ریکاوری گوشی اندروید یکی از اقداماتی است که برای بازیابی اطلاعات از دست رفته گوشی انجام میشود. در تلفن همراه بسیاری از افراد دیتاها و اطلاعاتی وجود دارد که پاک شدن آنها میتواند مشکل ساز باشد. حتی برخی اوقات ممکن است عکسها و خاطراتی که برای شما یادگاری محسوب میشوند، پاک شده و این موضوع باعث ناراحتی شما شود. اما خوشبختانه راهکارهایی وجود دارد که با بکارگیری آنها میتوانید بخشی از این اطلاعات را بازیابی کنید. حتی در مواردی امکان بازیابی کل اطلاعات نیز وجود دارد. در این مقاله از ایسل همراه ما باشید تا با روش ریکاوری گوشی اندروید و بازگردانی اطلاعت مهم موجود در گوشی آشنا شوید.
نکات مهم برای ریکاوری گوشی اندروید
همانطور که در ابتدا نیز اشاره کردیم، بازیابی اطلاعات از دست رفته برای بسیاری از افراد اهمیت زیادی دارد. اما این بازیابی هم نیازمند رعایت یک سری اصول میباشد، برای ریکاوری گوشی موبایل و بازگردانی اطلاعت چند نکته مهم باید مد نظر گرفته شود، از جمله:
- اقدام برای بازیابی در سریعترین و نزدیکترین زمان ممکن باید صورت بگیرد. حتما به این موضوع توجه کنید که هر چقدر برای بازیابی این اطلاعات زودتر اقدام کنید، احتمال بازیابی بخش بیشتری از اطلاعات شما وجود دارد.
در واقع وقتی فایلی از روی گوشی پاک میشود، بلافاصله هم خود فایل و هم دیتاهای آن پاک نخواهد شد. از آن زمان به بعد گوشی آن فایل را با اطلاعات جدید پر میکند. در نتیجه هر چقدر فاصله بین پاک شدن اطلاعات تا ریکاوری آنها کمتر شود، احتمال بازیابی بخش بیشتری از دیتاها وجود دارد.
- ریکاوری در گوشی اندروید نمیتواند ضامن کننده بازیابی تمام اطلاعات باشد. اما از طریق ریکاوری ممکن است بخش زیادی از اطلاعات بازیابی شوند.
- ریکاوری گوشی اندروید از طریق چند برنامه صورت میگیرد. برخی از این برنامهها درصورت استفاده از لپ تاپ فعال میشوند و برخی دیگر به کامپیوتر یا لپ تاپ نیاز ندارند.
چرا گوشی موبایل به ریکاوری نیاز پیدا میکند؟
گوشیهای موبایل به دلایل مختلف، به ریکاوری اطلاعات نیاز پیدا میکنند. برخی از این دلایل ممکن است مربوط به سخت افزار گوشی باشند و برخی دیگر در خود تنظیمات و سیستم عامل اندروید رخ دهند. تغییراتی که در نرم افزار و یا سخت افزار گوشی موبایل ایجاد میشود، گاهی سبب شده که اطلاعات و دیتاهای موجود در حافظه گوشی تحت تاثیر قرار بگیرند و حذف شوند. در این شرایط است که آشنایی با طریقه ریکاوری گوشی اندروید میتواند در رفع مشکل بسیار کمک کننده باشد. در ادامه انواع مشکلاتی که ممکن است باعث شود اطلاعات گوشی حذف گردد و کاربر به ریکاوری گوشی نیاز پیدا کند را بیان خواهیم کرد.
فلش کردن گوشی موبایل
یکی از کارهایی که بر روی کارت حافظه گوشی تاثیر گذاشته و باعث میشود اطلاعات آن حذف شود، فلش کردن گوشی میباشد. البته نکته خوبی که درباره فلش کردن وجود دارد، بالا بودن امکان بازیابی اطلاعات پس از انجام فلش است. خوشبختانه پس از فلش کردن گوشی میتوان ریکاوری گوشی موبایل اندروید را انجام داد و بخشی از اطلاعات را بدست آورد. هر چقدر فاصله فلش کردن گوشی با ریکاوری کمتر باشد، امکان بازیابی بخش بیشتری از دیتاها وجود دارد.
