مضرات استفاده از موبایل در دوران بارداری

هر آنچه درباره مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری باید بدونید

آموزش
5 دیدگاه

دوران بارداری، یکی از شیرین‌ترین و در عین حال ریسک پذیرترین دوره‌های زندگی بانوان هست. در این زمان، خیلی از موضوعات و مسائل مراقبتی کوچک هم مهم و پر اهمیت جلوه می‌کنه و می‌تونه تاثیرات به سزایی در آرامش و راحتی مادر و حتی روند شکل گیری جنین، داشته باشه که یکی از اون‌ها مضرات گوشی در دوران بارداریه. امروزه، استفاده از موبایل و تبلت، به یکی از اجزای اصلی و جدانشدنی زندگی روزمره افراد تبدیل شده.

اما آیا می‌دونستین استفاده طولانی مدت از تلفن همراه می‌تونه اثرات نامطلوبی بر جنین شما داشته باشه؟ حقایق و موضوعات مختلفی درباره استفاده از موبایل در بارداری و عوارض اون وجود داره که دونستن اون‌ها می‌تونه آگاهی مادران باردار رو نسبت به تاثیرات اشعه موبایل بر جنین افزایش بده و حتی نحوه زندگی و استفاده اون‌ها از تجهیزات الکترونیکی رو تغییر بده. با من در ادامه این مطلب همراه باشین تا مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری و جنبه‌های مختلف اون رو مورد بررسی قرار بدم.

برای دیدن قیمت گوشی و انواع گوشی های موبایل میتونید به سایت ایسل مراجعه کنید تا با مناسب ترین قیمت، خریدتون رو انجام بدین.

هر آنچه درباره مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری باید بدونید

مضرات موبایل برای زنان باردار

مطالعات زیادی پیرامون تاثیر اشعه‌های ساطع شده از دستگاه‌های الکترونیکی صورت گرفته و اخیرا برخی از محققان، تاثیرات اشعه تلفن همراه بر جنین رو مورد مطالعه قرار دادن. این مطالعات حاکی از اون بوده  که احتمال به دنیا آوردن نوزادانی با مشکلات رفتاری، در مادرانی که مدت زمان بیشتری از تلفن همراه استفاده کردن بیشتره؛ چون شعه‌های ساطع شده از تلفن همراه، بر رشد مغز جنین تاثیر گذاشته و باعث بیش فعالی او می‌شه.

اما اینکه مادر در دوران بارداری با تلفن صحبت کرده، به دوستان خود پیام بفرسته یا در اینترنت به وبگردی مشغول باشه، چگونه بر رشد جنین تاثیر می‌ذاره؟

خوندن این مطلب رو بهتون پیشنهاد میکنم: دلایل داغ شدن گوشی های اندرویدی

استفاده از موبایل در بارداری و عوارض اون

در دنیای امروز، افراد علاوه بر تلفن‌های همراه، از دستگاه‌های الکترونیکی دیگه مثل تبلت، لپ تاپ و هم‌چنین دستگاه‌های هوشمند با اتصالات اینترنت بی‌سیم، هم استفاده می‌کنن. تمام دستگاه‌های الکترونیک‌ی، از امواج رادیویی الکترومغناطیسی برای برقراری ارتباط با هم‌دیگه و جهان خارج بهره می‌‌برن.

استفاده از موبایل در بارداری و عوارض اون

با این‌که تنها بخشی از این امواج، به داخل بدن انسان نفوذ می‌کنه، اگه انسان برای مدت زمان طولانی در معرض این تشعشعات قرار بگیره، ممکنه رشته‌های DNA اون آسیب دیده و ساختار مولکولی سلول‌های تغییر کنه. البته این تغییرات نیز چندان پایدار نیست اما ممکنه بسته به فرکانس و قدرت امواج، ماندگار این تغییرات هم افزایش پیدا کنه.

دستگاه‌های هوشمندی که از فناوری‌های بی سیم استفاده می‌کنن، امواج رادیویی رو دریافت و اطلاعات اون‌ها رو پردازش می‌کنن. جالبه بدونین که امواج رادیویی سطوح مختلفی دارن و تمام اون‌ها آثار مخرب بر بدن انسان ندارن. به عبارت بهتر، خورشید، دستگاه‌های اشعه ایکس، رادیوها، مایکروویوها و حتی هواپیماها همگی امواج رادیویی رو در سطوح مختلف منتشر می‌کنن.

اما همیشه توصیه می‌شه تا حتی الامکان از این امواج دوری کنین تا میزان آسیب و تاثیرات اون‌ها بر بدن شما به حداقل برسه. به همین دلیل هم پزشکان به مادران باردار توصیه می‌کنن تا در دوران بارداری، از قرار گرفتن در معرض هر گونه امواج غیر ضروری خودداری کنن.

مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری

انرژی امواج تلفن همراه، در مقایسه با امواج رادیویی، چندان خطرناک نیست. به همین دلیل هم محققان در مورد اینکه آیا این امواج می‌تونن بر جنین تاثیر بذارن یا نه، تردید دارن. به طور کلی، در بدن یک جنین، سلول‌ها به سرعت تکثیر شده و در برابر اختلالات بیرونی، بسیار آسیب‌پذیر هستن. اما مطالعات انجام شده در این زمینه، نشون داده که امواج تلفن همراه به علت کمبود قدرت، تاثیر چشم‌گیری بر روند رشد و نمو جنین نداره.

مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری

به این مطلب هم سر بزن: نحوه رفع مشکل پر شدن حافظه گوشی اندروید

نتایج مطالعات مختلف پیرامون تاثیر تلفن همراه بر جنین

بعضی از مطالعاتی که نگرانی در ارتباط با استفاده از تلفن همراه برای مادران باردار رو برطرف می‌کنه، به شرح زیر هستن:

در مطالعه اول تیمی از دانشمندان، موش‌های باردار رو به دو دسته تقسیم کرده و هر دسته رو مدت دو هفته در معرض تلفن‌های همراه فعال و غیر فعال قرار دادن. پس از این آزمایش، نوزادان موش به دنیا آمده، از نظر رفتار و ظرفیت حافظه مورد آزمایش قرار گرفتن.

موش‌های متولد شده از مادرانی که در معرض فعالیت تلفن همراه بودن، مشکلات رفتاری داشتن. با این حال، تحقیقات روی موش‌‍‌ها همیشه در مورد انسان هم صادق نیست. به عنوان مثال، احتمال اینکه یک انسان در تمام دوران بارداری خود، به صورت 24 ساعته در معرض اشعه‌های تلفن همراه قرار بگیره بسیار اندکه.

در مطالعه دوم گروه دیگری از دانشمندان دانمارکی، مواجهه قبل و بعد از تولد کودکان با تلفن همراه و مشکلات رفتاری اون‌ها رو مورد بررسی قرار دادن. این گروه، به مادران کودکان هفت ساله پرسشنامه‌‎ای در مورد سلامت و رفتار فرزندان‌شان ارائه کردن و از اون‌ها اطلاعاتی در رابطه با میزان قرارگیری فرزندانشان (در دوران جنینی) در معرض تلفن همراه دریافت کردن.

محققان با بررسی این اطلاعات، دریافتن که قرار گرفتن جنین در معرض تلفن همراه در دوران بارداری و پس از زایمان، تا حدودی با بیش فعالی و سایر مشکلات رفتاری در کودکان مرتبطه. با این حال، سرویس بهداشت ملی بریتانیا در پاسخ به یافته‌های این پژوهش اعلام کرد: «این مطالعه نمی‌تونه ارتباط میان قرار گرفتن مادران باردار در معرض تلفن همراه و مشکلات رفتاری فرزندان اون‌ها رو اثبات کنه».

نتایج مطالعات مختلف پیرامون تاثیر تلفن همراه بر جنین

نکاتی برای مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری

برای کاهش نگرانی درباره مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری باید اقدامات احتیاطی مختلفی انجام بشن که بعضی از اون‌ها به شرح زیر هستن:

  • اگه از تلفن همراه‌تون استفاده نمی‌کنین، اون رو چند متر دورتر از خودتون قرار بدین.
  • بهتره در زمان صحبت با تلفن همراه، از هندزفری یا هدست استفاده کنین و تلفن همراه رو روی گوش‌تون قرار ندین.
  • به جای صحبت کردن با تلفن همراه، به دوستان‌تون پیامک بفرستین و در حین ارسال متن، قبل از اون که دکمه ارسال رو بزنین، تلفن رو کمی از خودتون دور کنین.
  • تا حد ممکن، تماس‌های تلفنی‌تون رو کوتاه و سریع انجام بدین.
  • در مناطقی که پوشش شبکه در اون ها بالاست، تماس بگیرین و از برقراری تماس در مناطقی که دریافت داده و سیگنال در اون‌ها کم هست اجتناب کنین. چون در این شرایط، تلفن همراه شما تلاش بیشتری برای اتصال به شبکه داشته و تشعشعات بیشتری ساطع می‌کنه.
  • تا حد ممکن زمان استفاده از تلفن همراه رو کاهش بدین.
  • موبایل‌تون رو در جیب‌تون حمل نکنین. زیرا در این حالت، دستگاه به شکم و جنین شما نزدیک‌تره.
  • در هنگام خواب، تلفن همراه‌تون رو زیر بالش قرار ندین.
  • برای سرگرمی، به سراغ موارد سالم و طبیعی برین و خودتون رو با تلفن همراه مشغول نکنین.

