چگونه از امن بودن اپلیکیشن‌های اندروید قبل از نصب مطمئن شوید

چطور از امن بودن اپلیکیشن‌های اندروید قبل از نصب مطمئن بشیم؟

معرفی بازی و نرم افزار
5 دیدگاه

دیدین وقتی سرچ می‌کنی یک آهنگی رو دانلود کنی یا آنلاین گوش بدی هی نوتیفیکیشن میاد که اینو نصب کن و اونو نصب کن؟ می‌دونی حواست نباشه و ok رو بزنی احتمالا اتفاق‌های ناخوشایندی در انتظارته؟ عموما بدافزارها اونجا در کمین نشستن و منتظره یک اشتباه ساده از سمت ما هستن تا حمله ور بشن.

یکی از موضوعات مهم در سیستم عامل اندروید بحث امنیت و جلوگیری از نصب نرم‌افزارهای مخربه. در حالی که تلفن‌های هوشمند اندروید نمی‌تونن ویروس‌ها رو دریافت کنن اما ممکنه نصب اتفاقی بدافزارها باعث بهم ریختگی سیستم عامل بشه. بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید بهمون این امکان رو می‌ده که بدون دغدغه اپلیکیشن مورد نظرمون رو نصب کنیم.

باید توجه کنین که گوگل برنامه‌ها رو قبل از اضافه کردن به پلی استور، از لحاظ امنیت بررسی می‌کنه اما بدافزارهای منتشر شده ممکنه به صورت مخفی به فروشگاه گوگل پلی راه پیدا کنن. ورود بدافزار به گوگل پلی و بالطبع نصب روی سیستم عامل باعث بهم ریختگی و تخریب بخش‌های اصلی سیستم عامل می‌شه که این امر می‌تونه مشکلات زیادی رو برای عملکرد صحیح گوشی ایجاد کنه.

در این مقاله قراره من در مورد بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید چند مورد ساده و جدید رو باهاتون به اشتراک بذارم.

برای مشاهده لیست گوشی های دیجیتال میتونین وارد لینک روبرو بشین: قیمت گوشی

بدافزار چیه و چطوری باعث اختلال در عملکرد سیستم عامل می‌شه؟

بدافزار به عنوان یک نرم افزار مخرب شناخته می‌شه که تفاوت‌های زیادی با ویروس داره. همینطور از لحاظ شکل ظاهری مثل یک اپلیکیشن امن و سالمه که به راحتی روی دستگاه دارای سیستم عامل اندروید نصب می‌شه. بدافزار می‌تونه به راحتی در گوشی تکثیر پیدا کنه و باعث اختلال در عملکرد سیستم عامل بشه.

بدافزار چیه و چطوری باعث اختلال در عملکرد سیستم عامل می‌شه؟

بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید باعث می‌شه تا افراد قبل از نصب اپلیکیشن، بتونن از نصب اتفاقی بدافزارها جلوگیری کنن. به عنوان مثال در سال‌های گذشته بدافزار سرقت پول Expensive wall تونسته در گوگل پلی چیزی حدود 4.2 میلیون بار دانلود بشه.

این بدافزار بدون هیچ نشونه‌ای تونست در گوگل پلی (مارکت اصلی سیستم عامل اندروید) قرار بگیره و حساب قربانیان رو بعد از ورود اولیه در کمترین زمان ممکن هک می‌کرد. انواع بدافزارهای امروزی می‌تونن به صورت مخفیانه وارد گوشی‌ شما بشن؛ پس بهتره در مورد بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید اطلاعات‌تون رو بیشتر کنین تا به مشکلی بر نخورین.

