در چند سال اخیر با پیشرفت چشمگیری که در صنعت گوشیهای هوشمند رخ داده است برندها و شرکتهای زیادی شروع به تولید و مجهز کردن و افزایش قابلیت ساعتهای هوشمند کردهاند و ساعتهای هوشمند با سیستم عامل Wear OS تولید و روانه بازار کردهاند. این مقاله حاوی همه چیزهایی است که باید در مورد سیستم عامل ساعت هوشمند Wear OS گوگل بدانید. ما شما را با ویژگیهای مختلف Wear OS و فهرستی از بهترین برندهای ساعتهای هوشمند Wear OS آشنا میکنیم. پس اگر قصد خرید ساعت هوشمند را دارید تا پایان این نوشته با ما همراه باشید.
Wear OS چیست؟
Wear OS یک سیستم عامل ساعت هوشمند است که توسط گوگل ایجاد و پشتیبانی میشود. این پلتفرم در 18 مارس 2014 بهعنوان Android Wear معرفی شد، اما در 15 مارس 2018 به Wear OS تغییر نام داد. بهعبارتی دیگر Wear OS یک سیستم عامل مبتنی بر اندروید است که بهروزرسانیهای امنیتی و ویژگیهای دیگر را دریافت میکند، درست مانند نسخه اندروید که میلیاردها گوشی هوشمند در سراسر جهان را تأمین میکند.
آیا همه ساعتهای هوشمند موجود در بازار مجهز به سیستم عامل Wear OS هستند؟
در جواب این سؤال باید بگوییم خیر! در حالی که بسیاری از ساعتهای هوشمند از این سیستمعامل پشتیبانی میکنند، تعدادی از آنها هستند که این کار را نمیکنند. بهعنوان مثال، تمام ساعتهای هوشمند برند سامسونگ مجهز به سیستم عامل Wear OS هستند، اما اپل واچ، ساعتهای هوشمند Fitbit و سایر برندهای دیگر مبتنی بر سیستمعاملهای خاص خود عمل میکنند. به عقیده کارشناسان سیستم عامل ساعت هوشمند گوگل، توسعه یافتهترین پلتفرم اندروید است و بزرگترین نقطه قوت سیستم عامل Android Wear OS دادن فرصت انتخاب گسترده به کاربران است. به این معنی که ساعتهای Wear OS در اشکال و اندازههای مختلف تولید و عرضه شدهاند و شما با هر بودجهای که برای خرید ساعت هوشمند در نظر گرفته باشید میتوانید یکی از مدلهای آن را انتخاب و خریداری کنید.
چه برنامههایی برای Wear OS موجود است؟
برنامههای زیادی قابلیت سازگاری با سیستم عامل ساعتهای هوشمند را دارند و بسیاری از آنها همان برنامههایی هستند که میتوانید در گوشیهای اندروید خود دانلود و نصب کنید. اپلیکیشنهایی مانند Google Fit، Strava، Telegram و حتی Uber قابل نصب روی سیستم عامل Wear OS ور او اس هستند. همچنین شما میتوانید برنامههای بیشتری را پیدا کنید که مخصوص ساعتهای هوشمند هستند. Facer یکی از این برنامهها است و به شما امکان میدهد چهرههای ساعت خود را براحتی شخصیسازی کنید و در واقع تمهای مورد علاقه تان را برای صفحه نمایش ساعت هوشمند خود انتخاب کنید.
برنامه ساعتهای هوشمند را از کجا دانلود کنیم؟
درست مانند تلفنهای هوشمند Android و Android TV، برنامههای Wear OS ساعتهای هوشمند نیز از فروشگاه Play دانلود میشوند. همچنین بهدلیل در دسترس بودن فروشگاه Play در ساعتهای هوشمند میتوانید برنامهها را مستقیماً از طریق ساعت نصب کنید. یکی دیگر از راههای نصب برنامه روی ساعتهای هوشمند به این صورت است که برنامه مورد نظر را از اینترنت گوشی پیدا کنید، آن را نصب کنید و سپس گوشی را با ساعت خود از طریق بلوتوث، SHAREIT، و یا هر برنامه جفت سازی دیگری همگام کنید و برنامه را انتقال دهید. در حقیقت این روزها، با در دسترس بودن فروشگاه Play در ساعتها، هیچ همگامسازی برای فرآیند نصب وجود ندارد و بهجای آن فقط فروشگاه Play را روی ساعت اسکرول کنید و هر چیزی را که میخواهید نصب کنید.
