همانطور که میدانید، گوشیهای یکی از برندهای تلفن همراه که توانسته در بازار امروز غوغا به پا کند و توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب نماید، گوشیهای شیائومی است. اگر شما هم از محصولات این شرکت استفاده میکنید، احتمالا برایتان جالب است که بدانید، منظور از fastboot در شیائومی چیست؟ اگر تا به امروز با این قابلیت از تلفن همراهتان آشنایی ندارید، اصلا نگران نباشید چراکه در این مقاله قصد داریم به طور کامل توضیح دهیم که منظور از این حالت در اندروید چیست، چگونه باید از آن استفاده کنیم و به چه دردی میخورد؟! پس با ما همراه باشید.
fastboot شیائومی را بیشتر بشناسید!
شرکت شیائومی مانند سایر برندها، رام دستگاههای تولیدی خود را در سه نسخه: رام Fastboot، Ota و Full Ota عرضه میکند. در این مقاله، صرفا به شرح رام فست بوت که به آن TGZ و GZ نیز میگویند، میپردازیم. فست بوت، نوعی حالت عملکردی است که در تمام دستگاههای شیائومی وجود دارد و این امکان را در اختیار کاربران خود قرار میدهد که بتوانند خطایی که رخ داده را برطرف نمایند. درواقع این کار با استفاده از تعدادی توابع انجام میشود که شناخت کارکرد آن احتمالا برای شما جذاب خواهد بود! حتی اگر اتفاقی وارد این حالت شدهاید و نمیدانید چطور باید به حالت عادی بازگردید، در ادامه با تمام دستورالعملهای لازم آشنا خواهید شد.
لازم به ذکر است که فست بوت به صورت انحصاری در اختیار گوشیهایی که تحت عنوان M تولید میشوند، نیست. بلکه محصولات سری POCO و Redmi نیز میتوانند به این ابزار وارد شده و عملکردهای موردنظرشان را اجرایی کنند. همانطور که میدانید، یکی از راههای حل مشکلات احتمالی تلفنهای همراه، فرمت کردن آن است، اما وجود فست بوت در دستگاه شما باعث میشود تا یکسری فضاهای جدید بر روی گوشی خود ایجاد کرده و به راحتی از این آپشن فوقالعاده استفاده کنید. امروزه گوشیهایی در سطح Mi 11 T Pro، در عین حال که بسیار قدرتمند هستند و با قیمت بسیار مقرون به صرفه به فروش میرسند، این عملکرد را دارند. بنابراین این امکان برای کاربران ایجاد شده تا بتوانند از گزینههای دقیقی برای فشردهسازی قابلیتهای تلفن همراه خود بهرهمند شوند و در این زمینه دچار کمبود امکانات نباشند.
عملکرد fastboot چگونه است؟
شما با استفاده از قابلیت فست بوت شیائومی خود، میتوانید به برخی از امکانات دستگاه خود مانند: فلش کردن موبایل، تغییر رام و نصب تصاویر ریکاوری TWRP دست پیدا کنید. علاوه بر اینها، یکی از امکاناتی که توسط این آپشن ایجاد میشود و برای کاربران جذابیت فوقالعادهای دارد، امکان استفاده همزمان از دو برنامه در موبایل همچنین شما میتوانید کارهایی مانند تغییر رام اروپایی به نسخه چینی و بسیاری از امور دیگر را به وسیله فست بوت انجام دهید.
نحوه دسترسی به حالت fastboot شیائومی
اگر شما صاحب یکی از تلفنهای همراه Xiaomi، POCO یا Redmi هستید، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که چگونه میتوانید از قابلیت فست بوت استفاده کنید؟ در مرحله اول، لازم است حالت توسعه دهنده یا همان developer mode را در گوشی خود فعال کنید. سپس به قسمت تنظیمات بروید و اولین گزینه منو که About the phone هست را انتخاب کنید. در زمان ورود به این بخش، بایستی هفت بار گزینه MIUI Version را فشار دهید. در این بخش، پیام فعالسازی که نوشته شده (گزینههای برنامهنویسی فعال هستند) را مشاهده میکنید.