ریست فکتوری
همانطور که میدانید، طی عملیات ریست فکتوری گوشی به حالت کارخانه خود بازمیگردد، لذا تمام اطلاعات مانند اسناد کار و یا عکسهای یادگاری از روی گوشی حذف میگردند. اما در این مورد نیز مانند فلش کردن، امکان ریکاوری گوشی اندروید وجود دارد. البته همانطور که اشاره کردیم، ممکن است تنها بخشی از دادهها بازیابی شوند. هر چقدر ریکاوری سریعتر انجام شود و از زمان ریست فکتوری گوشی کمتر بگذرد، امکان بازیابی بخش بیشتری از اطلاعات وجود دارد.
آسیب دیدن نمایشگر یا کل گوشی
یکی دیگر از مواردی که ممکن است باعث پاک شدن دیتاها و اطلاعات از روی گوشی شود، آسیب دیدن نمایشگر و کارت حافظه گوشی میباشد. در این صورت میزان شکستگی گوشی و شدت ضربه وارد شده به گوشی است که میتواند تعیینکند که چه مقدار از اطلاعات گوشی از بین رفته و حذف شده است. اگر ضربه وارد شده به گوشی کارت حافظه را تحت تاثیر قرار داده باشد، ممکن است اطلاعات قابل ریکاوری نباشند. بهتر است قبل از ریکاوری گوشی را به کامپیوتر متصل کنید؛ اگر کامپیوتر گوشی را تشخیص داد، میتوان متوجه شد که آسیب وارد شده کل اطلاعات را از بین نبرده و دیتاها قابلیت بازیابی دارند. اگر کامپیوتر، گوشی موبایل را تشخیص نداد، میتوان به این نتیجه رسید که کارت حافظه گوشی دچار مشکل شده است و برای ریکاوری در گوشی اندروید باید به تعمیرکار مراجعه کنید.
آیا برای ریکاوری کل گوشی اندروید باید آن را روت کرد؟
یکی از سوالاتی رایج در بین کاربران این است که آیا ریکاوری در گوشی اندروید به روت کردن گوشی نیاز دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که روت کردن گوشی برای ریکاوری ضروری نیست اما انجام آن در فرآیند بازیابی موثر است. این موضوع به آن معنا است که اگر قصد ریکاوری کل گوشی اندروید را دارید و به دنبال ریکاوری اطلاعات عمیقتری هستید، بهتر است گوشی را روت کنید. هر چند که روت کردن گوشی برای ریکاوری کار واجبی محسوب نمیشود، اما همانطور که اشاره کردیم با انجام آن اطلاعات بیشتری دوباره در دسترس ما قرار میگیرند و در واقع برنامههای موجود برای ریکاوری، جستجوی عمیقتری در کارت حافظه انجام میدهند.
اپلیکیشنها و روشهای مناسب برای ریکاوری گوشی اندروید
طبق آنچه که پیشتر نیز گفتیم، برای ریکاوری کل گوشی اندروید و بازیابی اطلاعات، از چند اپلیکیشن استفاده میشود. برخی از این اپها در خود گوشی فعال شده ولی برخی دیگر به لپ تاپ نیاز دارند. مواردی که در پایین نام میبریم، برخی از این اپها هستند:
- Fone
- Recuva
- Imobie PhoneRescue For Android
- MobiSaver For Android
- Mini Tool Mobile Recovery For Android
Fone
اگر اطلاعاتی که از روی گوشی شما حذف شدهاند در قالب و فرمتهای گوناگون میباشند، استفاده از این برنامه میتواند موثر واقع شود. این اپلیکیشن برای ریکاوری عکس، اسناد موجود در گوشی، موسیقی، فیلم، مخاطبان و حتی پیامهای واتساپ، مورد استفاده قرار میگیرد.نکته قابل ذکر دیگر این است که این برنامه قابلیت این را دارد که انواع فایل مختلف گوشی که در فایل منیجر وجود ندارند را ریکاوری کند. استفاده از این اپلیکیشن یکی از روشهای ریکاوری گوشی اندروید میباشد. این اپ فوق العاده از ۶۰۰ مدل گوشی پشتیبانی میکند. در نتیجه بکارگیری آن در بسیاری از گوشیها میتواند موثر واقع شود.
