زمان زیادی از معرفی سری آیفون 13 نمیگذرد، ویژگیهای جذاب و شگفت انگیز این سری ممکن است شما را برای اولین بار خرید گوشی آیفون وسوسه کند. اگر قبلا از یک دستگاه اندرویدی استفاده میکردید، باید بدانید که مراحل راه اندازی گوشی آیفون به نسبت گوشی اندرویدی متفاوت است. در این مقاله ما قصد داریم راه اندازی گوشی آیفون را شرح دهیم. پس اگر به تازگی یکی از مدلهای تلفن آیفون را خریداری کردهاید یا قصد خرید گوشیهای اپل را دارید، در ادامهی این مقاله همراه ما باشید.
مراحل راه اندازی گوشی ایفون
راه اندازی سری گوشی آیفون 13 هم نیز با نسلهای پیشین گوشیهای اپل یکسان است بنابراین در ادامه ۱۳ مرحله برای راه اندازی گوشی ایفون گفته شده است که با استفاده از آن میتوانید مراحل اولیهی راه اندازی آیفون خود را انجام دهید:
۱)روشن کردن گوشی آیفون
اولین قدم در راه اندازی گوشی ایفون، روشن کردن آن میباشد. برای روشن کردن گوشی، دکمهی پاور را فشار دهید تا نمایشگر روشن شود و کلمهی Hello را مشاهده کنید. در اینجا آیکونی به حالت دایره و یک حرف i مانند داخل آن مشاهده میشود که با لمس آن میتوانید اطلاعات بیشتری از موبایلتان مانند کد IMEI را داشته باشید. برای رفتن به مرحلهی بعدی، صفحه نمایش را از چپ به راست بکشید.
۲)انتخاب زبان و کشور مورد نظر (Select Your Country or Region)
در مرحلهی دوم راه اندازی گوشی ایفون، باید محل زندگی خود و کشورتان را تعیین کنید. در این مرحله با انتخاب زبان مورد نظر، نمایش تاریخ، ساعت، زبان صفحه کلید و هرچیزی که مربوط به زبان دستگاه شما میشود را کشور انتخاب شده تعیین میکند. از ویژگیهای این گوشیها این است که به شما این امکان را میدهد که برای انتخاب زبان و کشور، یک کشور اولیه و یک کشور ثانویه را در بخش More Countries and Regions ثبت کنید تا اگر که دوست دارید ظاهر ایفون حفظ شود، این قسمت از راه اندازی گوشی iPhone این اختیار را به شما میدهد که تنظیمات اصلی را بر روی ایالات متحده (United States) قرار دهید و تنظیمات ثانویه را هر کشوری که دوست دارید وارد کنید.
۳)انتخاب شبکه اینترنت (Choose Wi-Fi Network)
در مرحلهی سوم راه اندازی گوشی ایفون، باید شبکهای که میخواهید گوشیتان به آن برای مصرف اینترنت متصل شود را مشخص کنید. از لیستی که نمایش داده میشود شبکهی مورد نظر خود را انتخاب کنید و در صورت وجود رمز عبور، آن را وارد کنید. در اینجا با اتصال به اینترنت، در واقع راه اندازی گوشی موبایل ایفون اتفاق میافتد و تلفن به سرورهای اپل متصل شده و فعال سازی دستگاه انجام میشود.
۴)سرویس مکانیاب (Location Services)
در مرحلهی چهارم راه اندازی گوشی ایفون، میتوانید سرویس مکانیاب خود را فعال کنید. اگر در این مرحله انتخاب کردید Location Services با وجود این که بسیاری از برنامهها به این سرویس نیاز دارند غیر فعال بماند، پس از راه اندازی میتوانید برای تغییرات بیشتر از طریق Settings گوشی خود اقدام کنید.
۵) بازیابی فایلهای بک آپ در صورت وجود
در مرحلهی پنجم راه اندازی گوشی ایفون، اگر قبلا گوشی ایفون داشتهاید و اطلاعاتی از طریق دو سرویس iTunes و iCloud که میتوان از طریق آنها از دستگاه اپل خود بک آپ گرفت، دیتاهای خود را ذخیره کرده باشید، میتوانید آنها را بازیابی کنید. باید توجه کرد که انتقال فایل فقط از گوشی آیفون به آیفون دیگر امکان پذیر است و نمیتوانید از یک آیپد اپل یا بالعکس اطلاعات را بازیابی کنید. اگر هم که تاکنون آیفون نداشتهاید، گزینهی Set Up as a new iPhone را انتخاب کنید.