نکاتی برای مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری

شاید این مقاله به کارت بیاد: طریقه فهمیدن شنود در گوشی های موبایل

جمع‌بندی

در سال‌های اخیر، با پیشرفت روزافزون تکنولوژی و ارائه قابلیت‌های مختلف در دستگاه‌های تلفن همراه، نحوه استفاده از این دستگاه‌ها هم تغییر کرده و افراد تنها برای تماس گرفتن یا ارسال پیامک از تلفن همراه استفاده نمی‌کنن. گوشی‌های هوشمند امروزی، مانند یک کامپیوتر کوچک و قابل حمل عمل کرده و علاوه بر قابلیت‌های ارتباطی، قابلیت‌های مختلفی برای تصویربرداری، پخش موسیقی، سرگرمی، بازی و … نیز در اختیار کاربران قرار می‌دن.

مزیت قابل حمل بودن در این دستگاه‌ها، موجب شده تا میزان دریافت و ارسال امواج رادیویی در اون‌ها بیشتر شده و خطر تاثیر تشعشعات بر بدن انسان و جنین رو افزایش بده. اگرچه محقق‌ها هنوز به طور کامل اثرات تشعشعات سطح پایین بر روی DNA و سلول‌ها رو درک نکردن، هم‌چنان بر این عقیده‌اند که بین این تشعشعات و اختلالات فیزیولوژیکی یا عصبی کودکان، ارتباطی وجود داره.

مضرات استفاده از گوشی در زمان بارداری

WHO (سازمان بهداشت جهانی) چنین خطراتی رو در دسته مخاطرات«احتمالاً سرطان‌زا» تعریف و چنین بیان می‌کنه که: «مطالعات کلی در مورد قرار گرفتن در معرض میدان مغناطیسی ELF (فرکانس بسیار پایین)، شواهد محدودی برای افزایش خطر سقط جنین رو موجب می‌شه.» بنابراین شاید نشه به بانوان باردار توصیه کرد که اکیدا در معرض استفاده از تلفن همراه قرار نگیرن.

اما رعایت نکات مراقبتی و کاهش میزان استفاده از دستگاه‌های موبایل، همواره برای جلوگیری از مضرات گوشی موبایل در دوران بارداری توصیه می‌شه. امیدوارم از مطالعه این مطلب لذت کافی رو برده باشین و با من در دیگر مقالات حوزه تکنولوژی در وب‌سایت ایسل همراه باشین.

سوالات متداول

15 هفته اول بارداری خیلی حساسه. چون همه ارگان‌های بدن جنین در سه ماهه اول بارداری تشکیل و رشد می‌کنه.
بنابراین اگه زیاد از حد از موبایل استفاده کنیم،اثرات منفی رو روی جنین می‌ذاره.

4.5/5 - (2 امتیاز)

5 دیدگاه. Leave new

  • چند درصد احتمال سقط جنین با گوشی وجود داره؟

    پاسخ
  • استفاده از تلفن ثابت هم ضرر داره؟

    پاسخ
    • تحریریه ایسل
      دی 5, 1402 10:16 ق.ظ

      سلام ایسلی عزیز!
      به گفته متخصصان اگر جنین به صورت مداوم در معرض اشعه موبایل قرار بگیرد، به احتمال زیاد دچار نقایص هنگام تولد و عقب ماندگی ذهنی می شود. کاهش رشد و آسیب های شدید مغزی از عوارض تماس مستقیم جنین با این نوع اشعه ها می باشد.

      همچنین فرزندان بانوانی که در این دوران حساس از تلفن همراه استفاده می کنند، بیشتر از سایرین در معرض بروز برخی مشکلات مانند: مشکلات رفتاری و عاطفی قرار می گیرند. قرار گرفتن در معرض امواج تلفن همراه در دوران بارداری باعث می شود که کودکان در آینده دچار مشکلات عاطفی شوند. در واقع این کودکان نمی توانند عواطف خود را کنترل کنند و دچار آسیب های عاطفی می شوند.

      تحقیقاتی که روی بیش از 13000 کودک به عمل آمد نشان می دهند مادرانی که روزانه دو یا سه بار از تلفن همراه استفاده می کنند کودکانی را به دنیا می آورند که به بیش فعالی و برخی مشکلات ارتباطی با دیگران دچار هستند. در ضمن این کودکان 54 درصد بیشتر از سایر کودکان به مشکلات رفتاری دچار خواهند شد.

      پاسخ
    • سلام بهنام جان
      خیر
      قبل اینکه با تلفن خواستی حرف بزنی حتما صدقه بده رفع بلا میشه.👌

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدترین ها

عضویت در خبرنامه

لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

همچنین شاید دوست داشته باشید!