Recuva
این برنامه یکی دیگر از اپلیکیشنهایی است که برای ریکاوری گوشی موبایل مورد استفاده قرار میگیرد. ۲ نکته مهم درباره استفاده از این اپ وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد. مورد اول آن است که این برنامه برای هر ۲ نسخه اندروید و ویندوز طراحی شده و میتواند مورد استفاده قرار بگیرد. نکته دوم که بسیار مهم میباشد و پیش از هر گونه خرید اشتراک باید به آن توجه شود این است که این برنامه تنها اطلاعات کارت حافظه گوشی را ریکاوری کرده و تاثیری در بازیابی اطلاعات داخلی گوشی ندارد.
Imobie PhoneRescue For Android
این اپ از پرطرفدارترین اپهای ریکاوری گوشی اندروید میباشد، شرکت طراح این اپ آپشنهای زیادی برای این برنامه در نظر گرفته است. یکی از آنها سرعت بالای بازیابی اطلاعات میباشد. این اپلیکیشن قابلیت ریکاوری بسیاری از اطلاعات را دارد. البته باید توجه داشته باشید که از ابتدا برای استفاده از این اپ باید اشتراک خریداری بکنید. هر چند خدمات این اپلیکیشن تا ۲ ماه ضمانت بازگشت وجه دارد.
MobiSaver For Android
مانند موارد قبلی، این اپ نیز در ریکاوری بسیاری از اطلاعات کاربرد دارد. در این قسمت طریقه ریکاوری گوشی اندروید به کمک این اپ را بررسی خواهیم کرد. در مرحله اول باید نرم افزار را بر روی سیستم نصب کنید و سپس گوشی را به کامپیوتر متصل نمایید. زمانی که کامپیوتر گوشی را شناسایی کرد، اجازه کار و دسترسی به برنامه را دهید. در مرحله دوم صفحه ریکاوری برای شما ظاهر میگردد که ممکن است کمی زمانبر باشد. این موضوع به خاطر این است که اپلیکیشن به دنبال دیتاهای حذف شده میباشد. مرحله سوم و مرحله آخر مرحلهای است که شما باید انتخاب کنید که کدام فایلها مورد نیازتان است تا اپ آنها را بازیابی کند. دقت کنید که نسخههای مختلف این نرم افزار هزینه دارد. البته نسخه رایگان این اپ تا ۲ گیگ فرآیند ریکاوری را بدون هزینه انجام میدهد.
Mini Tool Mobile Recovery For Android
همانند تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم، این اپ نیز برای ریکاوری اطلاعات بکار گرفته میشود. انواع دیتاها و اطلاعات مانند عکس، موسیقی و فیلم را میتوان به کمک این اپ بازیابی کرد. روش ریکاوری گوشی اندروید با استفاده از اپهای مختلف، تقریبا یکسان است. حتی اگر اطلاعات لازم درباره طریقه ریکاوری گوشی اندروید را نداشته باشید نیز روشها و راهنماهای جامعی برای این برنامهها طراحی شده است که کار را برای افراد راحتتر میکند. این اپ بازیابی ۱ گیگابایت از اطلاعات را رایگان انجام میدهد.
جمعبندی
ریکاوری گوشی اندروید از نیازهای اصلی کاربران است که با گسترش طراحی اپلیکیشنهای کارآمد، ممکن شده است. با استفاده از اپلیکیشنهای معرفی شده میتوانید دیتاهای مهم موجود بر روی کارت حافظه و یا حافظه داخلی گوشی را ریکاوری کنید، هر چند که هزینه و نوع کاربرد هر کدام متفاوت است. البته توجه داشته باشید که در برخی از موارد بهتر است برای فرآیند ریکاوری کل اطلاعات و دیتاهای گوشی به تعمیرکار که متخصص این کار است، مراجعه کرد.