سیم کارتها یکی از مهمترین بخشهای یک گوشی موبایل به حساب میآیند. هر سیم کارت دارای یک شماره منحصر به فرد است و بدون استفاده از سیم کارت عملاً هیچگونه ارتباطی توسط تلفنهای همراه شکل نمیگیرد. ماهیت وجود ارتباطات تلفنهای همراه وابسته به وجود سیم کارتها است. در این مقاله به انواع سیم کارت از نظر اندازه، میپردازیم. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
انواع سیم کارت از نظر اندازه به چند دسته تقسیم میشوند
سیم کارتها با توجه به فاکتورهای متعدد و مختلفی به دستههای گوناگونی تقسیم میشوند. مهمترین موردی که در بررسی سیم کارتها حائز اهمیت است آگاهی از انواع سیم کارت از نظر اندازه و کاربرد آنها است. شناخت هر کدام از این دستهها میتواند بسیار کمککننده و مفید باشد. در ادامه به بررسی هر یک از این انواع سیم کارتها میپردازیم:
نسل اولیه سیم کارتها بزرگ بودند. در واقع سیم کارتهای ابتدایی چندین برابر سیم کارتهای امروزی بودند. این سیم کارت بزرگ باید در داخل گوشی تلفن همراه قرار میگرفت. امروزه سیم کارتها در اندازههای کوچکتری عرضه میشوند. انواع سیم کارت از نظر اندازه، از استانداردهای خاص و یکسانی تبعیت میکنند و بهطور کلی به سه دسته تقسیم بندی میشوند.
سیم کارت نانو (Nano SIM – 4FF)
سیم کارتهای نانو به عنوان کوچکترین دسته از انواع سیم کارت از نظر اندازه در بازار هستند. در این سیم کارتها بیشتر بخش پلاستیکی حذف شده است و تنها چیپ سیم کارت باقی مانده و مورد استفاده قرار میگیرد. این سیم کارت که علاوه بر کاهش اندازههای ۴۰ درصدی چیزی حدود ۱۵ درصد نیز از ضخامت آن کاسته شده است، جزو آخرین فناوریهای سیم کارت به حساب میآید. اکثر تلفنهای هوشمند اندرویدی جدید از چنین سیم کارتهایی پشتیبانی میکنند.
شرکتهایی مانند نوکیا و اپل قبل از شرکتهای دیگر در این حیطه پیشرو بودند و اقدام به تولید گوشیهایی با پشتیبانی سیم کارت نانو کردهاند. چندی پیش میان این دو شرکت بزرگ جدلی در این باره به وجود آمد. چرا که برند اپل قصد داشت سیم کارت نانو را به عنوان استانداردی جدید برای تلفنهای هوشمند جا بیاندازد.
با این حال اپل بعد از عرضه iPhone 5، همه محصولات خود را با پشتیبانی سیم کارتهای نانو به بازار عرضه کرد. کمپانی نوکیا برای اولین بار در بعضی از محصولات خود مانند Nokia Lumia Icon و Nokia Lumia 1520 از سیم کارتهای نانو استفاده نمود. در بین سایر تولیدکنندگان اندرویدی نیز شرکت HTC از مدل HTC One M8 آغاز به استفاده از این نوع سیم کارتها کرد.
از این رو درمیابیم در دنیای امروز، سیم کارت نانو در بیشتر گوشیهای تلفن همراه جدید کارایی دارد و به علت فضای کمی که نیاز دارند مورد پسند همگان هستند. اگر شما میکرو سیم کارت دارید ولی تلفن همراه شما از سیم کارت نانو پشتیبانی میکند، باید بدانید امکان تبدیل سیم کارت میکرو به نانو وجود دارد.
