صفحه نمایش گوشی از مهمترین بخشهای هر گوشی محسوب میشود که مشکل جدی در آن، هزینههای زیادی برای کاربر پیش میآورد. در صورت ایجاد آسیب جدی در صفحه نمایش گوشی موبایل، ممکن است حتی تاچ تلفن همراه نیز با مشکل روبهرو شود. انواع مختلفی از گلس گوشی در بازار وجود دارد. برخی تنها برای محافظت از صفحه نمایش گوشی مورد استفاده قرار میگیرند و بعضی از آنها با توجه به نیازهای دیگر تولید میشود. در این مقاله از ایسل، انواع گلس را معرفی و کاربرد هر کدام را مورد بررسی قرار خواهیم داد، همچنین کاملترین راهنمای خرید محافظ صفحه نمایش برای گوشی موبایل را نیز بیان خواهیم کرد. پس تا پایان همراه ما باشید.
چرا باید از گلس گوشی استفاده کرد؟
همانطور که میدانید، گلس گوشی برای ممانعت از وارد شدن ضربات مختلف به صفحه نمایش مورد استفاده قرار میگیرد. گلسهای مختلفی که در بازار وجود دارند و مورد استفاده قرار میگیرند. به طور مثال، برای کاهش بازتاب نور و کاهش سطح دید از کنار نسبت به صفحه نمایش نیز از برخی گلسها بهره گرفته میشود. همانطور که پیشتر به این نکته اشاره کردیم، قصد داریم در راهنمای جامع خرید محافظ صفحه نمایش گوشی موبایل ، تمام نکات اصلی درباره انواع گلس را بررسی کرده و شما را با موارد استفاده هر کدام بیشتر آشنا نماییم.
انواع محافظ صفحه نمایش برای گوشی
گلسهایی که بر روی صفحه نمایش گوشی قرار میگیرند، انواع مختلفی دارند. این گلسها باتوجه به متریالی که در تولیدشان استفاده میشود، در دسته بندیهای مختلفی قرار میگیرند.
در این قسمت علاوه بر معرفی انواع مختلف گلس، همه نکات برای خرید محافظ صفحه نمایش گوشی موبایل را نیز بررسی خواهیم کرد. انواع مختلف گلس عبارتند از:
- گلس گوشی ساده
- گلس آینهای
- گلس تمام صفحه
- گلسهای مایع نانو
- گلس ضد تابش خیره کننده
- گلس شیشه حرارت دیده
- گلسهای PET
- گلسهای TPU
گلس گوشی ساده
گلس ساده معمولترین گلسی است که مورد استفاده قرار میگیرد. این گلس ویژگی چندان خاصی ندارد و تنها برای محافظت از نمایشگر گوشی در برابر ضربه و خش استفاده میشود. اگر به دنبال استفاده از گلسی هستید که شفاف باشد، بهترین گزینه همین گلس ساده میباشد. این گلس کاملا از شیشه ساخته شده است.
گلسهای آینهای
گلس آینهای نوعی از گلس گوشی است که بسیار زیبا میباشد و ظاهری جذاب برای گوشی ایجاد میکند. البته تنها نکتهای که درمورد این نوع از گلس گوشی وجود دارد، این است که امکان دارد وضوح تصویر با استفاده از این گلس کمی کاهش داشته باشد.
گلس تمام صفحه
یکی دیگر از انواع گلسهای گوشی که بیشتر برای گوشیهای خمیده مناسب است، گلس تمام صفحه میباشد. در این مدل تمام قسمتهای گوشی، حتی کنارههای خمیده آن نیز تحت پوشش گلس تمام صفحه قرار میگیرند. این مدل از گلس در 2 نوع دور چسب و تمام چسب به فروش میرسد. این 2 مدل در طراحی ظاهری تفاوتی ندارند و هر 2 تمام قسمتهای صفحه نمایش گوشی را در برمیگیرند. نوع اول که همان نوع دور چسب است، به نوعی چسبکاری شده که تنها به کنارههای گوشی متصل باشد. اما نوع تمام چسب آن، به طور کامل به صفحه نمایشگر گوشی اتصال پیدا میکند.
گلسهای مایع نانو
گلسهای مایع نانو نوعی محافظ هستند که قابلیت کنده شدن ندارند. البته این محافظها لایه خوبی در مقابل ضربه ایجاد میکنند اما به مرور بیاثر میشوند. گلسهایی که از نوع مایع نانو هستند، باید با استفاده از پد بر روی نمایشگر گوشی پخش شوند.
