مدیاتک یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تراشه در جهان است که در بسیاری از محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. مدلهای مختلف تراشه مدیاتک در محصولاتی همچون گوشی موبایل، تلویزیونهای هوشمند، دستگاههای دستیار صوتی و تبلتهای اندرویدی به کار گرفته میشود. در ادامه قصد داریم هر که آنچه نیاز است در مورد مدلهای مختلف پردازنده مدیاتک بدانید، برای شما شرح دهیم. با ما همراه باشید.
تاریخچه مدیاتک
مدیاتک یکی از سریعترین شرکتهای در حال رشد در حوزههای موبایل و تکنولوژی است. در سال 1997 مدیاتک از ابرشرکت یونایتد مایکروالکترونیکس جدا شد و در سال 1980 به یکی از اولین شرکتهای نیمرسانا تایوان تبدیل شد. این شرکت در ادامه شروع به ساخت چیپست برای مراکز سرگرمی خانگی و درایوهای دیسک نوری کرد. در سال 2004 آنها با رویکردی منحصربهفرد وارد بازار تلفنهای همراه شدند. آنها به جای فروش پردازنده، تصمیم به فروش یک بسته کامل گرفتند؛ این بسته شامل یک تراشه مدیاتک به همراه سیستمعامل سازگار با آن میشد. این رویکرد باعث کاهش هزینههای تولیدکنندگان و باعث از بین رفتن موانع سر راه شرکتهای کوچک جهت تولید موبایل و خردهفروشی شد.
مدیاتک با فروش بستههای پردازنده و نرمافزار برای تلفنهای هوشمند به شهرت رسید؛ اما تا سال 2012 همهچیز تغییر کرد و این شرکت مجبور شد بار دیگر تمرکز خود را روی گوشیهای هوشمند قرار دهد. از سال 2013 آنها همان استراتژی گذشته را برای تسلط بر بازار گوشیهای هوشمند به کار بردند. مدیاتک با بسیاری از شرکتهای نوظهور همچون زدتیئی، هواوی، جیونی و آلکاتل شروع به همکاری کرد. حمایت از تولیدکنندگان راهی عالی برای به دست آوردن سهم بازار بود.
تولیدکنندگانی که مدیاتک با آنها همکاری میکرد، محصولاتی با قیمت مناسب و اقتصادی تولید میکنند. این محصولات به علت قیمت فوقالعاده با استقبال گسترده کاربران مواجه شدند؛ محبوبیت بالای تولیدات این شرکتها باعث موفقیت بزرگ شرکت مدیاتک نیز شد. مدیاتک علیرغم موفقیت عظیم خود با گوشیهای هوشمند اقتصادی در بازارهای نوظهور، هنوز نتوانسته در کشورهای اروپایی نامی برای خود دست و پا کند. از آنجایی که مدیاتک به دلیل استفاده در گوشیهای اقتصادی شناخته شد، جهت ورود به بازار گوشیهای بالارده و گرانقیمت با چالش بزرگی مواجه شد. اما این شرکت به تلاشهای خود جهت ورود به بازار بزرگ تلفنهای همراه بالارده ادامه داد. مدیاتک در نخستین قدم تصمیم گرفت حضور قدرتمندانهای در بازار آمریکا داشته باشد؛ اما در همین حین کوالکام از فرصت استفاده کرد تا وارد بازار چین شده و کنترل آن را به دست بگیرد.
مدیاتک با تولید پردازنده هشت هستهای (با پشتیبانی LTE) باعث شد که کوالکام نگاهی جدی به تولیدات آینده خود بیندازد. واردشدن به حوزه LTE باعث شد که این شرکت در سه ماهه سوم سال 2013، 66 درصد از درآمد خود را بهواسطه این مدل پردازنده کسب کند. با این حال، مدیاتک با کسب 12 درصد سهم بازار در جایگاه دوم و اینتل با 7 درصد در جایگاه سوم قرار گرفتند. در سال 2020 اعلام شد که شرکت مدیاتک گوی سبقت را از رقیبش کوالکام ربوده است و به بزرگترین تولیدکننده پردازنده گوشی همراه در جهان تبدیل شده است.
معرفی مدلهای تراشه مدیاتک هلیو سری G
تراشه مدیاتک سری G جزو قدرتمندترین و محبوبترین مدلهای پردازنده Mediatek است. این سری تجربه لذتبخشی را برای طرفداران بازی فراهم میکند. مدیاتک سعی کرد با معرفی این مدل روانترین تجربه را برای گیمرها به ارمغان بیاورد. این مدل نهتنها برای بازی، بلکه برای دوربینها، اتصال، مولتیمدیا و عملکرد هوش مصنوعی فوقالعاده میباشد. سری G دارای مجموعهای از فناوریهای خاص است که تجربه بازی با موبایل را تقویت میکند. از جمله دیگر مزایای استفاده از این مدل تراشهها، میتوان به تصاویر واضح، افزایش سرعت صفحه نمایش لمسی و تقویت ارتباط بین تلفن هوشمند و اینترنت اشاره کرد. در ادامه با معرفی برخی از مدلهای پردازنده سری G همراه ما باشید.