قیمت ساعتهای هوشمند با سیستم عامل Wear OS چقدر است؟
قیمت ساعت هوشمند به برندی که انتخاب میکنید و ویژگیهای آن بستگی دارد، اگرچه اکثر ساعتهای Wear OS تقریباً همگی ویژگیهای مشابهی دارند اما بهدلیل تنوع برندهایی که از این سیستم عامل بهره مند هستند قیمتها متفاوت میباشد، همچنین عامل دیگری که در قیمت ساعت هوشمند مؤثر است بهره مندی از قابلیتهای LTE است. به این معنی که توانایی اتصال به شبکه اینترنت را داشته باشد و برای وصل شدن به اینترنت نیاز بهوسیلهای مجزا نداشته باشد. در بیشتر موارد، ساعتهای Wear OS معمولاً قیمتی بین 250 تا 400 دلار دارند اما برخی از ساعتهای گرانقیمت، مانند ساعتهای TAG Heuer یا Mont Blanc میتوانند قیمت کمی بالاتر داشته باشند.
محبوبترین ساعتهای هوشمند در این پلتفرم کدامند؟
مدلهای مختلفی از برندهای متعددی مانند DIESEL، Michael Kors، هواوی، سامسونگ، شیائومی و غیره در بازار موجود هستند، اما وقتی نوبت به گزینههای محبوبتر میرسد، ساعتهای Fossil Sport ممکن است یکی از محبوبترین ساعتهای موجود در بازار باشند. همانطور که گفته شد، Fossil Sport یکی از محبوبترین ساعتهای هوشمند با سیستم عامل Wear OS در حال حاضر است. یکی از دلایل اصلی محبوبیت این اسمارت واچ، استفاده آن از پردازنده Snapdragon Wear 3100 است. در حالی که بسیاری از ساعتهایی که اخیراً معرفیشدهاند با این پردازنده عرضه میشوند، اما Fossil Sport یکی از اولین ساعتهایی بود که آن را ارائه کرد و این باعث افزایش محبوبیت آن شد. علاوه بر پردازنده جدیدتر، این وسیله دارای طراحی اسپرت نیز هست و برای ورزش کردن و تناسب اندام بسیار عالی است.
سیستم عامل Wear OS چه نوع ویژگیهایی دارد؟
- شما به کمک این پلتفرم میتوانید اعلانهای دریافتی را از گوشی هوشمند خود دریافت کنید و حتی در برخی از مدلها میتوانید به کمک اسمارت واچ تماس بگیرید و یا تماسهای ورودی را دریافت کنید. نحوه عملکرد تماسهای ورودی و خروجی در ساعتهای هوشمند به این شیوه است که تماسها را میتوان از طریق یک تلفن متصل به بلوتوث، یا اگر ساعت دارای LTE باشد، بهصورت مستقل برقرار کرد.
- فراتر از تماسها و اعلانها، همه ساعتهای Wear OS این روزها با Google Assistant عرضه میشوند که به شما امکان میدهد با سایر دستگاههای هوشمند مانند گوشیهای هوشمند، تلویزیونهای هوشمند و یا هر وسیله هوشمند دیگری تعامل داشته باشید.
- برخی از کاربردهای رایجتر Wear OS، در رابطه با تناسب اندام است. تقریباً همه ساعتهای Wear OS توانایی شمارش و ثبت مواردی مانند تعداد قدمها، مسافت دویدن یا راه رفتن و حتی ضربان قلب را دارند. به معنای واقعی کلمه تعداد زیادی از ویژگیهای مرتبط با تناسب اندام در اسمارت واچها وجود دارد که همه اینها به نحوه تمرین شما بستگی دارد. برخی از مدلهای ساعت حتی دارای مقاومت در برابر آب هستند و میتوان آنها را در حین شنا استفاده کرد.
