راهنمای خرید PowerBank
یکی از وسایل ضروری که ما به صورت روزانه استفاده میکنیم، تلفن همراه است. استفاده از گوشی در بعضی از افراد به اندازهای زیاد است که برخی دچار نوموفوبیا میشوند. منظور از این اصطلاح، احساس فوبیا یا همان ترس بدون تلفن همراه بودن است. برای همه ما پیش آمده که در لحظات حیاتی، باتری تلفن همراه تمام شود. در چنین مواقعی نمیدانیم باید چه کاری انجام دهیم. چرا که بسیاری از برنامههای زندگی روزمرهمان داخل آن است و با خاموش شدن، همه آنها از دسترسمان خارج میشوند. در چنین شرایطی، PowerBank یکی از کاربردی ترین لوازم جانبی موبایل میتواند بسیار کارآمد باشد. در این مقاله، به شما خواهیم گفت که فاکتورهای خرید پاوربانک با کیفیت کدامند! پس با ما همراه باشید.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
در زمان خرید پاوربانک باید به چه مواردی توجه کنیم؟
همانطور که هر کدام از کاربران با توجه به نیاز خود گوشیهای متفاوتی خریداری میکنند، بدون شک نیاز آنها به پاوربانک نیز با یکدیگر متفاوت است. اگر تا به حال برای خرید پاوربانک اقدام کرده باشید، احتمالا فروشنده انواع مختلفی از آن را به شما معرفی کرده است. این موضوع، سبب سردرگمی بسیاری از مشتریان میشود، چرا که عموم مردم با مشخصات فنی آن آشنا نیستند. مواردی مانند ظرفیت، مدت زمان شارژ شدن گوشی، اندازه و وزن، شکل، قیمت و… چیزهایی هستند که پیشنهاد میکنیم برای خرید بهترین پاوربانک، آنها را در نظر داشته باشید. در ادامه، درمورد این موضوع بیشتر توضیح خواهیم داد.
کارکرد PowerBank
تقریبا میتوان گفت که پاوربانکها قادر هستند هر دستگاه برقی که باتری دارد را شارژ کنند! شما میتوانید برای تامین برق تلفن همراه، تبلت، لپ تاب، کنسولهای بازی سیار و… از این وسیله استفاده کنید. اما مهمترین کاربرد آنها، شارژ کردن تلفن همراه است. چراکه همانطور که گفتیم، این روزها این دستگاه برای اکثریت افراد جامعه از اهمیت خاصی برخوردار است. برخی از پاوربانکها قادر هستند یک گوشی را چندین بار شارژ کنند. همچنین بعضی از مدلها، چند خروجی دارند که قادر به شارژ چند دستگاه به صورت همزمان هستند. یکسری از مدلهای PowerBank که USB-C دارند، میتوانند سوییچ و سایر دستگاههای بازی دستی را نیز شارژ کنند.
ظرفیت
همانطور که میدانید، یکی از معیارهای مهم در زمان خرید پاوربانک، توجه به ظرفیت آن مطابق نیازمان است. ممکن است شغل شما به گونهای باشد که ساعتها از سیستم برقرسانی شهری دور بمانید. در این شرایط، پاوربانکی با ظرفیت بالا که بتواند چندین بار تلفن همراهتان را شارژ کند، نیازتان را برطرف خواهد بود. در انواع دستگاهها، ظرفیت به صورت میلیآمپر ساعت (mAh) سنجیده میشود. هرچه این عدد بیشتر باشد، توان بیشتری نیز به تلفن همراه شما میرسد.
بهتر است پاوربانکی خریداری کنید که بتواند حداقل دو بار پشت سر هم یک گوشی هوشمند را شارژ کند. به عبارتی بهتر، پاور بانکی خوب است که بتواند حداقل یک تا دو روز به تلفن همراهتان برقرسانی کند. ظرفیت پاوربانکها از 3000 میلیآمپر ساعت (یک بار شارژ) تا بیش از 20000 میلیآمپر ساعت متغیر است. به عنوان توضیح بیشتر، اگر PowerBank شما 10000 میلیآمپر باشد، باید بتواند تا سه بار گوشی هوشمند را شارژ کند.
