با پیشرفت و گسترش روزافزون سیستم عامل اندروید و پلتفرمی که به میلیاردها نفر ارائه داده، پیدا کردن بهترین نرمافزارها و سنجششان امر به شدت مشکلی به شمار میرود. تعداد اپلیکیشنهایی که هر سال عرضه میشوند حد و اندازه ندارند و پیگیری این که کدام یک از اپلیکیشنهای قدیمی با آپدیتهایشان به وضعیت ایدهآلتری رسیدهاند در یک کلام غیرممکن است. خوشبختانه بخش تحریریه گوگل هر سال در دستههای مختلف اقدام به انتخاب بهترین اپلیکیشنهای موجود در پلیاستور میکند. رویدادی که در این مطلب به معرفی برندگان آن خواهیم پرداخت.
قبل از شروع معرفی بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل، لازم است دو مورد را یادآوری کنم. این لیست ترتیب و رتبه بندی ندارد. صرفا شش دسته مختلف هستند که در هر کدام سه اپلیکیشن از طرف گوگل انتخاب شدهاند. مورد دیگر این که این مقاله شامل برندگان بخش بازیها نخواهد شد. به این خاطر که بخش مذکور به صورت کامل، شامل دستهبندی خود بوده و معرفی تمام بازیهای منتخب در آن بخش از حوصله این مطلب خارج است. بهتر است بیش از این معطل نکرده و بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل را به شما معرفی کنیم.
معرفی بهترین اپلیکیشن های 2021 از نگاه گوگل
بهترینها برای سرگرم شدن
- Clubhouse
- Noobly Find Gamers Meet Friend
- Whatifi: Choose Your Own Path
این دسته مختص اپلیکیشنهایی است که کارکرد ابزاری آن چنانی ندارند منتها در سرگرم کردن شما به شدت موفق بوده و اوقات خوشی را برایتان به ارمغان میآورند. Clubhouse اولین اپلیکیشن منتخب در این دسته است که در دو سال اخیر محبوبیت بسیاری پیدا کرده. پلتفرم جذابی که به هر فردی اجازه برگزاری اتاقهای گفتگو و کنفرانس خود را در فضای آنلاین میدهد. ایدهای که بلافاصله تعداد زیادی از فعالان شبکههای اجتماعی و دنبال کنندگان آنها را توانست به سمت خود جذب کند.
Noobly دومین اپلیکیشن منتخب این دسته است که تلاش میکند با خلق یک پلتفرم اجتماعی به گیمرها کمک کند تا همدیگر را سریعتر پیدا کنند. این اپلیکیشن که در دوران قرنطینه کرونا برای کمک به خلق یک جامعه گرم برای گیمرها به وجود آمده بود در این دو سال به یک پلتفرم دوستیابی به شدت موفق تبدیل شده و توانسته جزو بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل باشد.
Whatifi اما جذاب ترین اپلیکیشن این دسته است. واتیفای یک نرمافزار مشاهده فیلم است اما با این فرق که فیلمهای موجود در واتیفای، همگی داستانی چندشاخه دارند و شما میتوانید با انتخاب هایتان در گلوگاههای داستانی روند پیشروی داستان فیلم را تعیین کنید. بهترین ویژگی این نرمافزار اما جنبه اجتماعی آن است. شما میتوانید همه این فیلمها را با دوستانتان ببینید، حین مشاهده با هم چت کنید و مهمتر از همه، انتخابهای مهم داستانی هر فیلم را به رای بگذارید.
بهترین جواهرات مخفی
- Laughscape
- Moonbeam | Podcast Discovery
- Moonly: Moon Phase Calendar
این دسته از بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل به برنامههایی اختصاص دارد که علیرغم کیفیت و ویژگیهای به خصوصشان آنچنان که باید و شاید دیده نشدهاند. خوشبختانه تحریریه گوگل هر سال در این بخش کمک زیادی به این دسته از اپلیکیشنها میکند. اولین مورد حاضر در این دسته Laughscape است. اپلیکیشنی که هدفش ایجاد یک اتمسفر آرامش بخش با محتوای کمدی است. هر چند نقدهای ضد و نقیض حول Laughscape زیاد بوده ولی ایده و انگیزه مثبت سازندگان آن باعث شده تا آن را در این بخش ببینیم.