مدیاتک هلیو سری G90
سری G90 یکی از سریعترین پردازندههای شرکت مدیاتک است که انتخاب بسیار مناسبی برای گوشیهای گیمینگ محسوب میشود. دستگاههای مجهز به این تراشه از ویژگیهایی همچون شبکهسازی هوشمند، صفحهنمایش لمسی سریع و وضوح بالای تصویر بهره میبرند. این مدل یک پردازنده هشت هستهای با حداکثر سرعت 2.05 گیگاهرتز است. مزایای سری G90 تنها به استفادههای گیمینگ خلاصه نمیشود. این پردازنده بهواسطه قدرت پردازش بالایش میتواند برای گوشیهایی با دوربین قدرتمند مورد استفاده قرار بگیرد. تراشه سری G90 عکسهایی با جزئیات فوقالعاده را برای کاربرانش ثبت و پردازش میکند.
مدیاتک هلیو سری G85
سری G85 نیز یکی دیگر از پردازندههای گمینگ قدرتمند شرکت هلیو است. این تراشه هشت هستهای در قالب معماری Cortex-A75 میتواند حداکثر سرعت 2 گیگاهرتز را برای کاربرانش فراهم آورد. این پردازنده با فناوری هایپرانجین عملکرد پایدار و گیمپلی جذابتری را به ارمغان میآورد. اکنون ممکن است این سوال در ذهن شما ایجاد شود که فناوری هایپرانجین چه مزایایی را برای این مدل تراشه مدیاتک فراهم آورده است؟ این فناوری با توجه به اندازهگیری پیوسته قدرت، حرارت و عوامل گیم پلی، نسبت به مدیریت هوشمند و پویا CPU، GPU و حافظه اقدام میکند. هایپرانجین در بازیهای سنگین میتواند گیمپلی روانتری را به ارمغان بیاورد. مصرف بهینه انرژی یکی دیگر از قابلیتهای کارآمد فناوری هایپرانجین است.
معرفی مدلهای تراشه مدیاتک هلیو سری A
پردازندههای سری A مدیاتک نیز از محبوبیت بالایی برخودار هستند. دستگاههایی که از این مدل پردازنده استفاده میکنند، از مزایایی همچون عملکرد عالی دوربین، پیشرفت محشر هوش مصنوعی و مصرف بهینه انرژی بهره میبرند. تلفنهای همراه مجهز به پردازندههای سری A معمولا برای بازارهای در حال توسعه پیشنهاد میشوند. این بازار معمولا شامل تعداد زیادی کاربر معمولی میشود که به دنبال گوشیهایی مدرن با قیمت مناسب هستند. در ادامه برخی از مدلهای تراشه سری A را معرفی خواهیم کرد.
مدیاتک هلیو سری A25
تراشه مدیاتک هلیو سری A25 مزایا CPU هشت هستهای، اتصال پیشرفته و خدمات مکانیابی جهانی را برای تمام کاربرانش فراهم میآورد. این پردازنده هشت هستهای قدرتمند با معماری Cortex-A53 میتواند به حداکثر سرعت پردازش 1.8 گیگاهرتز برسد و نیازهای گیمرها را برآورده سازد. مدیاتک به شرکتهای تولیدکننده توصیه کرده که جهت حداکثر بهرهوری از قدرت این پردازنده، گوشیهایی با رزولوشن 720 * 1600 و نسبت تصویر 20:9 تولید کنند. در واقع با این کار تعادلی عالی میان وضوح صفحهنمایش و مصرف بهینه انرژی ایجاد میشود. تراشه A25 با برخورداری از فناوری CorePilot میتواند عملکردی عالی در کنترل حرارت و انرژی داشته باشد.
مدیاتک هلیو سری A22
تراشه A22 از چهار هسته قدرتمند با فرکانس 2 گیگاهرتز بر مبنای معماری Cortex-A53 بهره میبرد. در این مدل عملکرد CPU تا 30 درصد و GPU تا 72 درصد سریعتر شده است. این پردازنده میتواند قدرت پردازشی بالایی را برای گوشیهای میانرده و پایینرده فراهم کند. تراشه A22 برای گوشیهایی با رزولوشن 720 * 1600 و نسبت تصویر 20:9 بسیار مناسب است. این پردازنده نیز از فناوری CorePilot بهره میبرد و به همین دلیل نیز قدرت زیادی در کنترل حرارت و انرژی دارد.
