خالی شدن شارژ باتری گوشی از مشکلات رایجی است که عده زیادی از کاربران در عصر تکنولوژی و فناوری که استفاده از گوشیهای موبایل به بالاترین حد خود رسیده است با آن رو به رو میشوند. در واقع شاید تصور کنید با بزرگتر شدن باتریها، گوشیها از نظر انرژی کارآمدتر میشوند، اما در حقیقت میزان عمر باتری همچنان در هنگام گوشی موبایل برای اکثر کاربران یک نگرانی جدی است. پس اگر باتری گوشی شما هم سریعتر از آنچه که انتظارش را دارید خالی میشود، شناسایی دلایل و یافتن راهحل مناسب برای رفع این مشکل ارزشمند است. پس در این مقاله با ایسل همراه باشید تا در این نوشته شما را با رایجترین دلایل خالی شدن باتری گوشی و راههای جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی بیشتر آشنا کنیم.
عوامل مؤثر در خالی شدن باتری گوشی کدامند؟
1.صفحه نمایش گوشی
نمایشگر گوشیهای هوشمند یکی از اصلیترین قطعات مصرف کننده شارژ باتری است. به عبارتی دیگر صفحه نمایش، اصلیترین دلیل خالی شدن باتری گوشی از زمان ظهور گوشیهای هوشمند مدرن است. امروزه با پیشرفت گوشیهای هوشمند، پنلهای آنها بزرگتر، روشنتر و با تنوع رنگ بیشتری تولید میشوند همچنین میزان رزولوشن و کیفیت آنها نیز بالاتر رفته است که موجب مصرف بیشتر شارژ باتری گوشی میشوند. پس اگر گوشی شما هم خیلی زودتر از آنچه که انتظارش را دارید شارژ خالی میکند میتوانید به کمک روش زیر میزان مصرف باتری از طریق نمایشگر را محاسبه کنید.
نحوه بررسی میزان مصرف باتری توسط نمایشگر
- به بخش تنظیمات بروید و آن را باز کنید.
- باتری را انتخاب کنید.
- دکمه سه نقطه را در گوشه سمت راست بالا فشار دهید.
- روی مصرف باتری ضربه بزنید.
- دکمه سه نقطه را در گوشه سمت راست بالا فشار دهید.
- روی Show full device usage ضربه بزنید.
اگر با روش فوق مصرف باتری گوشی خود را بررسی کنید، خواهید دید که بیشتر اوقات میزان مصرف باتری توسط صفحه نمایش در بالای صفحه قرار میگیرد. در واقع فناوری صفحه نمایش گوشیهای هوشمند بسیار سریعتر از فناوری باتری پیشرفت میکند و عمر باتری را به یک مشکل بزرگتر تبدیل میکند البته نگران نباشید زیرا برندها و شرکتهای گوشی سازی در صدد رفع چنین مشکلی هستند اما تا زمانی که اوضاع بهتر شود، باید در مصرف باتری صرفه جویی کنید.
راههای جلوگیری از خالی شدن باتری توسط صفحه نمایش
- کاهش روشنایی صفحه نمایش: کاهش روشنایی صفحه نمایش به شما کمک میکند تا میزان قابل توجهی در مصرف باتری صرفه جویی کنید.
- از روشنایی تطبیقی استفاده کنید: این کار باعث میشود که در صورت نیاز صفحه نمایش روشنی داشته باشید، اما در صورت عدم نیاز به روشنایی بالا، در مصرف باتری صرفهجویی میکنید.
- کاهش نرخ تازهسازی صفحه: برخی از گوشیها دارای نمایشگرهایی با نرخ تازهسازی تصویر بالا هستند و در اکثر موارد میتوانید با توجه به نیاز خود آن را تنظیم کنید.
- کاهش زمان قفل خودکار: همانطور که میدانید هرچه صفحه نمایش گوشی بیشتر روشن و فعال باشد، شارژ بیشتری هم از باتری مصرف میشود و خالی شدن شارژ باتری زودتر اتفاق میافتد. بنابراین با استفاده درست از صفحه نمایش گوشی و جلوگیری از روشن بودن بیمورد آن میتوان تا حد زیادی مصرف شارژ باتری دستگاه را کنترل کرد. بدین منظور بهترین راه حل این است که همیشه بعد از اتمام کارتان با گوشی، پاور آن را بفشارید یا خاموش شدن خودکار را روی 30 ثانیه تنظیم کنید.
- والپیپرهای زنده را کنار بگذارید: ممکن است استفاده از تصاویر پس زمینه متحرک زیبا به نظر برسند، اما به نوبه خود میتوانند موجب خالی شدن باتری گوشی شوند.