سیم کارت میکرو (Micro SIM – 3FF)
در سالهای اخیر با ظهور گوشیهای هوشمند صنعت موبایلی و به تبع آن سیم کارتهای مورد استفاده در این دستگاهها دگرگون شد. گوشیهای هوشمند جدید نیازمند طراحیهای باریکتر بودند. از همین رو با عرضه میکرو سیم کارت که نسبت به سیم کارتهای اولیه کوچکتر بودند مورد توجه قرار گرفتند.
سیم کارت میکرو را میتوان استانداردترین دسته از انواع سیم کارت از نظر اندازه دانست. تا پیش از ارائه سیم کارتهای نانو این سیم کارتها تقریبا در تمام تلفنهای هوشمند و به ویژه تلفنهای اندرویدی مورد استفاده قرار میگرفتند. اگر شما در چندسال گذشته صاحب یک گوشی هوشمند بوده باشید، حتما از این نوع سیم کارت استفاده کردهاید. البته با وجود عرضه سیم کارتهای جدیدتر هنوز هم بیشتر گوشیهای هوشمند تولید شده از میکرو سیم کارتها پشتیبانی میکنند.
به همین خاطر این سیم کارتها هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرند و منسوخ نشدهاند. اندازه این نوع سیم کارت حدود ۵۰ درصد از سیم کارتهای عادی کوچکتر هستند اما امکان تبدیل سیم کارت میکرو به معمولی وجود دارد.
سیم کارتهای عادی
این نوع سیم کارتها را اکثرا دیدهایم و یکی از معمولیترین انواع سیم کارتهای بازار ایران است. اندازه این سیم کارت از دو نوع سیم کارت قبلی بزرگتر است و برای نسلهای قدیمی تا نسل سوم یا 3G از این اندازه در گوشیهای تلفن همراه مختلف استفاده میشود.
آیا سیم کارتهای کوچک آنتندهی بهتری دارند؟
عملکرد نامناسب آنتن دهی موبایل به معنی این است که سیم کارت موجود در گوشی نمیتواند از پوشش شبکهای استفاده کند، از این رو به اندازه سیم کارت ربطی ندارد. دادههای مختلفی در تراشه طلایی سیم کارت وجود دارد مثل کلید تایید هویت و اطلاعات شبکه؛ قسمت طلایی سیم کارت حاوی اطلاعات مهمی است. در عین حال بدنه سیم کارت که از پلاستیک ساخته میشود حاوی اطلاعات نمیباشد و تنها برای شکلدهی میباشد. از این رو انواع سیم کارت از نظر اندازه، نمیتواند در آنتن دهی موثر باشند.
جمعبندی
با گسترش فناوریهای نوین و عرضه گوشیهای تلفن همراه با تکنولوژیهای روز دنیا، شاهد تغییرات عمدهای در انواع سیم کارت از نظر اندازه هستیم. تکنولوژی سیم کارت هر روز رو به تغییر حرکت میکند. تغییر نسل مانند GSM ، 3G ، 4G ، LTE و غیره که از نظر سرعت انتقال اطلاعات و بهویژه اندازه یکی از مهمترین تغییرات این بخش است.
سیم کارتهای عادی و میکرو برای دستگاههای آی پد یا آیفون بسیار بزرگ هستند. گوشیهای هوشمند امروزی مانند همه دستگاههای آیفون پیشرفته و آی پدها از سیم کارتهای نانو استفاده میکنند. اما این اندازه از سیم کارتها میتواند برای کسانی که از دستگاههای قدیمی استفاده میکنند مشکل ساز باشد چون سیم کارتهای نانو از سیم کارتهای عادی بسیار کوچکتر هستند.
تفاوت سیم کارت نانو با سیم کارتهای دیگر این است که در سیم کارتهای نانو از مقدار پلاستیکی که دور تراشه احاطه شده است کمتر استفاده میشود. سیم کارتهای حال حاضر اپراتورها سه پانچ هستند تا همه افراد با هر نوع دستگاه تلفن همراهی بتوانند از سیم کارت خود به راحتی استفاده کنند.