معرفی مدلهای تراشه مدیاتک هلیو سری P
خانواده تراشه مدیاتک هلیو سری P سریع، کارآمد و در عین حال قدرتمند هستند. دستگاههای مجهز به این مدل پردازندهها از قابلیتهایی همچون دوربینهای عالی، هوش مصنوعی فوقالعاده و اتصال سریع 4G بهره میبرند. در ادامه با معرفی برخی از مدلهای تراشه مدیاتک سری P همراه ما باشید.
مدیاتک هلیو سری P95
طبق بنچمارکها، مدیاتک هلیو P95 نسبت به نسل قبلی 10 درصد عملکرد بهتری را ارائه میدهد که این موضوع آن را به یکی از قدرتمندترین موتورهای پردازش هوش مصنوعی موجود برای گوشیهای هوشمند 4G تبدیل میکند. تلفنهای همراه مجهز به این مدل پردازنده میتوانند از دوربین فوقهوشمند، پردازش عمیق برای تصاویر پرتره و وضوح بالا بهره ببرند. این پردازنده با بهرهبردن از فناوری هایپرانجین میتواند برای استفاده گیمینگ نیز عالی باشد. بهواسطه این فناوری، گیمرها شاهد نرخ فریم سریعتر و گیمپلی روانتر هستند.
مدیاتک هلیو سری P70
مدیاتک هلیو سری P70 دارای یک مجموعه پردازنده هشت هستهای برمبنای معماری Cortex-A73 و Cortex-A53 است. این پردازنده در مقایسه با نسل قبلی (P60) 13 درصد عملکرد بهتری دارد. این تراشه برای گوشیهایی با نسبت تصویر 20:9 و وضوح Full HD+ میتواند بهترین عملکرد خود را نشان دهد. تراشه P70 بهواسطه سرعت و قدرت بالای خود میتواند انتخابی عالی برای گوشیهای گیمینگ باشد.
معرفی مدلهای تراشه مدیاتک سری X
تراشه مدیاتک سری X جزو پردازندههای سریع این شرکت محسوب میشود که پیشرفتهای شگرفی را در حوزه صفحهنمایش و دوربین به ارمغان میآورد. در ادامه برخی از مدلهای این پردازنده را معرفی خواهیم کرد.
مدیاتک هلیو سری X30
مدیاتک هلیو سری X30 جزو نخستین تراشههای 10 نانومتری گوشیهای هوشمند است که به بازار عرضه شده است. این پردازنده ده هستهای در قالب سه معماری معرفی شد که بدین شرح است: دو هسته بر مبنای معماری Cortex-A73 با حداکثر فرکانس 2.6 گیگاهرتز، چهار هسته بر مبنای معماری Cortex-A53 با حداکثر فرکانس 2.2 گیگاهرتز و چهار هسته بر مبنای معماری Cortex-A35 با حداکثر فرکانس 1.9 گیگاهرتز. طبق گزارشهای منتشر شده، تراشه X30 در مقایسه با نسل قبلی (X20) تا 35 درصد سرعت بیشتر دارد و مصرف انرژی آن 50 درصد بهبود داشته است. این پردازنده در زمینه کنترل حرارت نیز فوقالعاده ظاهر شد. این تراشه قدرتمند برای ضبط فیلم با کیفیت 4K نیز بسیار عالی است.
مدیاتک هلیو سری X20
مدیاتک هلیو سری X20 نیز جزو قدرتمندترین پردازندههای موجود در بازار است که برای گیم و پردازش تصاویر فوقالعاده است. این تراشه قادر است حداکثر نرخ فریم 120 را برای کاربران خود فراهم کند. مصرف بهینه انرژی در این پردازنده باعث شده که باتری دوام بالایی داشته باشد و به سرعت خالی نشود.
جمعبندی
مدلهای مختلف تراشه مدیاتک امروزه در گوشیها و دستگاههای مختلفی به کار برده میشوند و از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این تراشهها با قیمت مناسب و قدرت بالا تبدیل به انتخاب نخست بسیاری از شرکتهای تولیدکننده گوشیهای میانرده و اقتصادی شدهاند. کاربران زیادی در سراسر دنیا به دنبال محصولات اقتصادی و در عین حال قدرتمند هستند؛ به همین دلیل نیز تراشههای شرکت مدیاتک بیشازپیش به پیشرفت خود ادامه داده و استقبال تولیدکنندههای گوشیهای هوشمند را به دنبال خواهند داشت. پس از اعلام اینکه مدیاتک در سال 2020 به بزرگترین تولیدکننده تراشه گوشی هوشمند در جهان تبدیل شده است، این شرکت دست از تلاش برنداشت و به همان سرعت اقدام به تولید و طراحی مدلهای جدید و منحصربهفرد پردازندههای خود کرد.