۶)تعیین اپل آیدی (Apple ID)
در مرحلهی ششم راه اندازی گوشی ایفون، باید (Apple ID) یا همان حساب کاربری اپل خود را مشخص کنید. اگر که از قبل یک اپل آیدی داشته باشید، با استفاده از گزینهی Sign In with Your Apple ID اطلاعات خود را وارد میکنید و حساب کاربری شما در این گوشی فعال میشود اما اگر اپل آیدی نداشته باشید، با استفاده از گزینهی Create a Free Apple ID میبایست یک حساب کاربری اپل باز کنید. توجه داشته باشید که ساختن اپل آیدی در ایران، شرایط و قوانین خود را دارد و بهتر است از متخصصین و مکانهای معتبر کمک بگیرید. اگر نتوانستید حساب کاربری بسازید یا وارد اکانت خود شوید، گزینهی آبی رنگ Skip This Step که در پایین نمایشگر قرار دارد به کمک شما میآید اما با استفاده از آن، بسیاری از قابلیتهای کاربردی آیفون را از دست میدهید.
۷)موافقت با شرایط و ضوابط (Terms and Conditions)
در مرحلهی هفتم راه اندازی گوشی ایفون، با شرایط و ضوابط استفاده از آیفون موافقت میکنید. در پایین نمایشگر پس از Terms and Conditions، عبارت Device Ready را مشاهده میکنید که پس از آن میتوانید سیم کارت خود را وارد کنید. این نکته در این قسمت وجود دارد که اگر آیفون شما آنلاک نشده باشد، امکان استفاده از سیم کارت شبکه داخلی همراه را ندارید و باید نسبت به آنلاک کردن آن اقدام کنید.
۸)تنظیمات سرویس iCloud
در مرحلهی هشتم راه اندازی گوشی ایفون، تنظیمات سرویس iCloud را وارد میکنید. در اینجا یک گزینه Don’t Use iCloud هم مشاهده میکنید که اگر نخواهید از این سرویس استفاده کنید آن را میتوانید انتخاب کنید. این قابلیت در واقع اطلاعاتی نظیر مخاطبین، عکسها، ویدیوها، ایمیلها و…را در فضای ابری با امنیت بالا ذخیره میکند و یا در صورت فعال بودن آن هنگام گم شدن یا سرقت آیفون، میتوانید از طریق بخش Find My iPhone در سایت آیکلود گوشی خود را پیدا کنید. با ویژگیهای خوبی که این سرویس در اختیار شما قرار میدهد بهتر است آن را برای گوشی آیفون فعال کنید.
۹)تنظیمات iMessage و FaceTime
مرحلهی نهم راه اندازی گوشی ایفون، تنظیمات iMessage و FaceTime با توجه به نیاز کاربری خود در زمانی که سرویس iCloud را فعال کرده باشید است. شما میتوانید حتی با وجود iMessage، پیامهای سایر کاربران را در آن غیر فعال کنید. با استفاده از پیامرسان مخصوص اپل، یعنی iMessage میتوانید عکس، ویدیو، پیامهای متنی و…را ارسال کنید.
۱۰)سرویس iCloud Drive
در محلهی دهم از راه اندازی گوشی ایفون، تنظیمات سرویس iCloud Drive وجود دارد. این بخش مربوط به ذخیره کردن اسناد و مدارک میباشد که مانند بقیهی سرویسهای ابری میتوانید بر روی آن اطلاعات ذخیره کنید اما نکتهی مورد توجه آن این است که حجم فایلهای شما نباید بیشتر از ۱۵ مگابایت باشد. اگر فایلهای مهمی ندارید یا از آیفون قدیمی استفاده میکنید، بهتر است این سرویس غیر فعال بماند.
۱۱)تعیین رمز عبور (Create a Passcode)
مرحلهی یازدهم راه اندازی گوشی ایفون، یکی از مهمترین مراحل آن میباشد. در اینجا از شما درخواست میشود که یک رمز عبور برای گوشی آیفون خود انتخاب کنید و با تکرار مجدد آن تلفن شما آن را ذخیره میکند. این کار امنیت دستگاه شما را بیشتر میکند و امکان سو استفاده از اطلاعاتتان را کاهش میدهد. در سریهای قدیمیتر آیفون شما باید رمز عبور چهار حرفی تعیین میکردید اما در مدلهای جدید، رمز عبوری که میتوانید تعریف کنید شش حرفی میباشد. در این مرحله فیس آیدی یا در مدلهای قدیمیتر سنسور اثر انگشت هم تعیین میشود که اگر تمایلی به تنظیم آنها در این مرحله نداشتید میتوانید گزینهی Set Up Later in Settings را انتخاب کنید.