گلس ضد تابش خیرهکننده
اگر زمان استفاده از گوشی موبایل در فضاهای باز، به خاطر بازتاب نور با مشکلاتی مواجه میشوید، گلس ضد تابش خیرهکننده از بهترین گزینههایی است که میتوانید از آن بهره بگیرید. این مدل به نام Anti glare نیز معروف است و علاوه بر کاهش بازتاب نور، مزیتهای دیگری نیز دارد. گلس ضد تابش خیرهکننده، خاصیتی ضد اثر انگشت دارد؛ یعنی جای انگشتان شما را به وضوح مشخص نمیکند. همچنین از آنجا که این مدل طراحی مات دارد، خستگی چشمها در اثر استفاده طولانی مدت را به شدت کاهش میدهد. البته پیش از خرید باید این مسئله را مد نظر داشته باشید که این مدل ممکن است از وضوح تصاویر نمایشگر کم کند.
گلس شیشه حرارت دیده
نوعی دیگر از گلس گوشی وجود دارد که به نام تمپر گلس یا همان شیشه حرارت دیده شناخته میشود. این نوع از گلس مناسب کاربرانی است که به دنبال محافظهای مقاوم و مستحکم میباشند. البته توجه داشته باشید که گلسهای مقاوم معمولا ضخیمتر هستند و در نتیجه بیشتر بر روی نمایشگر معلوم میشوند. پس اگر بیشتر به دنبال ظاهری زیبا بر روی صفحه نمایش گوشی میباشید، این مدل نمیتواند انتخاب مناسبی باشد.
گلسهای PET
گلسهای PET از جنس پلاستیک هستند؛ پلیاتیلن ترفتالات در واقع همان متریالی میباشد که برای تولید ظروف پلاستیکی مانند بطری آب مورد استفاده قرار میگیرد. البته این گلس گوشی استحکام و دوام بسیار بالایی در برابر ضربه ندارد. این گلس نازک است و میتوان گفت که مقاومت چندان زیادی در مقابل خط و خش ندارد. قیمت پایین این مدل، یکی از مزیتهای آن محسوب میشود. توجه داشته باشید که گلسهای PET به علت حجم کمی که دارند، نمای خوبی بر روی صفحه نمایش ایجاد میکنند.
گلسهای TPU
گلسهای تولید شده از ترمو پلاستیک پلییورتان، نوعی محافظ گوشی پلاستیکی میباشد. ممکن است بسیاری از افراد درباره تفاوت این مدل با مورد قبلی دچار سوال و ابهام شوند، در پاسخ باید بگوییم که این گلسها در 2 ویژگی با یکدیگر تفاوت دارند. یکی از این تفاوتها، مقاومت بیشتر گلسهای TPU در برابر ضربه است. مورد بعدی مربوط به حرکت روان انگشت بر روی صفحه است که این مورد در گلسهای PET روانتر و بهتر صورت میگیرد زیرا گلسهای TPU کمی حالت پلاستیکی دارند.
نکات مهم برای خرید محافظ صفحه نمایش موبایل
در این قسمت تمام نکاتی که پیش از خرید محافظ گوشی موبایل باید مورد توجه قرار دهید را بررسی کردهایم. فاکتورهای مهمی که هنگام خرید گلس باید به آنها توجه کنید، عبارتند از:
- میزان انعطاف گلس
- چسبندگی بالای گلس
- نمایش مناسب محتوای صفحه نمایشگر
- وجود لایه حریم خصوصی
- سختی گلس گوشی
- Self-healing
- پوشش اولئوفوبیک
- Military Grade Protection
میزان انعطاف گلس
یکی از موارد مهمی که در خرید گلس گوشی لازم است به آن توجه کنید، میزان انعطاف گلس است. اگر گلس از انعطاف خوبی برخوردار باشد، احتمال آسیب دیدگی و شکستن آن بشدت کاهش پیدا میکند.
چسبندگی بالای گلس
پیشنهاد میشود که از گلسهایی استفاده نمایید که تمام چسب باشند و به طور کامل بر روی شیشه گلس قرار بگیرند و روی آن فیکس شوند.
نمایش مناسب محتوای صفحه نمایشگر
یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که پیش از خرید گلس گوشی باید مورد توجه قرار بگیرد، عدم کاهش کیفیت تصاویر میباشد. بهتر است از گلسهایی استفاده نمایید که تصاویر را مات نکنند؛ هر چند که این موضوع کاملا به سلیقه خود اشخاص مربوط میشود.