زمانی که تا این مرحله پیش رفتید، از برنامه اجرا شده، خارج شوید و سپس با فشردن دکمه پاور، تلفن همراه خود را خاموش کنید. برای روشن کردن موبایل، لازم است دکمه پاور و کاهش صدا را همزمان فشار دهید و نگه دارید. پس از آن تصویر FAST BOOT MITU بر روی صفحه ظاهر میشود و گوشی شما بر روی این حالت قرار میگیرد. همانطور که مشاهده کردید، فعال کردن این آپشن پیچیدگی چندانی ندارد و دانستن آن در مواقع ضروری بسیار مهم است؛ چراکه شما را از سپری کردن روز بدون گوشی نجات میدهد!
یک نکته مهم!
برخی از کاربران ادعا میکنند که با طی کردن مراحلی که در قسمت قبلی گفتیم، حالت فست بوت برای آنها فعال نمیشود! در این شرایط لازم است از روشهای پیچیدهتری استفاده کنید. البته اگر تخصص لازم را در این زمینه ندارید، پیشنهاد میکنیم حتما از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید. گاهی اوقات پس از انجام مراحل قسمت قبل، یک دکمه بزرگ که بر روی آن start نوشته شده را میبینید. در این حالت، بر روی آن کلیک کنید تا دستگاه شما با حالت عادی شروع به کار کند.
اگر این راه حل عملی نشد، باتری را به مدت 30 ثانیه از گوشی خود خارج کنید و مجددا دستگاهتان را روشن کنید. این کار برای کسانی که تلفن هوشمند قدیمی دارند، عمل میکند، اما میتوانید آن را برای تلفنهای امروزی نیز امتحان کنید. البته اگر امکان خارج کردن باتری وجود داشته باشد!
اگر باز هم دستگاه شما روشن نشد، بایستی آن را به طور کامل ریست کنید و با استفاده از روش بازیابی ترکیبی (دکمه پاور و افزایش صدا) منتظر بمانید تا این حالت نمایان شود. سپس بر روی گزینه wipe data یا factory reset کلیک نمایید. این فرآیند ممکن است کمی زمان ببرد، پس نگران نشوید و اجازه دهید تا دستگاه به طور کامل به حالت عادی خود برگردد.
حالت fastboot شیائومی به چه دلیل ایجاد شده است؟
همانطور که میدانید، در نسل قدیمی تلفنهای همراه هوشمند، امکان راهاندازی مجدد، تنظیم مجدد کارخانه و یا حذف تمام دادهها وجود داشت؛ ما در مقاله ” آموزش ریست فکتوری در گوشیهای شیائومی ” به طور کامل درباره این موضوع صحبت کردیم، درواقع فست بوت را نیز میتوان ادامه این آپشنها در نظر گرفت؛ ولی با تغییرات و امکانات بیشتر! همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم، برای آنکه به منو فست بوت دسترسی پیدا کنید، نیاز به کمی زمان دارید. دلیل زمانبر بودن این پروسه این است که بارگیری اطلاعات کمی طولانی است. البته مدت زمان این فرآیند برای همه یکسان نیست و کاملا به مدل تلفن همراه شما نیز بستگی دارد. زمانی که در منوی این حالت قرار بگیرید، با سه گزینه روبرو خواهید شد:
MI Assistant: یکی از گزینههایی که در حالت فست بوت با آن مواجه میشوید، MIAssistant است. این ابزار میتواند دستگاه شما را فلش کند. به منظور استفاده از این گزینه، نیاز به یک رایانه دارید. چراکه در این حالت بایستی تلفن همراهتان را به یک درگاه USB متصل کنید. در این قسمت، درایورهای Utility Xiaomi ADB را دانلود کنید تا بسته فایلهای باینری را در اختیار داشته باشید.