اپلیکیشن دوم این بخش، Moonbeam، همانگونه که از نام کاملاش برمیآید یک اپلیکیشن مختص پادکست با تمرکز روی کشف پادکستهای کمتر شناخته شده است. اپلیکیشنی که با رابط کاربری جذاب و سیستم کشف حساب شدهاش، توانسته یکی از برترین اپلیکیشنهای مربوط به این حوزه لقب بگیرد.
Moonly سومین اپلیکیشن این بخش است. یک تقویم دیجیتالی که با اکثر تقویمهایی که روی دستگاهتان دارید متفاوت است. Moonly یک تقویم طالع شناسی است. رابط کاربری به شدت استایلیش و جذاب این اپلیکیشن و نحوه طالع شناسی و نشانه گذاریهای آن براساس وضعیت قمر ماه آن را به یکی از جواهرت مخفی اندروید در این سال تبدیل کرده است.
بهترین واجبات روزمره
- Blossom: Plant Identification
- PhotoRoom Studio Photo Editor
- Rabit: Habit Tracker & Planner
این بخش مختص اپلیکیشنهایی است که به صورت روزانه به آن سر خواهید زد. اپلیکیشنهایی که خواه یا ناخواه بخشی از برنامه روزمره شما را به خود اختصاص خواهد داد. اولین مورد از این بخش از بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل به نرمافزار Blossom تعلق دارد. اپلیکیشن ساده ولی به شدت خوش ساخت که به شما در مراقبت و رشد گیاهان خانگیتان کمک کرده و برای آنها برنامه میچیند. کاتالوگ عظیم گیاهان و ظرافت برنامههایی که Blossom برای موجودات سبز خانگی شما تعیین میکند عاملی است که این اپلیکیشن را وارد این لیست منتخبین کرده است.
نرمافزار دوم این لیست ایدهاش ساده است. PhotoRoom هدفش خلق یک محیط نرمافزاری ساده برای ادیت و ویرایش عکسهای شما است. نکته ویژه در مورد این نرمافزارها، عملکرد آن هاست و PhotoRoom ثابت کرده با ویژگیهای استثنایی خود و سادگیای که برای مخاطبان به ارمغان میاورد لایق این جایگاه است.
در نهایت در سومین جایگاه این بخش، یک نرمافزار برنامه ریز دیگر وارد لیست بهترین اپلیکیشن های 2021 از نگاه گوگل شده است. همان گونه که از اسم و رابط کاربری Rabit برمیآید، هدف این اپلیکیشن ایجاد عادتهای صحیح و مفید در کاربرانش و برنامه ریزی برای رشد و گسترش آن هاست. اپلیکیشنی که به طور قطع برای بسیاری از ما که در زندگی روزمره دچار مشکلات ریز و دردسرساز میشویم به درد بخور است.
بهترینها برای رشد شخصی
- Balance: Meditation & Sleep
- Clementine
- Uptime: 5-min Books, Courses, Documentaries
زندگی بسیاری از مردم درگیر مشکلات متفاوت و به خصوصی است که برخی از آنها میتوانند به واسطه تکنولوژی تا حد مطلوبی بهبود یابند. این بخش از اپلیکیشنهای منتخب گوگل مختص به برنامههایی است که به شما در این زمینه کمک میکنند. بهترین مثال برای همچین مدل نرمافزارهای کمکی، Balance است. نرمافزاری که جدا از حضور در این بخش، برنده نهایی بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل نیز هست. بعد از شیوع کرونا، به واسطه قرنطینه و خانه نشینی افراد شاغل و محصل، تعداد افراد زیادی که دچار کم خوابی شده و به واسطه آن شرایط ذهنیشان تخریب و دچار استرس میشوند افزایش سنگینی در جامعه داشته. Balance برای کمک به این افراد و شرایط خاصشان طراحی شده. هدفی پسندیده که ثابت میکند Balance نه تنها انتخابش برای این بخش، بلکه به عنوان بهترین اپلیکیشن اندروید در سال 2021 نیز شایستگی کافی را داشته.
در جایگاههای بعدی نیز اپلیکیشنهای Clementine و Uptime قرار دارند. اپلیکیشنهایی که به صورت مشابه قصد برای بهبود شرایط زندگی شما دارند. از طرفی Clementine یک اپلیکیشن سلامتی بخش برای قشر بانوان بوده، از طرف دیگر نیز Uptime یک اپلیکیشن برنامه چینی و مدیریت وقت برای قشر محصل؛ تا با هم بتوانند از استرس دو دسته از پرفشار ترین افراد جامعه بکاهند.