۱۲)قابلیت سیری (Siri)
مرحلهی دوازدهم راه اندازی گوشی ایفون، فعال کردن دستیار هوشمند اختصاصی آیفون در سیستم عامل iOS است که قابلیت سیری (Siri) نام دارد. شما به راحتی با صحبت کردن با سیری میتوانید بپرسید وضعیت آب و هوا چطور است، آلارم تنظیم کنید، یک مکان مشخص را بر روی نقشه پیدا کنید و بسیاری از کارهای دیگر را انجام دهید. در این مرحله اگر به هر دلیلی نخواستید دستیار صوتیتان فعال باشد، گزینهی Don’t Use Siri برای غیر فعال کردن آن وجود دارد.
۱۳)ارورهای احتمالی آیفون
در مرحلهی سیزدهم راه اندازی گوشی ایفون، باید فعال بودن یا غیر فعال بودن گزارش ارورهای احتمالی و مشکل پیش آمده به اپل را تایید کنید. پس از انجام این مرحله عبارت Get Started نمایش داده میشود و میتوانید از دستگاه خود استفاده کنید.
نکات استفاده از اپل آیدی چیست؟
اپل آیدی یک شناسهی شخصی برای استفاده از سرویسهای اپل میباشد که هر فردی که گوشی آیفون را تهیه میکند، موظف به ساختن یک اپل آیدی مخصوص برای خود هنگام راه اندازی گوشی ایفون است که نباید آن را با دیگران به اشتراک بگذارد زیرا با اشتراگ گذاری آن اطلاعاتی مانند عکسها، مخاطبین، بک اپ ها و…در دسترس آن فرد قرار میگیرد.
سختترین مرحله هنگام راه اندازی گوشی ایفون چیست؟
راه اندازی گوشی ایفون، سخت نیست. تنها مرحلهای که شاید با آن کمی دچار چالش شوید ساختن اپل آیدی برای ایرانیان است که آن هم با کمی تحقیق خودتان و یا مراجعه به افراد متخصص حل میشود.
راه اندازی نسخههای جدید با قدیم آیفون چه تفاوتی دارد؟
- اولین تفاوت که گفته شد، این است که انتخاب Passcode در مدلهای قدیمیتر آیفون چهار حرفی میباشد اما هنگام راه اندازی گوشی ایفون در سریهای جدید باید شش حرف برای رمز تعیین کنید.
- مورد بعدی از تفاوتهایی که میتوان نام برد این است که از iOS نسخه ۱۱ به بعد، پس از انتخاب زبان که در مرحلهی دوم قرار داشت با گزینهی Quick Start مواجه میشوید که با استفاده از آن گوشی آیفون خود را به صورت خودکار و با نزدیک کردن دو گوشی آیفون به هم راه اندازی کنید. البته اگر آیفون قدیمی شما دارای نسخهی پایینتراز IOS 10 میباشد، باید از گزینهی Set Up Manually برای راه اندازی گوشی آیفون خود اقدام کنید.
راه اندازی گوشی ایفون پس از ریست فکتوری چگونه میباشد؟
اگر شما از قبل فایل پشتیبان برای گوشی آیفون خود تهیه کرده باشید، تلفن شما پس از انجام بازگشت به کارخانه با تنظیمات قبل ازریست فکتوری خواهد بود اما اگر نسخهی پشتیبانی نداشته باشید، گوشی شما مانند زمانی میشود که آن را تازه خریداری کردهاید و باید از اول همهی مراحل راه اندازی گوشی ایفون را انجام دهید.
نکتهی مهم هنگام استفاده از گوشی آیفون
در مراحل راه اندازی گوشی ایفون، حتما رمز عبور تعیین کنید زیرا درصورتی که تلفن شما رمز نداشته باشد و دزدیده شود، تمام اطلاعات دیجیتال شما به آسانی در اختیار افراد دیگر قرار میگیرد و میتوانند از آنها سو استفاده کنند. استفاده از Passcode راهی ضروری برای حفاظت از حریم خصوصی شما میباشد.
جمع بندی
در این مقاله به مراحل نحوه راه اندازی گوشی آیفون پرداختیم. قابل ذکر است که مراحل راه اندازی اولیه آیفونها و آیپدهای اپل با هم یکسان هستند و تمام مراحل ذکر شده برای آیپد هم مورد استفاده قرار میگیرد تنها مسئلهای که وجود دارد این است که راه اندازی اولیه آیفون و آیپد، در هر نسخهی سیستم عامل نصب شده ممکن است کمی متفاوت باشد.