بدافزارها به چه بخش‌هایی از گوشی نفود می‌کنن؟

به صورت کلی می‌شه گفت که بدافزارهای منتشر شده با توجه به قابلیت‌های مختلفی که دارن می‌تونن اطلاعات کاربران رو شناسایی و منتشر کنن. اگه اطلاعات شخصی روی گوشی‌تون دارین باید راه‌های بررسی امن بودن اپلیکیشن‌های اندروید قبل از دانلود و نصب رو بدونین. بدافزارهای پیشرفته با استفاده از الگوریتم‌های خاص می‌تونن تا به بخش‌های زیر دسترسی پیدا کنن:

بدافزارها به چه بخش‌هایی از گوشی نفود می‌کنن؟

  • مشاهده تصاویر موجود در گالری
  • دزدیدن اطلاعات مخاطبین و ردیابی محل زندگی
  • خواندن پیامک‌های شخصی
  • مشاهده رمزهای عبور ذخیره شده بر روی گوشی
  • هک رمز سیستم‌های بانکی

خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: بهترین اپلیکیشن های اندروید

چطور می‌تونیم از بدافزار و ویروس در امان بمونیم؟

برای دور موندن از بدافزار و بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید بهتره از نصب فروشگاه‌های مختلف (مارکت) خودداری کنین. مراقب نصب برنامه‌های تقلبی و مشکوک باشین و همچنین در هنگام تایید مجوزهای اپلیکیشن، باید وسواس بیشتری به خرج بدین. در این بخش هر کدوم از موارد گفته شده رو به تفکیک توضیح می‌دم:

عدم نصب فروشگاه‌های ثالث

برای این که بتونین نرم‌افزارهای مورد نظر خودتون رو روی گوشی نصب کنین بهتره به فروشگاه پیش فرض قرار گرفته شده روی سیستم عامل گوشی اکتفا کنین. نصب فروشگاه‌های دیگه خطر آلوده شدن گوشی شما به بدافزار رو بیشتر می‌کنه. فروشگاه‌های مطمئن زیادی وجود دارن که مهم‌ترین‌هاشون گوگل پلی و آمازونه.

نصب نرم افزار خارج از مارکت اصلی گوگل به عنوان یک زنگ خطر برای نصب بدافزار شناخته می‌شه. توجه داشته باشین که با نصب فروشگاه‌های دیگه عملا اقدامات امنیتی رو نادیده می‌گیرین که این امر باعث تهدید اطلاعات شخصی‌تون می‌شه. اگه دنبال بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید هستین بهتره نرم افزار‌های مورد نیاز خودتون رو از مارکت اصلی دانلود و نصب کنین.

عدم نصب فروشگاه های ثالث

مراقب نصب اپلیکیشن‌های مشکوک باشین

اطمینان از امن بودن اپلیکیشن ها قبل از دانلود تا حدودی به قدرت تشخیص شما بستگی داره. با توجه به این که توصیه شده از مارکت اصلی گوگل (گوگل پلی) استفاده کنین، اما بهتره بدونین که گاهی، بدافزارها می‌تونن تا از سرویس امنیت گوگل به صورت مخفیانه عبور کنن. در صورت مشاهده و وجود هر اطلاعات شک برانگیزی بهتره از نصب اپلیکیشن مورد نظر خودداری کنین. برای بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید کافیه موارد زیر رو قبل از دانلود و نصب نهایی بررسی کنین:

چطور از بدافزار ها در امان بمانیم- مراقب نصب اپلیکیشن‌های مشکوک باشین

توسعه دهنده نرم افزار رو بررسی کنین

با مشاهده نام توسعه‌دهنده نرم‌افزار می‌تونین با یک جستجوی ساده در گوگل، در موردش اطلاعات بیشتری کسب کنین. اگه توسعه‌دهنده تعداد زیادی برنامه تولید و عرضه کرده باشه به احتمال زیاد قابل اعتماده.

بررسی تعداد دانلود اپلیکیشن

با توجه به تعداد دانلود اپلیکیشن مورد نظر می‌شه تا حدود زیادی به قانونی بودن نرم افزار پی برد. برای مثال اگه یک اپلیکیشن حدود 5 میلیون بار دانلود شده باشه به احتمال زیاد امنه.

بررسی اپلیکیشن های مشکوک - بررسی تعداد دانلود ها

شاید از این نوشته هم خوشت بیاد: معرفی ترفندهایی برای افزایش امنیت گوشی موبایل

تاریخ انتشار

بررسی تاریخ انتشار بعضی از نرم‌افزارهای محبوب می‌تونه نشون‌دهنده ایمن بودن یا نبودن اپلیکیشن باشه. به عنوان مثال اگه قصد دانلود و نصب فیس بوک مسنجر رو دارین باید بدونین که این نرم‌افزار به تازگی منتشر نشده و یک نرم افزار قدیمیه.