وجود لایه حریم خصوصی
اگر لایه حریم خصوصی یا همان Privacy Layer در گلس گوشی وجود داشته باشد، میزان دید اطرافیان نسبت به نمایشگر گوشی به شدت کاهش پیدا میکند. گلسهای دارای لایه حریم خصوصی برای افرادی مناسب است که از گوشی خود بیشتر در محیطهای عمومی و شلوغ استفاده مینمایند. این گلسها برای افرادی که از روبهرو به صفحه گوشی نگاه میکنند، محدودیتی ایجاد نمیکند اما سطح دید اطرافیان را به میزان زیادی کاهش میدهد.
سختی گلس گوشی
میزان کیفیت گلس گوشی و مقاومت آن در برابر خش، با استفاده از لفظ سختی گلس گوشی مشخص میشود. معمولا لفظ مورد استفاده برای نشان دادن سختی گلس، لفظ 9H است. منظور از سختی 9H این است که حتی اگر با نوک 9H بر روی گلس خط کشیده شود، خراشی بر روی آن ایجاد نمیشود.
Self-healing
یکی از ویژگیهای جذابی که میتواند در گلس گوشی وجود داشته باشد، قابلیت رفع خطهای ریز است. اگر محافظ گوشی از این قابلیت برخوردار باشد، خطهای ریز توسط خود محافظ حذف میشوند.
پوشش اولئوفوبیک
اگر محافظ گوشی دارای پوشش اولئوفوبیک باشد، اثرانگشتها به میزان بسیار کمی بازتاب داده میشوند. این نوع گلسها برای افرادی که از گوشی موبایل زیاد استفاده میکنند، گزینه مناسبی به شمار میآیند.
Military Grade Protection
یکی دیگر از فاکتورهایی که در انتخاب محافظ گوشی مناسب اهمیت دارد، وجود ویژگی Military Grade Protection در این محصول است. در راهنمای جامع خرید محافظ صفحه نمایش گوشی موبایل که در ابتدای متن به آن اشاره کردیم، گفتیم که محافظ گوشی باید در برابر ضربه مقاوم باشد. لفظ Military Grade Protection برای تاکید بر این نکته استفاده میشود که برخی از گلسها، مقاومت بیشتری نسبت به سایر مدلها دارند.
آیا گوشیهای موبایل جدید به محافظ صفحه نیاز دارند؟
بسیاری از کاربران فکر میکنند که مدلهای جدید، دربرابر انواع ضربه مقاوم هستند و هیچ گونه محافظی نیاز ندارند. اما واقعیت این است که هرچند نمایشگر گوشیهای جدید از متریالهای بسیار باکیفیت ساخته میشوند، ولی همچنان نیاز به استفاده از محافظ گوشی وجود دارد. ضربات احتمالی، پرت شدن شئ بر روی صفحه گوشی و خط و خش ناشی از اجسام تیز، مشکلاتی هستند که ممکن است برای بهترین نمایشگرها پیش بیاید. با توجه به مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، همچنان نیاز به استفاده از یک محافظ باکیفیت حس میشود.
انواع شیشههای گوریلا گلس که در گوشیهای اپل مورد استفاده قرار میگیرند نیز نمیتوانند در مقابل ضربه مقاومت مناسبی داشته باشد. علاوه بر این نکته، باید به این واقعیت نیز توجه کنید که امروزه هزینه گوشیهای هوشمند به شدت افزایش پیدا کرده و به موازات همین افزایش، تاچ و ال سی دی گوشی نیز ارتقاء قیمت داشته است. درنتیجه اگر آسیبی به آنها وارد شود، هزینه تعمیرات بسیار زیادی برای کاربر خواهند داشت به علاوه اینکه در برخی از موارد حتی کاربر مجبور به تعویض گوشی و صرف هزینههای بسیار میشود.
جمعبندی
در این مقاله به راهنمای خرید محافظ صفحه نمایش برای گوشی موبایل پرداختیم و با توجه به افزایش قیمت گوشیهای موبایل موجود در بازار، بهتر است برای محافظت از صفحه نمایشگر گوشی از گلس محافظ استفاده شود. انواع گلسها در بازار موجود هستند که باید بر اساس و نوع استفاده شما از گوشی، خریداری شوند.