خیلی واضح بگوییم شارژ معکوس، گوشی هوشمند را به یک شارژر تبدیل میکند که میتواند بقیه دستگاهها را بدون سیم شارژ کند و دیگر نیازی به کابل نیست. جالب است بدانید اولین بار شرکت هواوی در سال 2018 این قابلیت را روی گوشی Mate 20 Pro بهکار برد و سپس با فاصله کوتاهی سامسونگ به تبعیت از هواوی Galaxy S10 را به این فناوری جذاب مجهز کرد. روش شارژ بی سیم این گونه است که انرژی از طریق القای الکترومغناطیسی به دستگاه گیرنده منتقل میشود. به عبارت سادهتر یعنی دستگاه مبدا تولید کننده انرژی و دستگاه مقصد دریافت کننده آن است.
در این مقاله از ایسل قصد داریم اطلاعات کاملی دربارهی شارژ بی سیم و کاربردهای آن بگوییم پس تا اخر مقاله با ما همراه باشید.
شارژ بی سیم معکوس چقدر سریع است؟
شارژ بی سیم معکوس در واقع یک راه حل برای مواقع اضطراری برای دستگاهی است که باتریشان ضعیف شده است یا رو به اتمام میباشد. بهطور کلی این روش سرعت پائینی داشته و بسیار کار راهانداز است. البته اخیرا برخی از شرکتها با بررسی روی این روش شارژ به نتایج خوبی دست یافتهاند و امید است به زودی بر روی گوشیهای جدید خود اعمال کنند.
این نکته را در نظر بگیرید هدف از شارژ بیسیم معکوس روشن نگهداشتن دستگاه مقصد آن هم فقط برای چند دقیقه است، پس لطفا انجام کارهای غیر ضرور را به بعد از شارژ شدن کامل دستگاه موکول کنید. یکی از تفاوتهای اصلی این روش شارژکردن با کابل این است که دستگاه مقصد در شارژ بی سیم معکوس، همیشه محدود به ظرفیت باتری خودش است.
کدام تلفنها را می توان با شارژ بی سیم معکوس شارژ کرد؟
طی بررسیهای انجام شده گوشیهای زیادی از قابلیت شارژ بی سیم معکوس بیبهرهاند. اما اخیرا شاهد اضافه شدن این ویژگی در محصولات کمپانیهای نامداری مانند اپل بودهایم. درحال حاضر این ویژگی در پرچمداران گوشیهای اندرویدی و آی او اس دیده میشود.
در ادامه میخواهیم تلفنهای اندروید که از شارژرهای بی سیم معکوس پشتیبانی میکنند را توضیح دهیم.
Huawei Mate 20 Pro
هواوی نخستین شرکتی بود که وارد این بازار شد، این گوشی اکتبر 2018 عرضه شده و دارای باتری 4200 میلیآمپری میباشد.
Huawei P30 Pro
پی 30 پرو که بعد از میت 20 پرو رونمایی شد، جزو پرچمداران گوشیهای هواوی بوده که بهخاطر کیفیت بالای دوربینش بسیار محبوب شده و طرفداران زیادی دارد نیز از قابلیت شارژ بی سیم پشتیبانی میکند.
Samsung Galaxy S10 و S10+ و S10e
کمپانی محبوب سامسونگ با رونمایی سری گلکسی اس 10 در سال 2019 ( اس 10 ای، ای 10 پلاس و اس 10) توانست به خوبی قابلیت شارژ بی سیم معکوس را در نسل جدید گوشیهای خود هوشمند بگنجاند و خیلی سریع توانست وارد بازار رقابت شود.
گوشیهای سامسونگ با قابلیت شارژ بی سیم
- Samsung Galaxy Note 20 or Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy S20, S20 Ultra, or S20 FE Edition
- Samsung Galaxy S6
- Samsung Galaxy S6 Active
- Samsung Galaxy S6 Edge
- Samsung Galaxy S6 Edge Plus
- Samsung Galaxy S7
- Samsung Galaxy S7 Active
- Samsung Galaxy S7 Edge
- Samsung Galaxy S8
- Samsung Galaxy S8 Active
- Samsung Galaxy S8 Plus
- Samsung Galaxy Note 8
- Samsung Galaxy S9
- Samsung Galaxy S9 Plus
- Samsung Galaxy Note 9
- Samsung Galaxy S10
- Samsung Galaxy S10e
- Samsung Galaxy S10 Plus
- Samsung Galaxy Note 10
- Samsung Galaxy Note 10 Plus
- Samsung Galaxy S20
- Samsung Galaxy S20 Plus
- Samsung Galaxy S20 Ultra (5G)
- Samsung Galaxy Note 20
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Samsung Galaxy Fold
- Samsung Galaxy Z Fold 2
- Samsung Galaxy Z Flip
- Samsung Leader 8
گوشیهای هوآوی با قابلیت شارژ بی سیم
- +Huawei P40, P40 Pro, or P40 Pro
- Huawei Mate 20, Mate 20 Pro, or Mate 20 RS Porsche Design
- Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, or Mate 30 RS
- Huawei Honor V30 Pro
- Huawei Mate 20 Pro
- Huawei P30 Pro
- Huawei Mate 30 Pro
گوشیهای شیائومی با قابلیت شارژ بی سیم
- Xiaomi Mi 10T Pro
- Xiaomi Mi 10, Mi 10 Pro, or 10 Lite
- Xiaomi Mi 9 or Mi 9 Pro
- Xiaomi Mi Mix 3
- Mi MIX 2S
آیا شارژ بی سیم معکوس مفید است؟
پاسخ این سوال کاملا بستگی به نوع دید شما دارد. واقعیت این است که فناوری شارژ بیسیم معکوس کاملا جدید بوده و ما از جزئیات آن اطلاع دقیقی نداریم ولی چیزی که برای همه ما روشن است پیشرفت چشمگیر این فناوری در آیندهای نهچندان دور است بهطوری که انتظار میرود همه گوشیهای مطرح کمپانیهای بزرگ دارای این ویژگی باشند. در حال حاضر شارژ بی سیم معکوس دارای معایب تکنولوژیکی زیادی است. اولین مورد این است که شارژ بی سیم معکوس واقعا کند است، حداکثر قدرت آن در حدود 20 وات میباشد که بسیار کندتر از سرعت لنتهای شارژ Qi است که میتواند در هر نقطه از 30 وات تا 80 وات و یا بیشتر باشد، دیگری آن که متاسفانه خیلی از گوشیها این ویژگی را ندارند. طرز استفاده از شارژ معکوس بی سیم چگونه است، برای استفاده از شارژ معکوس بی سیم دو روش وجود دارد.