چگونه از Wear OS استفاده کنیم؟
ساعتهای هوشمند نیز همانند گوشیهای هوشمند مجهز به صفحه نمایش لمسی هستند و با لمس نمایشگر میتوانید از ویژگیها، نصب برنامهها و مدیریت اعلانها استفاده کنید. همچنین برخی از ساعتها ممکن است دکمهها یا تاجهایی داشته باشند که میتوان از آنها برای انجام کارهای بیشتر استفاده کرد، و Google Assistant حتی میتواند بسته به کاری که میخواهید انجام دهید، برخی از عملکردهای هندزفری را اضافه کند. وقتی ساعت خود را بوت میکنید یا بهاصطلاح آماده به کار میکنید، پس از باز کردن قفل ساعت، میتوانید برای مشاهده اعلانها انگشت خود را به سمت بالا بکشید. با کشیدن انگشت به پایین، منوی تنظیمات سریع ظاهر میشود، جایی که مواردی مانند روشنایی و سایر عملکردهای تنظیمات را خواهید یافت.
آیا ساعتهای مجهز به سیستم Wear OS از باتریهای مشابه ساعتهای معمولی استفاده میکنند؟
خیر! همه ساعتهای هوشمند با سیستم عامل Wear OS Android با باتریهای داخلی قابل شارژ عرضه میشوند و شما میتوانید با کم شدن شارژ باتری آن را به برق وصل کنید.
مشکلات Wear OS چیست؟
یکی از مشکلات بارز سیستم عامل Wear OS این است که همه برنامههای اندروید در Wear OS در دسترس نیستند. این بدان معناست که ممکن است قصد داشته باشید برنامه خاصی را روی اسمارت واچ خود نصب کنید اما متوجه میشوید قابل نصب نیست. همچنین هیچگاه نمیتوان ساعتهای هوشمند را جایگزین گوشیهای هوشمند کنید در واقع ساعتهای Wear OS قرار نیست جایگزینی برای گوشی شما باشد، آنها به شما کمک میکنند به برخی از ویژگیها نظیر خواندن پیامک، آگاه شدن از وضعیت آب و هوا، جواب یا رد کردن تماس، مشاهده اعلانها و غیره دسترسی داشته باشید تا مجبور نباشید همیشه گوشی را از جیب یا کیفتان بیرون بیاورید.
آیا Wear OS فقط با دستگاههای اندروید کار میکند؟
جواب این سؤال منفی است و در واقع میتوانید ساعت هوشمند ور او اس خود را به گوشی آیفون متصل کنید و از آن استفاده کنید، زیرا این پلتفرم با دستگاههای Android و iOS سازگار است. اما احتمالاً برای گوشیهای اندرویدی عملکرد و قابلیتهای بیشتری را در اختیار کاربران قرار دهد.
آیا سیستم عامل Wear OS آپدیت میشود؟
پلتفرم Wear OS که در بیشتر اسمارت واچها وجود دارد هر از چند گاهی به روز رسانی میشود، اما جالب است بدانید که این بروزرسانی نسبت به آپدیتهای گوشی هوشمند بسیار ساده است.
از کجا میتوان ساعتهای هوشمند Wear OS را خریداری کرد؟
چنانچه قصد خرید حضوری یا اینترنتی ساعت هوشمند مجهز به سیستم عامل Wear OS را دارید میتوانید به فروشگاه ایسل مراجعه کنید و از بین برندهای متنوع موجود در بازار گزینه مورد نظر را با قیمتی بسیار مناسب خریداری کنید.
نتیجه گیری
در این نوشته هر آنچه درباره سیستم عامل Wear OS لازم بود بدانید را در اختیارتان گذاشتیم و به سؤالات زیادی در پیرامون سیستم عامل ساعتهای هوشمند جواب دادیم؛ اکنون حق انتخاب با شماست که از بین تعداد زیادی ساعت هوشمند که روی سیستم عامل Wear OS کار میکنند با توجه به نوع نیاز و بودجهای که برای خرید آن در نظر گرفتهاید گزینه مورد نظر را انتخاب و خریداری کنید.