این نسل از شارژرها، چه زمانی پورتهای شارژر دیگر استفاده نمیشوند و مگ سیف سامسونگ و برندهای دیگر، فراگیر میشوند.