روش اول عدم استفاده از سیم:
در این روش خبری از سیم و کابل نیست و دستگاه مقصد بدون هیچ سیمی و تنها از طریق تماس با باتری دستگاه مبدا شارژ میشود. ابتدا برای شارژ کردن دستگاههای دیگر، گوشی شما باید از شارژ معکوس بی سیم پشتیبانی کند. پس اگر گوشی شما این قابلیت را دارد، وارد بخش تنظیمات شوید و قابلیت شارژ بی سیم معکوس را فعال کنید و در بخش باتری، گزینهWireless Reverse Charging را روشن کنید. یا اینکه در بخش نوتیفیکیشن گوشی روی گزینه share power کلیک کنید و آن دستگاهی که میخواهید شارژ شود را در پشت گوشی قرار دهید.
روش دوم استفاده از کابل OTG (سیم):
اگر دستگاه مقصد از شارژ بیسیم پشتیبانی میکند اصلا جای نگرانی نیست چرا که با یک کابل OTG مشکل شما حل میشود و این روش دقیقا همان روشی است که میتوان از شارژ معکوس با سیم استفاده کرد و فقط کافی است که دستگاه مقصد قابلیت شارژ بیسیم را داشته باشد.
روش کار با کابل OTG به این صورت است که مانند روش اول باید ابتدا وارد تنظیمات گوشی مبدا شده و قابلیت شارژ بیسیم معکوس را فعال کنید و سپس کافی است کابل OTG را به گوشی مبدأ و کابل شارژر را به آن و سر دیگرش را به دستگاه مقصد وصل کنید ( در واقع کابل OTG رابط بین گوشی مبدا و دستگاه مقصد است) و منتظر بمانید تا دستگاه مقصد شارژ شود.
برای استفاده از شارژ معکوس یا Reverse Charge به نکات زیر دقت کنید:
- اگر از فناوری شارژ بی سیم معکوس برای شارژ کردن گوشی استفاده میکنید مراقب باشید که قابلیت شارژ بی سیم معکوس در گوشی مقصد تحت هیج عنوان روشن نباشد. بهزبان سادهتر یعنی گزینه قابلیت شارژ بی سیم فقط در گوشی مبدا باید روشن باشد.
- گوشی مبدا که از آن به عنوان شارژر استفاده میشود، حتما بالای 30 درصد شارژ داشته باشد در غیر این صورت شارژ معکوس بی سیم به طور خودکار غیرفعال میشود.
- گوشی مقصد باید روشن باشد.
- اشیاء فلزی را بههیچ عنوان در بین گوشی مبدا و دستگاه مقصد قرار ندهید.
- از گوشی مبدا فقط برای شارژ کردن یک دستگاه استفاده کنید. زیرا در غیر این صورت سلامت باتری گوشی مبدا به خطر میافتد و یا ممکن است از عمر مفید آن کاسته شود.
- اگر گوشی شما از قابلیت شارژ بیسیم پشتیبانی میکند از کابل OTG استفاده کنید. (روش دوم)
نتیجه گیری:
احتمالا خودتان متوجه شدهاید که شارژ معکوس بی سیم قدرت کمتری نسبت به شارژ سیمی دارد و فقط زمانی از این قابلیت استفاده میشود که شرایط اضطراری بوده و دسترسی به کابل و پاور بانک نیست. بهعنوان کلام پایانی شاید شارژ بی سیم معکوس نشانه خوبی برای آن باشد که در آیندهای نزدیک گوشیهای هوشمند با باتریهای بزرگ جای گوشیهای هوشمند با باتریهای کوچک را میگیرند و همچنین رفته رفته شارژر و پاور بانک برای ما مفهوم سابقشان را از دست میدهند. در این مقاله از ایسل به معرفی شارژ بی سیم معکوس و روشهای شارژ آن پرداختیم و مثل همیشه به یاد داشته باشید که بیصبرانه منتظر نظرات شما عزیزان هستیم.