- از پس زمینه سیاه استفاده کنید: اگر گوشی شما مجهز به صفحه نمایش AMOLED است، استفاده از پس زمینه سیاه میتواند موجب دیر خالی شدن باتری گوشی شود زیرا صفحه نمایش مجبور نیست پیکسلها را فعال کند.
- از نمایشگرهای کوچکتر استفاده کنید: برخی از تلفنهای هوشمند تاشو مانند Samsung Galaxy Z Fold 2 و Motorola Razr 5G نمایشگر بیرونی کوچکتری دارند پس زمانی که نیازی به نمای گسترده نیست، سعی کنید بیشتر از نمایشگرهای کوچکتر آنها استفاده کنید.
2.مناطق بد آنتن
یکی دیگر از عواملی که موجب خالی شدن باتری گوشی میشود قرارگیری در مناطقی با آنتن دهی ضعیف است. زیرا گوشی شما دائماً با برجهای مجاور ارتباط برقرار میکند اما گاهی اوقات به دلیل موقعیت نامناسب و آنتن دهی ضعیف، برای رسیدن به شبکه و بازگرداندن شما به آن، بسیار سخت کار میکنند و موجب هدر رفتن شارژ باتری میشوند.
راههای جلوگیری از خالی شدن باتری در مناطقی با آنتن دهی ضعیف
- تغییر اپراتور: گاهی ممکن است با تغییر دادن اپراتور موجب افزایش سیگنال و آنتن دهی گوشی شوید که به نوبه خود میتواند روشی مؤثر برای دیر خالی شدن باتری گوشی باشد.
- حالت هواپیما: این حالت یک راه عالی برای صرفه جویی در مصرف باتری است. نکته منفی این راهکار دریافت نکردن تماس و پیامک است، اما استفاده از این روش برای زمانی که واقعاً به شارژ باتری نیاز دارید میتواند عالی باشد.
- غیر فعال سازی قابلیتهایی نظیر GPS، Wi-Fi: این قابلیتها شامل مواردی همچون سرویس موقعیت یاب یا به اصطلاح GPS، وای فای یا Wi-Fi، موبایل دیتا (Mobile Data)، قابلیت هات اسپات (Hotspot)، بلوتوث (Bluetooth) و غیره میشود. تمام این قابلیتهای ارتباطی برای فعال بودن به مصرف انرژی و شارژ باتری نیاز دارند، بنابراین غیر فعالسازی آنها حداقل در شرایطی که نیازی به آنها ندارید بهترین روش برای دیر خالی شدن باتری گوشی میباشد. برای مثال در مواقعی که به اینترنت نیاز ندارید، قابلیتهای وای فای و دیتای گوشی خود را خاموش کنید یا زمانی که نیازی به پیدا کردن موقعیت مکانی خود ندارید، قابلیت GPS گوشی را خاموش کنید. رعایت کردن این مسائل تأثیر بسزایی روی مصرف انرژی شارژ باتری خواهند داشت.
- استفاده از تقویت کنندههای سیگنال: تقویت کنندههای سیگنال میتوانند گران باشند، اما بسیار کارآمد هستند. این محصولات دارای یک آنتن خارجی هستند که میتواند سیگنال را دریافت کند، سپس سیگنال با یک آنتن داخلی در خانه پخش میشود و از خالی شدن زود هنگام باتری گوشی جلوگیری میکند.
3. برنامهها و خدمات پس زمینه
از دیگر دلایل خالی شدن باتری گوشی، برنامهها و خدمات پس زمینه هستند، پس اگر باتری گوشی شما به سرعت از بین میرود، برنامههای خود را بررسی کنید، زیرا برنامههایی که دانلود میکنید و در گوشی خود نصب میکنید به شیوههای مختلفی منجر به خالی شدن شارژ باتری شوند، بنابراین با حذف اپلیکیشنها و برنامههای غیر ضروری میتوانید به دیر خالی شدن باتری گوشی کمک کنید. دقت داشته باشید اپلیکیشنهایی که برای ارائه خدمات از اینترنت استفاده میکنند یا بنا به هر دلیل با مسائلی همچون ایجاد تنظیمات مختلف در گوشی سر و کار دارند یا شامل تبلیغ و غیره میشوند بیشتر از سایر برنامهها به شارژ باتری نیاز دارند، پس همیشه سعی کنید اپلیکیشنهای غیر ضروری را از گوشی خود حذف نمایید. انجام این کار یکی از روشهای مؤثر جلوگیری از خالی شدن شارژ باتری گوشی محسوب میشود.