 

خوندن بررسی دیگران

برای بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن‌های اندروید می‌تونین نظرات دیگران رو ببینین. یک برنامه واقعی باید تعداد زیادی نقد و بررسی و امتیاز داشته باشه و نظرات اکثر کاربران در مورد اون اپلیکیشن مثبت باشه.

چطور از بد افزار ها در امان بمونیم - بررسی دیدگاه دیگران

بررسی مجوزهای اپلیکیشن

قبل از دانلود و نصب نهایی نرم‌افزار کافیه در مورد لیست مجوزهای اپلیکیشن اطلاعات بیشتری کسب کنین. با مطالعه این لیست می‌تونین متوجه بشین که نرم‌افزار برای داشتن عملکرد صحیح به چه اطلاعات و دسترسی‌هایی نیاز داره. این کار برای تشخیص جعلی بودن یا نبودن یک اپلیکیشن خیلی مفیده.

بعد از نصب نرم‌افزار باید در مورد درخواست مجوزهای مشکوک با وسواس بیشتری عمل کنین. به عنوان مثال نرم‌افزار اینستاگرام نیاز به دسترسی به گالری شما داره اما این موضوع در مورد اپلیکیشن Candy Crush صدق نمی‌کنه. کنترل و مدیریت دسترسی اپلیکیشن باعث می‌شه تا بتونین از نصب بدافزار جلوگیری کنین.

چطور از بد افزار ها در امان بمونیم - بررسی مجوز های اپلیکیشن

آیا بخش Google Play Protect برای توقف بدافزارها کافیه؟

همون‌طور که گفتم گوگل پلی به عنوان مارکت اصلی سیستم عامل اندروید می‌تونه قبل از قرار دادن نرم‌افزارهای توسعه یافته، اون‌ها رو از لحاظ امنیت بررسی کنه. اما گاهی با وجود تبلیغات و تشابه نرم‌افزار تقلبی با نوع اصلی اون، گوگل توانایی تشخیص این موضوع رو نداره. اگه بخواین بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن‌های اندروید رو انجام بدین، استفاده از بخش Google Play Protect نمی‌تونه به تنهایی جوابگوی نیازتون باشه.

آیا بخش Google Play Protect برای توقف بدافزارها کافیه؟

ممکنه این مطلب به دردتون بخوره:میزان حفاظت انواع حسگرهای امنیتی در موبایل

چه نرم‌افزارهایی باعث دفع بدافزار می‌شن؟

سیستم عامل اندروید یک سیستم عامل منعطفه که به توسعه‌دهندگان این امکان رو می‌ده که بتونن نرم‌افزارهای زیادی رو توسعه و عرضه کنن. به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های معتبر با ارائه بسته‌های امنیتی به کاربران این امکان رو می‌دن که بتونن ویروس و بدافزارها رو قبل از نصب، شناسایی کنن. در این بخش مهم‌ترین اپلیکیشن‌های این حوزه رو معرفی می‌کنم:

آنتی ویروس AVG

برای بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن‌های اندروید قبل از نصب APK مورد نظر بهتره با استفاده از یک آنتی ویروس معتبر مثل AVG، اپلیکیشن رو بررسی کنین. این موضوع به خصوص در مورد نصب نرم‌افزارهایی که از مارکت ثالث انجام می‌شه خیلی مهمه.

چه نرم‌افزارهایی باعث دفع بدافزار می‌شن؟ - آنتی ویروس avg

اپلیکیشن App Shield

این اپلیکیشن با داشتن الگوریتم هوشمند می‌تونه تا نرم‌افزارهای انتخاب شده رو قبل و بعد از نصب به صورت هوشمند بررسی کنه. بعد از هر بررسی اطلاعات مختصری از امن بودن یا نبودن اپلیکیشن در قسمت اعلان‌ها دیده می‌شه.

