www.ecell.ir
یادداشت
شنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۷ - ۱۷:۳۳
نسخه چاپی

بعد از 10 سال

بامداد غفاری

وقتی که خبر راه‌اندازی GPRS همراه‌اول را شنیدم، خیلی خوشحال شدم. ولی وقتی برای رجیستر کردن مجبور شدم چندین مرتبه به سایت همراه‌اول -که فکر می‌کنم می‌تواند رکورددار کندی دسترسی باشد-، رجوع کنم از خوشحالی‌ام کمی کم شد.

وقتی که فهمیدم که سرویس فقط از 11شب تا 8صبح و در روزهای تعطیل ارائه می‌شود، خوشحالی‌ام به‌کلی ذایل شد. وقتی که برای اولین‌بار در ساعت مقرر سعی کردم که از سرویس GPRS استفاده کنم و تنها موفق به گرفتن پیام خطای مربوط به DNS شدم، بی‌اختیار خشمگین شدم و می‌خواستم موبایلم را از پنجره به بیرون پرتاب کنم.

از راه‌اندازی سیستم GPRS در دنیا 10 سالی می‌گذرد، خودم 6 سال پیش جزو گروهی بودم که در چین مشغول راه‌اندازی سیستم MMS اریکسون برای چینی‌ها بودیم. واقعیت این است که 10 سال و 6 سال در صنعت موبایل که کلاً عمر آن به 50 سال هم نمی‌رسد یعنی یک قرن. واقعاً سؤال این‌جاست که چطوری چینی‌ها می‌توانند MMS و GPRS را برای کشوری به آن بزرگی و با این‌همه جمعیت ارائه کنند و ما نمی‌توانیم. چه‌طور کشور کوچکی مثل امارات متحده عربی می‌تواند اپراتور توانمندی مانند اتصالات داشته باشد و ما نمی‌توانیم.

ببینید کسی توقع ندارد که ما بشویم سوئد و شرکتی مثل اریکسون داشته باشیم و خودمان را تبدیل به یکی از تولیدکنندگان بزرگ مخابراتی دنیا کنیم ولی آیا این‌که توقع داشته باشیم که بتوانیم لااقل تکنولوژی 10 سال پیش دنیا را نصب و راه‌اندازی کنیم و با یک استاندارد قابل‌قبولی ارائه دهیم نیز توقع بی‌جایی است؟

منبع: هفته‌نامه‌ی عصرارتباط شماره 287

Copyright 2008-9 © Ecell.Ir | All rights reserved | Developed by Shaar Web Studio
استفاده از مطالب ایسل با ذکر منبع آزاد است.