بهترینها برای مهم ترین ها
- Empathy – Loss Companion
- Mentor Spaces
- Speechify – text to speech tts
همیشه مهمترینها، عمومیت جامعه نیستند. برخی مواقع مهمترینها افرادی هستند که در اقلیتها مشکلاتشان آن چنان دیده نمیشوند. مثل افراد معلول، یا حتی افراد دل شکسته و افسرده. این دسته از بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل متعلق به این دسته از افراد است؛ مهم ترین شان!
اپلیکیشن اول این دسته Empathy نام دارد. حس غم و اندوه یکی از سنگین ترین احساساتی است که هر فرد بعد از دست دادن عزیزانش به آن دچار میشود و این اپلیکیشن طراحی شده تا به مخاطبانش برای درک این حس و کنار آمدن با آن کمک کند.
Mentor Spaces هدفش کمک به افراد حرفهای حوزه آموزش و تدریس است که در بازار این کار دیده نمی شوند. هدف این اپلیکیشن ایجاد یک فضای غیر رقابتی برای بهبود شرایط این دسته از افراد است تا تلاشهای سالیانهشان به مرور زیر گرد و غبار به فراموشی سپرده نشود.
در نهایت سومین اپلیکیشن منتخب این دسته متعلق به Speechify است. اپلیکیشنی که برای افراد نابینا و مبتلا به دیلکسیا طراحی شده است و عملکردش به صورت کلی خواندن متن از روی تمامی فرمتهای نگارشی مانند PDF ها، سندها، ایمیل ها، کتابها و موارد مختلف دیگر به وسیله هوش مصنوعی مصوت است. وجود بیش از 30 نوع صدای مختلف و پشتیبانی از 20 زبان روز دنیا، این اپلیکیشن را به یکی از محبوب ترین و مورد استفادهترین اپلیکیشنها برای افراد نابینا و کمبینا تبدیل کرده است.
بهترینها برای تبلتها
- Canva: Design, Photo & Video
- Concepts: Sketch, Note, Draw
- Houzz – Home Design & Remodel
هر چند کاربری تبلتها به عنوان یک وسیله همراه و روزمره به اندازه گوشیهای موبایل نباشد، ولی اگر بحث کارهای طراحی و دیزاین باشد امکان ندارد طراح و دیزاینری را پیدا کنید که تبلت را به گوشیهای تلفن همراه ترجیح ندهد. این دسته از بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل نیز به نوعی برای این دسته از نرمافزارها که روی تبلتها معجزه میکنند طراحی شده است.
اولین اپلیکیشن این بخش Canva است. نرمافزار کهنهکاری که کمک دست بسیاری از طراحان گرافیکی روی موبایلهایشان طی هفت سال اخیر بوده. با آپدیتهای اخیر و اضافه شدن ادیتور فیلم و ویدیو به این نرمافزار، غیرممکن است اگر کسی بخواهد برای پستهای اینستاگرام یا توییترش احتیاج به یک اپلیکیشن ادیتور گرافیکی احتیاج داشته باشد و ما به او Canva را پیشنهاد نکنیم. نه تنها امکانات در دسترساش فوقالعاده هستند. رابط کاربری سادهاش صرف نظر از سطح مهارتتان، شما را به خود جذب میکند.
دومین و سومین اپلیکیشن این بخش Concepts و Houzz هستند. Concepts از اسمش مشخص است؛ طراحی شده تا طراحان صنعتی و معماران بتوانند کانسپتها و ایدههای خود را سریع به روی صفحه تبلت ببرند و آنها را واقعیتر کنند. Houzz نیز یک اپلیکیشن فوقالعاده برای چیدمان و دیزاین داخلی فضا و خانه است. اپلیکیشن کمکیای که هر طراح معماری داخلیای باید آن را روی گوشی یا تبلت خود نصب داشته باشد.
جمعبندی پایانی
و با این دسته به اتمام بررسی بهترین اپلیکیشن های 2021 اندروید از نگاه گوگل میرسیم. با وجود غیر عرف بودن دسته بندیهایی که گوگل برای انتخاب بهترین اپلیکیشنهای پلتفرم خود دارد، باید گفت بسیاری از این موارد در نوع خود جالب و کمککننده هستند. اگر تا به حال با آنها آشنا نبودهاید و برایتان جالب به نظر رسیده یا متوجه شدهاید یکی از این اپلیکیشنها به احتیاجات شما میخورد فرصت را از دست نداده، به آنها یک فرصت دهید و نصبشان کنید.