همچنین اگر میخواهید در مصرف شارژ باتری گوشی صرفهجویی کنید، باید از انجام بازیها اجتناب کنید، زیرا بازیها باعث افزایش مصرف باتری میشوند، به خصوص اگر به بازیهایی با گرافیک بالا علاقه دارید. همچنین بسیاری از برنامهها حتی زمانی که از آنها استفاده نمیکنید موجب خالی شدن باتری گوشی شما میشوند. رایجترین برنامههای خالی کننده شارژ موبایل عبارتند از: فیسبوک، مسنجر، اینستاگرام، واتساپ و… زیرا این برنامهها دائماً در پسزمینه کار میکنند، از دادهها استفاده میکنند و موجب خالی شدن باتری گوشی میشوند.
روش دیر خالی شدن باتری از طریق کنترل برنامهها و خدمات پس زمینه
- دانلود برنامهها را به حداقل برسانید: اغلب دیدهایم که کاربران فقط از 20٪ برنامههایی که در گوشی همراه خود دارند استفاده میکنند اما این اپلیکیشنها بدون اینکه شما هم از آنها استفاده کنید در پس زمینه کار میکنند و باتری را هدر میدهند پس بهترین راهکار حذف یا محدود کردن برنامههایی است که به آنها نیاز ندارید.
- بستن برنامهها: از دیگر روشهای مؤثر در صرفه جویی مصرف باتری، بستن برنامههایی است که دیگر به آنها نیاز ندارید.
- مراقب استفاده خود باشید: گاهی اوقات ساعتها به بازی کردن، تماشای فیلم و جستجو در شبکههای اجتماعی مشغول هستید بعد تعجب میکنید که چرا باتری گوشی زود تموم شده است. پس از دیگر راهکارهای مفید برای جلوگیری از خالی شدن باتری گوشی، کنترل مدت زمان استفاده از بازیها، فیلمها و شبکههای اجتماعی است.
4. قدمت گوشی
گوشی هوشمند شما چند ساله است؟ شاید در نگاه اول تعجب کنید اما در واقع باتری لیتیومی گوشیهای هوشمند عمر مشخصی دارند و با گذشت زمان (و همچنین گرمای ثابت) کارایی خود را از دست میدهند و موجب افزایش سرعت خالی شدن شارژ گوشی میشوند و در چنین مواقعی بهترین راهکار برای بهبود این موضوع تعویض باتری است.
سایر عواملی که موجب خالی شدن باتری گوشی موبایل میشوند:
- فناوری 5G: بهره گیری از اینترنت 5G به دلیل سرعت بالاتر منجر به کاهش عمر باتری میشود.
- دوربین: گرفتن عکس و فیلم نیاز به باتری زیادی دارد پس از انجام مکرر آن خودداری کنید تا باتری تلفن شما عمر طولانیتری داشته باشد.
- بهروز باشید: بهروزرسانیهای سیستم عاملها اغلب با بهبود عمر باتری همراه هستند، بنابراین ایده خوبی است که همیشه تلفن خود را به آخرین نسخه نرمافزار موجود بهروزرسانی کنید.
دیگر راههای جلوگیری از خالی شدن باتری
- خنک نگهداشتن گوشی: گرما و داغ شدن بدنه گوشی نه تنها منجر به خالی شدن سریعتر شارژ باتری لیتیوم یونی میشود، بلکه به شدت روی کاهش ظرفیت تدریجی باتری هم تاثیرگذار است. بنابراین تا زمانی که بدنه گوشی خود را خنک نگه دارید و از داغ شدن آن جلوگیری کنید، شارژ باتری دستگاه هم دیرتر خالی میشود. اجرای بازی، تماشای فیلمهای با وضوح بالا و جستجو در شبکههای اجتماعی بشدت روی گرم شدن بدنه و قاب دستگاه تاثیرگذار هستند و موجب خالی شدن سریع شارژ باتری موبایل میشوند.
- فعالسازی قابلیت Power Saving Mode: با استفاده از این قابلیت که در سیستم عامل اندروید و آیفون وجود دارد، میتوانید به طرز چشمگیری از خالی شدن شارژ باتری گوشی در مواقع ضروری جلوگیری کنید، زیرا این قابلیت سبب میشود تا تمام تنظیمات لازم برای به حداقل رساندن میزان مصرف شارژ باتری گوشی به طور خودکار بر روی تمام قسمتهای مختلف دستگاه اعمال شود.
- محدود کردن صداها و اعلانها: از دیگر راههای صرفه جویی در مصرف شارژ باتری موبایل، خاموش کردن لرزشها و اعلانهای غیر ضروری است.
کلام آخر
همانطور که مشاهده کردید در این نوشته به معرفی عوامل مؤثر در خالی شدن باتری گوشی و راههای دیر خالی شدن باتری موبایل پرداختیم امیدواریم با بهرهگیری از روشهای ذکر شده بتوانید در مصرف باتری گوشی خود در مواقع ضروری صرفه جویی کنید.