اندازه و وزن
به طور کلی، اندازه و وزن پاوربانک با ظرفیت آن رابطه مستقیم دارد. درواقع هرچه ظرفیت آن بیشتر باشد، وزن و اندازه نیز افزایش خواهد یافت. اکثر افراد تصور میکنند که یک پاوربانک 20000 میلیآمپر ساعت بسیار ایدهآل است، در حالی که وزن زیادی دارد و ممکن است نتوانید همه جا همراهتان داشته باشید. اکثر افراد عادت به استفاده از کیف دستی ندارند و ترجیح میدهند وسایل اندک خود را در جیبشان جا دهند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، بهتر است یک مدل جیبی با ظرفیت 6000 تا 10000 میلیآمپر ساعت خریداری کنید.
طراحی ظاهری
استفاده از پاوربانک معمولا همزمان با تلفن همراه صورت میگیرد. حال تصور کنید که در زمان استفاده از گوشی، یک پاوربانک با طراحی فرم عجیب به آن وصل باشد. این موضوع علاوه بر اینکه در زمان استفاده از تلفن همراه مزاحمت ایجاد میکند، برای گذاشتن در جیب نیز مناسب نیست. بنابراین بهترین پاوربانک همانی است که شکلی شبیه به گوشی موبایل دارد.
نحوه اتصال
یکی از فاکتورهایی که سبب ایجاد انواع مختلف PowerBank شده، نوع ورودیهای شارژ آن است که عبارتند از:
- USB-A
منظور از این درگاه، همان پورت مستطیل شکلی است که معمولا در همه لپتاپها، هارد دیسک، تلویزیون و… از 15 سال پیش تاکنون وجود دارد.
- Micro/mini-USB
نوعی USB مینیاتوری است که در اکثر گوشیهای هوشمند و سایر دستگاههای قابل حمل وجود دارد.
- USB-C
این مدل، نسخه جمع و جور همان USB-A است. با این تفاوت که نیازی به دقت زیادی در نحوه اتصال آن وجود ندارد و قابل چرخش است. این درگاه به دلیل اندازه مناسب و تطبیقپذیری، توانسته جای خود را در میان تولیدکنندگان گوشی باز کند.
- بیسیم
تعداد کمی از مدلهای پاوربانک وجود دارد که به شما این امکان را میدهد تا تنها با قرار دادن گوشی خود بر روی بدنه پاوربانک، آن را شارژ کنید. البته برای استفاده از این فناوری، گوشی شما نیز باید قابلیت شارژ بیسیم را داشته باشد.
سرعت شارژ
یکی از نکات دیگری که در زمان خرید پاوربانک باید به آن توجه کنید، سرعت شارژ است. برای آنکه سرعت شارژ گوشی شما افزایش یابد، نیاز به PowerBank، کابل و گوشی که سرعت بالای شارژ را میپذیرد، دارید. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم قبل از آنکه به فکر خرید پاوربانک با سرعت شارژ بالا باشید، از قابلیتهای تلفن همراه خود خاطر جمع شوید. اکثر مدلهای موجود در بازار قادر هستند یک دستگاه 3000 میلیآمپر، مانند تلفن هوشمند را در 90 دقیقه شارژ کنند.
قیمت
با توجه به ویژگیها و قابلیتهای یک پاوربانک، میتوان در بازار رنجهای مختلف قیمت مشاهده کنیم. هرچه ویژگیها بیشتر باشد و دستگاه را در حالت پریمیوم قرار دهد، ارزش آن نیز به همان نسبت بیشتر خواهد شد. البته پاوربانکهایی با قیمتهای بسیار ارزان هم پیدا میشوند، اما بهتر است که از خریداری آنها پرهیز کنید. چرا که کیفیت لازم را ندارند و به مرور زمان به باتری گوشی شما آسیب میزنند. وجود قابلیتهای زیر در PowerBank سبب بیشتر و بیشتر شدن قیمت خواهد شد:
- صفحه LCD
- شارژ خورشیدی
- ضدآب بودن
- محافظت از شارژ بیش از حد
- شارژ قطرهای
جمع بندی
بسیاری از افراد تصور میکنند که پاوربانک دستگاه چندان پیچیدهای نیست و برای خرید آن نیازی به اطلاعات خاصی ندارند. در حالی که این وسیله مفید هم یکسری قابلیتها دارد که در زمان خرید باید به آنها توجه کنید. در این مقاله، فاکتورهای مهمی که در زمان خرید PowerBank باید به آنها دقت داشته باشید را معرفی کردیم. بدین ترتیب قادر خواهید بود یک دستگاه کاربردی و مطابق نیازتان تهیه کنید.