چه نرم‌افزارهایی باعث دفع بدافزار می‌شن؟- اپلیکیشن app sheild

اگه گوشی به بدافزار آلوده شد چه کنیم؟

اگه گوشی موبایل شما به بدافزار آلوده شده نگران نباشین. نصب بدافزار روی گوشی با این‌که می‌تونه خیلی دلهره‌آور باشه اما با نصب یک آنتی ویروس قدرتمند مثل AVG می‌تونین پاکسازی رو انجام بدین و از اطلاعات خودتون پشتیبان یا همون بکاپ تهیه کنین.

بعد از اون بهتره برای رفع کامل این مشکل، گوشی رو به تنظیمات کارخانه برگردونین. این کار باعث می‌شه تا در سریع‌ترین زمان ممکن از شر بدافزار خلاص بشین.

اگه گوشی به بدافزار آلوده شد چه کنیم؟

بد نیست به این مطلب هم سر بزنی: مضرات گوشی در دوران بارداری

جمع بندی

با توجه به این که ویروس نمی‌تونه باعث ایجاد مشکلات پیچیده در سیستم عامل اندروید بشه، وجود برخی بدافزارها مانع عملکرد دقیق سیستم عامل شده که این امر باعث  از دست رفتن اطلاعات شخصی خواهد شد. در این مقاله به بررسی بی خطر بودن اپلیکیشن های اندروید پرداختم و راه‌های کلیدی جلوگیری از دانلود و نصب بدافزار رو مرور کردم. اگه بخواین امنیت سیستم عامل گوشی خودتون روزیاد کنین بهتره از یک آنتی ویروس و فایروال قدرتمند استفاده کنین. شما تا حالا درگیر بدافزارها شدین؟

سوالات متداول

  • بررسی اپلیکیشن های مشکوک
  • بررسی تعداد دانلودهای اپلیکیشن ها
  • بررسی مجوزهای اپلیکیشن
  • خوندن بررسی های دیگران
  • بررسی به روز رسانی های اپلیکیشن
3.8/5 - (5 امتیاز)

5 دیدگاه. Leave new

  • سلام این موارد رعایت کنیم برنامه 100 درصد امن هست امنیت دارد و اطلاعاتش موثق هست میشود روش حساب باز کنیم از این برنامه استفاده کنیم و بگیم استفاده کنند چطور.

    پاسخ
  • سلام عرض ادب از این 5 مورد که عرض کردین برای بررسی امن بودن اپلیکیشن ها برنامه ها اگر یک برنامه یکی از اینا یا دوتا شون نداشته باشد باید چی کار کنم.

    پاسخ
  • سلام عرض ادب بررسی امن بودن اپلیکیشن ها از این پنج مورد که گفتین بعضی برنامه هاست دو مورد ندارن مثال توسعه دهنده نرم افزار هیچی نداره یعنی درموردش هیچی نیست بررسی تعداد دانلود اپلیکیشن تعداد دانلودش پایینه ولی بقیه موارد دارد.اینو باید چی کار کنم یا 5 مورد کامل باید داشته باشن همه اپلیکیشن ها تا امن باشن.

    پاسخ
  • رضا خورشیدی نیا
    فروردین 24, 1403 11:52 ب.ظ

    سلام چند راه حل سریع بهمون بگید یک برنامه نصب کنیم خوب باشد اطلاعاتش درست باشد مطمعن باشد واقعیت باشد دروغ یا کلاهبرداری نباشد این راه های که شما گفتید از هر مورد یکی دو عدد دارن مشخص نمیشه 4 مورد همه ندارن ومن هیچ برنامه ای ندیدم از گوگل پلی و …همه اینا که شما گفتین داشته باشد اگر اینجوری باشد باید هیچ استفاده ای از موبایل نکنیم بندازیمش دور برگردیم به صد سال گذشته چون اینجوری که باشد همه برنامه یا بیشتر تا امن است

    پاسخ
  • سلام خانم کفایتی .گوشی من شائومی x6 پرو هست قبلاً وقتی برنامه ای نصب می کردم از نظر امنیتی اسکن می کرد وقتی سه گزینه اش تیک می خورد سبز می شد اما نمی دانم چرا الان برنامه نصب می کنم اسکن نمی کنه و با نصب برنامه بدون اسکن برنامه نصب می شده چکار کنم که مثل قبل برنامه نصب کنم از نظر امنیتی و ویروس اسکن کند

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!