Reboot: راهاندازی مجدد یا همان reboot، انجام عملیات فست بوت را میسر میکند.
Wipe Data: اگر بخواهیم عملکرد این مورد را با زبانی ساده توضیح دهیم، میتوانیم بگوییم که دادهها را به طور کامل پاک میکند. شما با پاک کردن کامل اطلاعات و برگرداندن گوشی به حالت کارخانه، میتوانید به طور کامل آن را ریست کنید.
چگونه از حالت فست بوت خارج شویم؟
گاهی اوقات پیش میآید که اتفاقی تلفن همراهمان بر روی حالت fastboot قرار میگیرد. اگر به طور کامل از اصول کار آگاه نباشید، ممکن است در مرحله اول کمی هول شوید و تصور کنید که تلفن همراهتان خراب شده است! اما جای نگرانی وجود ندارد؛ چراکه در این بخش به شما خواهیم گفت که چطور میتوانید از این حالت خارج شوید.
با استفاده از دوربین Xiaomi mi 11t pro میتوانید از خطایی که در زمان قبل یا بعد از فلش زدن رخ میدهد، آگاه شوید که علت این امر، ممکن است قرار گرفتن گوشی در حال فست بوت باشد. بدون شک یکی از راههای برطرف کردن این مشکل، خروج از این حالت است. برای انجام این کار، لازم است دکمه پاور را حدود 15 ثانیه نگه دارید. زمانی که دستگاه خاموش شد، به طور خودکار راهاندازی مجدد میشود. اگر خطایی که در زمان فلش زدن رخ میداد، برطرف نشد، لازم است ROM را مجددا نصب کنید. دقت کنید که در زمان نصب، رام را دقیقا مطابق شماره سریال و مدل گوشی هوشمند خود انتخاب کنید. برای آنکه از بروز هرگونه اشتباه جلوگیری شود، میتوانید به MIUI Downloader بروید و رام مناسب را دانلود نمایید.
استفاده از Android Multi Tools
اگر راه حل قبلی کمکی به خروج از حالت فست بوت نکرد، میتوانید از برنامه Android Multi Tools استفاده کنید. استفاده از این مورد، نیازی به دانش تخصصی ندارد و تقریبا همه میتوانند از آن استفاده نمایند. در ابتدا لازم است برنامه نامبرده را دانلود نمایید و آن را در ویندوز خود نصب کنید. سپس بر روی آیکون آن راست کلیک کرده و گزینه Run as administrator را اجرا کنید. در صفحهای که ظاهر میشود، یکسری اعمال که در حل مشکلتان موثر هستند را نوشته است. شما میتوانید با انتخاب عدد مربوط به مشکل و کلیک بر روی آن، این مسئله را برطرف کنید. لازم به ذکر است که برای استفاده از این روش، باید دستگاه خود را با استفاده از USB به یک کامپیوتر متصل نمایید.
جمع بندی
یکی از قابلیتهایی که برند شیائومی بر روی محصولات خود قرار داده و ما در این مقاله به آن اشاره کردیم، آپشن fastboot است. این گزینه به شما کمک میکند تا راحتتر بتوانید دادههای تلفن همراهتان را مدیریت کرده و در صورت لزوم، آن را به تنظیمات کارخانه برگردانید. علاوه بر این موارد، تاثیرات دیگری نیز دارد که در مقاله پیش رو به شرح کامل آنها پرداختیم. همچنین در این مطلب به چگونگی راهاندازی و متوقف کردن این حالت نیز اشاره کردیم. همانطور که ملاحظه میکنید، استفاده از حالت فست بوت بسیار راحت است و شما میتوانید در صورت نیاز از آن استفاده کنید. اگر گوشی شما شیائومی است، مقاله ” چگونه سرعت گوشی شیائومی را افزایش دهیم؟ ” را نیز به شما پیشنهاد میدهیم